کد مطلب : ۹۵۷۷
درباره همایش سراسری پیر غلامان اهل بیت (ع)
این همایش به همت «اداره کل نغمات آیینی» برگزار میشود. توجه به مراثي صحيح، ترويج عزاداري سنتي و اصيل ايراني، تكریم ذاكران اهلبیت به عنوان الگوهای مناسب در جامعه و معرفی مداحی و مراثی مورد قبول در اسلام از رسانه ملی از مهمترين اهداف برگزاري اين همايش است.
همچنین ایجاد انگیزه برای ارتقای كیفی فضای عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در ماه محرم یكی از سیاستهای برگزاری این همایش است. بازگویی ملاكها و نمونههای برجسته عزاداری امام حسین (ع) در صدا و سیما، احیای واژه پیرغلام در هیأتهای مذهبی با ارجاع به این مراسم در میان مردم و جلوگیری از پخش الگوهای نامناسب از دیگر سیاستهای برگزاری همایش تجلیل از پیرغلامان اهل بیت (ع) است.
شهرام گیل آبادی مدیر سابق رادیو جوان متولی این همایش در ابتدا شد که در سال ۸۲ اولین همایش برگزار شد.
دورههای قبلی این همایش متولیان دیگری داشت که امسال با توجه به وجود اداره کل نغمات آیینی برگزاری آن به این نهاد واگذار شده است.
متولیان پیشین همایش فوق سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و رادیو جوان بودند.
اين همايش در سال ۸۲ از ۲۰ مداح و دو شاعر اهل بيت(ع) در سطح تهران تجليل كرد و در سال ۸۳ از ۱۶ مداح در سطح كشور، سال ۸۴ از ۱۵مداح، سال ۸۵ از ۱۹ مداح و پیرغلام اهلبیت (ع)، در سال۸۶ از ۱۶ پیرغلام و دو پيشكسوت و در سال ۸۷ از ۱۵ پیرغلام از سراسر كشور تجليل به عمل آمد.
ملاکهای ارزیابی
کمیته ارزیابی این همایش بر اساس ملاكهایی چون سن، سابقه فعالیت، رعايت اصول فني و سبكشناسى، خوشنامی و اخلاق و منش تأثیرگذار، داشتن مؤلفههاي شناختي از بحثهاي تاريخي و دينى، تربیت شاگردان متعدد و داشتن تألیفات و تصنیفات به انتخاب میپردازند.
در طول شش دوره برگزاری این همایش، حدود هزار پیرغلام در سطح كشور و حدود هزار مبلغ اهلبیت(ع) در جهان با همكاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شناسایی شدهاند.