اماکن اسلامی

درباره کربلا

9 اسفند 1388 ساعت 11:41

جامعه - خیمه:‌ کربلا یکی از شهرهای کشور عراق است که در ناحیه غربی فرات قرار دارد و فاصله‌اش تا بغداد ۱۵۰ کیلومتر است. این شهر تا سال 61 قمری بیابانی بوده است به نام‌های نینوا، غاضریه، طف و... اما از سال ۶۱ قمری به بعد و بر اثر شهادت امام حسین(ع) در آن محل، به تدریج مورد توجه شیعیان قرار گرفت و پس از ساخت حرم برای آن شهدای بزرگوار، به یکی از شهرهای زیارتی عراق تبدیل شد.


شهر كربلا پس از شهر‌های مكه، مدینه، بیت‌المقدس و نجف، مقدس‌ترین شهر شیعیان جهان محسوب می‌شود.

جمعیت شهر كربلا براساس آمار سال ۲۰۰۳ در حدود ۵۷۲.۳۰۰ نفر است و این شهر مركز استان كربلا است.

كربلا از ثروتمندترین شهر‌های عراق است و منابع اصلی درآمد آن از زائرین اماكن متبركه و كشاورزی(به ویژه محصول خرما) است. این شهر از دو بخش قدیم یا بخش مذهبی و كربلای جدید تشكیل شده است. مدارس اسلامی و ساختمان‌های دولتی زیادی نیز در كربلا متمركز شده‌اند.

علت شهرت کربلا به دلیل وجود بارگاه مقدس امام حسین (ع) در آن خاک است. گفته می‌شود که امام حسین (ع) در روز دوم محرم سال ۶۱ هجری قمری (۲۱ مهر سال ۵۹ شمسی، ۱۰اکتبر ۶۸۰ میلادی) همراه کاروانش به کربلا رسید و پس از اطلاع از نام آن سرزمین گریست و فرمود:«به خدا سوگند، این زمین زمین کربلا است.» سپس فرمود:«این خاکی است که جبرئیل از جانب پرودگار برای جدم، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، آورده و گفته است که حسین در آن مدفون می‌شود.»

مرقد امام حسین(ع) كه در برخی از منابع نیز آن را مسجد‌الحسین(ع) نامگذاری كرده‌اند، در مركز بخش مذهبی شهر كربلا قرار دارد.

در روز عاشورای حسینی بسیاری از مسلمانان و شیعیان جهت زیارت این مكان مقدس به شهر كربلا می‌آیند. بسیاری از زائران مسن نیز به كربلا می‌آیند تا آخرین سال‌ها و روز‌های زندگی خود را در این شهر مقدس سپری كنند.

در زمان حاكمیت صدام حسین در عراق سخت‌گیری‌ها بر مردم شهر كربلا شدت گرفته بود و در این زمان غیر شیعیان مجاز به سفر به كربلا نبودند. در سال ۱۹۹۱ و در جریان قیام شیعیان علیه حكومت صدام حسین آسیب‌های فراوانی به شهر كربلا وارد شد.

البته اختلافات داخلی و وجود نیروهای رادیکال مذهبی منجر به بروز حملات انتحاری فراوانی در این شهر پس از سقوط صدام حسین شده است.

در سال ۲۰۰۴، قریب یكسال پس از اشغال عراق توسط نظامیان آمریكایی و پس از سقوط حكومت صدام، بیش از یک میلیون زائر جهت زیارت حرمین مطهر به شهر كربلا رفتند.

در این زمان انفجار بمب و حملات انتحاری علیه زایران حسینی، صدها زائر را به شهادت رسانده است.

مکان‌های زیارتی کربلا شامل: زیارت‌گاه امام حسین(ع)، زیارت‌گاه حضرت عباس(ع)، کف العباس نهرفرات، خیمه گاه، زیارتگاه حر بن یزید ریاحی و تل زینبیه است.


کد مطلب: 12268

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/article/12268/درباره-کربلا

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir