سازمان بهعنوان یکی از مؤلفههای مدل مطالعه چگونگی مبارزه سیاسی چارلز تیلی است. سازمان در فرآیند بسیج انقلابی نقشهای گوناگونی ایفاء میکند. هیئتهای مذهبی از جمله سازمانهای قدیم هستند که در فرهنگ عاشورایی تشیع رشد کرده با فراز و نشیبهایی فراوان گسترش و تکامل یافتهاند. مقاله حاضر به بررسی نقش هیئآت مذهبی شهر تهران در ...
مهمانان حاضر در برنامه حذف و اضافه با بیان اینکه نباید هیئت دانشجویی را در مقابل هیئت خانگی قرار داد، گفتند: همه جنبه های هیئت باید سیاسی باشد. کسی که به امام حسین(ع) علاقمند است، به اسلام سیاسی علاقمند است.
در تهران قدیم هر کوی و محله دارای تکیه خاص خود بود که مردم محل در زمان عزاداری به تکیه خود میرفتند. بیشتر تکیهها توسط افراد خیر بنا میشد و بانیان تکایا برای اینکه تکیه بعد از مرگشان هم تعطیل نشود و هزینهای برای گرداندن آن باشد مقداری از املاک خود از جمله مغازه و زمین زراعی و ... را وقف آن میکردند.
حدادیان با تاکید بر نقش مداحان در شکست تیم هاشمی رفسنجانی در انتخابات و پیروزی احمدی نژاد گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند ما باید برویم و در زیرزمینهای ورامین عزاداری کنیم.
بخشی از ویژگیها و مزایای کتاب و نویسنده را بیان میکنم. کاری که آقای مظاهری انجام دادهاند آغاز راهی است که برای تحقیقات بسیار جدی در یکی از بزرگترین سازههای هویتی مردم ایران و جهان شیعه گشوده شده است.
کتاب «رسانه شيعه» که مؤلف در آن به «جامعهشناسي آيينهاي سوگواري و هيئتهاي مذهبي در ايران» پرداخته است، از جمله پژوهشهای پرسروصدای ماههای اخیر بوده است.
بدون هیچ تردیدی میتوان گفت که پیروزی انقلاب اسلامی فقط نظام سیاسی ایران را دگرگون نساخت، بلکه اسباب تحول بسیاری از نهادهای دیگر اجتماعی را نیز فراهم آورد.
هیئت مذهبی تجمعي از افراد است كه به منظور زنده نگه داشتن ياد و خاطره مناسبتهای مذهبي و البته با محوريت واقعۀ كربلا و قيام امام حسين(ع) شکل گرفتهاست.
علياكبر فدائي هر چند در كارنامه فعاليتهاي خود سوابق درخشاني را به ثبت رسانده، ولي به واسطة حضور پررنگش در مساجد و هيئتهاي مذهبي بيشتر به عنوان يك فعال مذهبي شناخته ميشود.
متني که در پی خواهد آمد گزارشی از کتاب آماده چاپ رسانه شيعه، جامعه شناسی مجالس سوگواری و آيينهای شيعی در ايران و محصول تلاش و تحقيق سه سال و نيم آقای محسن حسام مظاهری کارشناس علوم اجتماعی از دانشگاه تهران است.