تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۰۸
۰
کد مطلب : ۱۲۱۰۵

درباره محمدباقر بهبودی

درباره محمدباقر بهبودی
محمدباقر بهبودی درسال ۱۳۰۸ه.ش دیده به جهان گشود.

از سال ۱۳۲۷ تحصیلات مذهبی را بطور تمام وقت شروع كرد. تحصیل خود را تا سال ۱۳۳۷ ادامه داد و از محضر اساتید آن دوره كسب فیض نمود. بعد از ترك تحصیل به تهران منتقل شد و به تصحیح و تحقیق كتب خطی پرداخت.

اخراج چهل و پنج جلد بحار و مقابله، تحقیق و پاورقی و تخریج احادیث آن و مقابله با ماخذ، توسط ایشان به اتمام رسید. در همین راستا بود كه بیش از سایر همكارانش به نسخه مولف دست یافت و ۳۶ جلد از این چهل و پنج جلد را با نسخه مولف مقابله كرد. در جلد ۱۱۰ كه آخرین جلد بحارالانوار است، سخنی كوتاه درباره این كتاب و شیوه مولف در جمع احادیث تحریر كرد و توجه علاقمندان را به آن جلب نمود.

وی تحصیلاتش را در علوم انسانی رشته‌ الهیات و معارف اسلامی ادامه داد و در ادبیات از محضر استاد ادیب محمدتقی نیشابوری معروف به ادیب دوم، بهره گرفت.

در قسمت سطح مختصری از محضر حجت الاسلام سید احمد یزدی و بیشتر از محضر استاد حجت الاسلام حاج شیخ هاشم قزوینی بهره برد.

علاوه بر مقداری سطح در یك رشته از دروس تفسیری، محضر حجت الاسلام دامغانی را هم درك كرد.

در سال ۱۳۳۳ شمسی به قم آمد و بعد از آنكه یك درس در محضر آیت الله خمینی حاضر شد، بدون توقف به نجف رفت. در نجف یك درس در محضر آیت الله خویی و یك درس در محضر آیت الله حكیم انتخاب كرد و تا دو سال به تحصیل و بیشتر مطالعه و تحقیق شخصی ادامه داد و درسال ۱۳۳۵ ترك تحصیل نمود.

از استادان محمدباقر بهبودی، می‌توان به استاد ادیب محمدتقی نیشابوری، حجت الاسلام سیداحمد یزدی، حجت الاسلام حاج سیدهاشم قزوینی، حجت الاسلام دامغانی، آیت الله خمینی، آیت الله خویی و آیت الله حكیم اشاره کرد.


محمدباقر بهبودی از سال ۱۳۳۷كه به تهران منتقل شد، به تصحیح و تحقیق كتا‌‌ب‌های خطی و چاپی پرداخت.

اولین كاری كه شروع كرد تصحیح تفسیر المیزان – جلد هفتم – بود كه تا جلد بیستم آخرین جلد ادامه یافت. درآن هنگام، كارش چندان مورد توجه و علاقه واعتماد مولف قرار گرفت كه رخصت یافت به حك و اصلاح ادبی آن نیز بپردازد.

به موازات تفسیر المیزان به تصحیح بحار الانوار پرداخت و از جلد هفدهم تا آخرین مجلد – غیر از دو جلد ۷۷ و ۷۸ همه مجلدات به تصحیح وی صورت گرفت.

آثار:
اسلوب جدید درشناسایی تجوید: كتابی در تجوید به نام اسلوب جدید در شناسایی تجوید كه مقدمه آن در تاریخ علم قرائت و تجوید بسیار جالب تهیه شده است.

در سال ۱۳۲۹  به تحقیق و تصحیح بحارالانوار اثر محمدباقر مجلسی پرداخت.

تحقیق و تصحیح كتاب كنزالعرفان از دیگر کارهای اوست: این كتاب اثر فاضل مقداد است كه تحقیق نسخه و تخریج احادیث و تصحیح اوراق مطبعه به عهده محمدباقر بهبودی بوده است.

تحقیق و تصحیح كتاب مسالك الافهام فی آیات الاحكام نیز اثر اوست: این اثر در دو جلد كه قسمت تعلیقات فقهی آن به عهده مرحوم شریف زاده است.

تحقیق و تصحیح كتاب مناقب ابن المغازلی که تحقیق و تصحیح و تعلیقات كتاب الصراط المستقیم است: این اثر تالیف مرحوم بیاضی در دو جلد است كه یك مقدمه از مرحوم حاج آقا بزرگ تهرانی و یك مقدمه از آیت الله سید شهاب امیری مرعشی در اول آن اضافه گردیده است.

تحقیق و تصحیح و تعلیقات كتاب مبسوط نیز از آثار اوست: كتاب مبسوط از جلد سوم تا جلد هشتم با تحقیق نسخه وتصحیح اوراق مطبعی و تعلیقات نسبتا ناچیز و فهرست كامل فروع در حدود ۲۰۰ صفحه نگارش شده است.

تحقیق و تصحیح وقایع السنین و الاعوام به وسیله بهبودی انجام شد: این اثر تالیف خاتون آبادی با تحقیق نسخه و تصحیح اوراق و مقابله با ماخذ است.

تعلیقه و تحقیق و تصحیح كتاب زبده البیان که اثر تالیف محقق اردبیلی است نیز به وسیله او انجام شده است.

صحیح الكافی، قاطع البرهان فی علم المیزان نیز از اوست: این اثر اولین اثر چاپی وی است كه درسال ۱۳۲۸ شمسی به چاپ رسیده است.

۱۲ گزیده كافی، مجلدات ناسخ التواریخ ، معرفه الحدیث ، میثم تمار نیز در سال ۱۳۳۳ به همت او به چاپ رسیده است.

این محقق و مفسر در زمینه الهیات و معارف اسلامی، حدیث و ترجمه قرآن توانا بود و به عنوان محقق آثار بسیاری را از خود به جای گذاشته است.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما