کد مطلب : ۱۱۵۴۲
حسینیه
درباره حسینیه امینیها قزوین
بخش میانی زیرزمین طرح صلیبی شکلی دارد و در وسط نیز حوضی هشت ضلعی دارد. تمام فضاهای زیرزمین با پوششهای طاق و گنبد مسقف شده است. این بخش از بنا به عنوان محل انجام کارهای خدماتی، شربتخانه، انبار و غیره مورد استفاده بوده است. زیرزمین از طریق ورودیهایی به حیاط شمالی و جنوبی راه داشته است.
طبقه اصلی و همکف حسینیه از سه تالار مستطیل شکل تو در تو و اتاقها و فضاهای خدماتی کوچکتری، در اضلاع شرقی و غربی، تشکیل شده است. تمام فضاها از طریق درگاههایی، با فضاهای جانبی مرتبط شدهاند. تالارهای سهگانه نیز از طریق چند درگاه و ارسیهای بزرگ و زیبایی به هم متصل میشوند که با باز کردن این ارسیها، فضای وسیعی از به هم پیوستن سه تالار حاصل میشود و عزاداران میتوانند در این فضای وسیع گرد هم آیند.
دو تالار شمالی و جنوبی، ارسیها و پنجرههایی به جانب حیاط دارند. ارسیهای این حسینیه از نظر طراحی و ساخت و ظرافت و استفاده از شیشههای رنگین و آیینه در آنها، بسیار هنرمندانه و جالب توجه میباشند. پوشش تالارها با انواع قابهای چوبی و نقاشی رنگ روغن تزئین شده است. دیگر تزئینات تالارها را آیینه کاری و گچبری تشکیل میدهد.
بنای حسینیه، به ویژه تزئینات غنی آن، در جریان حملات ارتش روسیه در سال ۱۳۲۰، آسیب زیادی دید که این خرابیها در طی سالهای ۲۷-۱۳۲۶ از محل درآمد موقوفات حسینیه و به همت اداره باستانشناسی تعمیر و بازسازی شد.
این بنا به شماره ۳۷۷ به ثبت تاریخی رسیده است.
* منبع: دایرهالمعارف بناهای تاریخی ایران در دوره اسلامی/ جلد ۵/ انتشارات سوره مهر