اگر امام میدانست به شهادت خواهد رسید اینقدر اصرار به استنصار نمیکرد و به مردم کوفه هم ـ که سه بار برای امام دعوتنامه فرستاده بودند ـ برای چهارمین بار پاسخ رد میداد
شخصيتشناسي حادثه عاشورا در كربلا عنوان بحث سخنران بعثه مقام معظم رهبري در حرم مطهر حضرت سيدالشهدا (ع) است كه هر جلسه به بيان ويژگيهاي منحصر به فرد ياران امام حسين (ع) ميپردازد.
در اهمیت واقعه عاشورا همین بس که شصت سال پس از هجرت پیامبر، فرد فاسد و فاسقی به نام یزید بعنوان خلیفه مسلمین بر مسند مینشیند و تمام کسانی که به واقع اهل حق و حقیقت بودند در تنگنای بسیار بدی قرار میگیرند و حتی بهترین افراد جهان و اسلام هم حق حیات نمییابند.
جامعه عزاداران حسینی نیازمند مرور دقیق تاریخ عاشورا هستند و متاسفانه تاریخ عاشورا به درستی گفته و خوانده نشده است و جامعه ما هنوز نیازمند بازخوانی وقایع عاشوراست.
چهارمین نشست عاشوراپژوهی چهل منزل تا اربعین با عنوان «جریان شناسی فکری معارضان قیام کربلا» با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا هدایت پناه برگزار شد.
مدیر مرکز مطالعات راهبردی خیمه گفت: « از نگاه سطحی به دین و دینداری پرهیز کنیم تا مناسک آئینی پایدار باشد؛ نباید عاشورا به منبر، میکروفن، پرچم، و پرچمداری و ... خلاصه بشود.»
در دومین نشست از دور دوم سلسله نشستهای عاشوراپژوهی «چهل منزل تا اربعین» حجت الاسلام والمسلمین عبدالرحیم عقیقی بخشایشی گفت: اصحاب امام حسین(ع) مورد کم لطفی قرار گرفتهاند و باید نسبت به شناخت آنها بیشتر تلاش شود.