تاریخ انتشار
شنبه ۳ مرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۶:۱۷
۰
کد مطلب : ۷۶۳۸
آیین مذهبی

درباره «جشنواره بین‌المللی، فرهنگی و هنری امام رضا(ع)»

درباره «جشنواره بین‌المللی، فرهنگی و هنری امام رضا(ع)»
بخش ملی این جشنواره مردمی به همت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سی استان کشور و دیگر سازمان‌های مجری و «بخش بین‌الملل» آن توسط نمایندگی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مدیریت و اجرا می‌شود.

تأیید بیش از ده تن از علمای اعلام و مراجع تقلید کشور از جمله فقید سعید حضرت آیت‌الله مشکینی (اعلی‌الله مقامه) و نیز حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، جوادی آملی، امینی، سبحانی، صافی گلپایگانی، اردبیلی، واعظ طبسی و علم الهدی و ... و نیز مصوبه اجرا از هیئت وزیران مورخ ۸۷/۱/۲۲، پشتوانه آن است.

این جشنواره با هدف گسترش فعالیت‌های فرهنگی، هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه بویژه امام رضا(ع) و نیز شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار فاخر فرهنگی، ادبی و هنری مرتبط با آن حضرت و کمک به تولید و انتشار گسترده‌تر این آثار طراحی شده است.

پیشینه

۱- اولین دوره این جشنواره در سال ۱۳۸۲ با هشت عنوان فعالیت فرهنگی هنری و فقط در قلمرو استان خراسان بزرگ برگزار شد.

۲- در دومین دوره یعنی سال ۱۳۸۳ با همین تعداد برنامه، استان های فارس، قم و یزد نیز به جمع برگزار کنندگان پیوستند.

۳- سومین جشنواره در سال ۱۳۸۴ با مشارکت ۱۰ استان کشور یعنی استان هایی که در مسیر حرکت تاریخی کاروان امام رضا(ع) از مدینه تا مرو قرار داشتند، برگزار گردید. بدین ترتیب استانهای قم، فارس، یزد، خوزستان، اصفهان، سمنان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی نیز به صورت داوطلبانه مشارکت کردند.

۴- چهارمین جشنواره در سال ۱۳۸۵ با مشارکت ۲۴ استان کشور و با ۲۸ برنامه شامل ۲۶ برنامه ملی و دو برنامه بین المللی برگزار شد.

۵- پنجمین جشنواره در سال ۱۳۸۶ با مشارکت تمامی سی استان کشور و در قالب ۳۶ عنوان برنامه که ۱۵ برنامه آن رویکرد بین المللی داشت، برگزار شد.

۶- و ششمین جشنواره نیز در سال ۱۳۸۷ در قالب ۷۵ عنوان برنامه و با مشارکت تمامی سی استان کشور و نمایندگی های فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ۱۵ کشور جهان برگزار شد.

معمولاً بر اساس یک تقویم زمانی خاص اعلام شده از سوی هر دبیرخانه، مراحل ابتدایی پذیرش، بازبینی و انتخاب اولیه آثار یک ماه قبل از برگزاری جشنواره صورت می گیرد و مراحل داوری و گزینش آثار برتر قبل از دهه کرامت و مرحله نهایی اعلام نتایج، اهدای هدایا و تجلیل از برگزیدگان در دو مراسم افتتاحیه و اختتامیه بومی هر جشنواره در سطح استان و یا کشور متبوع در یک یا دو و یا حداکثر سه روز در دهه کرامت برگزار می‌شود و از برگزیدگان برنامه‌های موضوعی به نحو شایسته تقدیر تجلیل به عمل می‌آید.

تعداد آثار تولیدی در جشنواره‌ها و برنامه‌ها

پنج کتاب مکتوب و الکترونیکی حاوی گزارش‌های کامل دبیرخانه‌های موضوعی در سراسر کشور طی پنج جشنواره گذشته و نیز آثار علمی (در حوزه‌های پژوهش‌های تاریخی، معارف دینی، تحقیقات و علوم و...)، فرهنگی (با زیرشاخه‌های گسترده آن)، هنری (در رشته‌های هفت‌گانه سیمنا، تئاتر، موسیقی، تجسمی و ...)، ادبی (شعر، داستان، خاطره و ...) و در قالب‌ها و محمل‌های مکتوب (آنالوگ) و الکترونیکی (دیجیتال) و ... در این جشنواره منتشر شده است.

در جشنواره سوم بیش از شش هزار اثر، در جشنواره چهارم بیش از دوازده هزار اثر، در جشنواره پنجم بیش از پانزده هزار اثر و در جشنواره ششم بیش از ۲۷ هزار اثر در دفاتر دبیرخانه‌های استانی و موضوعی پذیرش شده است.

با احتساب آثاری که بنا به دلایل متعدد از جمله رسیدن با تأخیر و بعد از مهلت مقرر، ناخوانا بودن نام صاحب اثر یا اطلاعات تماس وی و یا آثاری که حائز شرایط فراخوان نبوده‌اند و بدین دلیل از گردونه بخش مسابقه کنار گذاشته شده‌اند، می‌توان کل آثار ارسالی به جشنواره‌های اول تا ششم را بیش از ۷۷ هزار اثر تخمین زد.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما