تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۴
۰
کد مطلب : ۲۰۶۶۵
رخدادی که اجتناب ناپذیر بود؛

قطعیت نمایش چهره حضرت عباس در اکران عمومی رستاخیز

قطعیت نمایش چهره حضرت عباس در اکران عمومی رستاخیز
پروانه نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» ساخته احمدرضا‌ درویش صادر شد تا این فیلم به رغم حذف بخش‌هایی از تصاویر اصحاب امام حسین (ع)، همچنان با سکانس‌هایی که چهره حضرت عباس (ع) در آنها کاملاً مشخص است و حذفشان ناممکن بوده، اکران شود؛ رخدادی که بعید به نظر می‌رسید تحقق یابد، ولی فتوای یکی از عالی‌ترین مقامات سیاسی و مذهبی کشور به همراه فتوای یکی از مراجع تقلید عراق به همراه سلسله نشست‌ها با علما و مراجع راهگشا بوده است.

به گزارش «تابناک»، با رفع مشکلات فیلم «رستاخیز» اثر مهم احمدرضا درویش، سرانجام پروانه نمایش دریافت کرد و قرارداد پخش این فیلم تاریخی ـ مذهبی نیز با حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه سینمایی کشور که تحت نظر رهبر انقلاب فعالیت می‌کند، بسته شده و در جلسات آینده شورای صنفی نمایش درباره نوبت اکران این فیلم و ترتیب اکرانش تصمیم گیری خواهد شد.

 در این میان، مسإله اساسی این است که در «رستاخیز» چه ممیزی اعمال شده و اثر به نمایش درآمده از چه کیفیتی نسبت به نسخه به نمایش درآمده در سی و دومین جشنواره فیلم فجر برخوردار است؟

ظاهراً بنا بر اصلاحات صورت پذیرفته، چهره خاندان امام حسین (ع) به ویژه زمانی که خاندان امام حسین (ع) در فیلم معرفی می‌شوند، حذف شده است.
 همچنین درباره نمایش چهره حضرت عباس (ع) تا آنجا که امکان داشته، سکانس‌هایی که حذفشان به کلیت این اثر ارزشمند آسیب وارد نمی‌کرده، حذف شده؛ اما در عین حال ۵۰ درصد سکانس‌هایی که حضرت ابوالفضل (ع) حضور دارد، همچنان حفظ شده و چهره قمر بنی هاشم نیز در برخی سکانس‌ها واضح به نمایش درمی‌آید و نورانی کردن چهره‌ها منتفی شده است.

 بر پایه پیگیری‌های «تابناک»، در ماه‌های اخیر رایزنی‌های بسیار گسترده‌ای با مراجع عظام و علمای تأثیرگذار درباره آثار این فیلم و همچنین اثر مثبت نمایش چهره در برخی سکانس‌ها برای تأثیرپذیری مخاطب صورت پذیرفته و برخی چهره‌های تأثیرگذار نیز این استدلال‌ها را پذیرفته‌اند.

یکی دیگر از دلایل همراهی جریان‌های عقیدتی با این رویه و پذیرش نمایش چهره حضرت عباس (ع)، استفتای عالی ترین مقام تصمیم گیرنده در چنین مواردی است که هنوز رسانه‌ای نشده است. 

در متن این استفتا تأکید شده که نمایش چهره علمدار کربلا با حفظ شأن و منزلت و جایگاه ایشان بلااشکال است و احمدرضا درویش نیز پس از دریافت این فتوا و همچنین فتوایی از یکی از علمای برجسته عراق درباره بلااشکال بودن نمایش چهره، این اثر را ساخته و با توجه به فتوای این مقام عالی تربه مذهبی و سیاسی کشورمان، اطمینان داشته، سدی برای اکران عمومی فیلم «رستاخیز» به عنوان بزرگ‌ترین پروژه سینماییِ تاریخ، درباره واقعه بزرگ عاشورا وجود نخواهد داشت.

 این فیلم تاریخی، مذهبی و حماسی که از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند، از تصویربرداری شگفتی انگیزی برخوردار است، موسیقی تحسین برانگیزی برایش در نظر گرفته شده و از جلوه‌های ویژه بسیار باکیفیتی برخوردار است و در تراز جهانی، یک اثر شاخص است که تدوینی حساب شده نیز برایش در نظر گرفته شده است. 

تدوین فیلم سینمایی «رستاخیز» توسط «طریق انور» تدوینگر معروف و نامزد دریافت اسکار (برای فیلم سینمایی سخنرانی پادشاه) در لندن انجام شده است.

موسیقی فیلم توسط «استیفن واربک» Stephen Warbeck آهنگساز برجسته و برنده اسکار برای موسیقی فیلم «شکسپیر عاشق» صورت گرفته و همه مراحل فنی این فیلم در استودیو «مولینر» لندن انجام گرفته که اتفاقاً دیروز برای همین موسیقی در بخش بین الملل جشنواره، سیمرغ بلورین دریافت کرد.

 آرش آصفی با «رستاخیز» به سینما معرفی می‌شود که ‌ایفای نقش «بُکِیر» فرزند حر بن یزید ریاحی را به عنوان یکی از کاراکترهای اصلی این فیلم بر عهده دارد.

پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی‌، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهادر زمانی، یاور احمدی‌فر، انوشیروان ارجمند، انوش معظمی، کوروش زارعی، محمود محکمی، سعید علیپور، امیر مولوی، علی‌جاویدفر، می‌رطاهر مظلومی، حمید جدیدی، قادر پزشکی، محمدرضا حقگو، علی عباسی، تورج فرامرزیان، بابک والی، رضا اکبری‌ارطه، ابراهیم سلطانی، خلیل‌الله خواجه‌نظام، پژمان جعفری سمرقندی، شقایق فراهانی، مهتاب کرامتی، لیلا بلوکات و زهره‌ حمیدی و... از بازیگران فیلم سینمایی «رستاخیز» هستند‌. 

بازیگران مرد مهمان فیلم را پرویز پورحسینی‌، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی تشکیل می‌دهند که البته در سطح متوسطی هستند.

در کنار بازیگران ایرانی، بازیگرانی مهمی از کشورهای سوریه، عراق، لبنان و کویت نیز جلو دوربین «روز رستاخیز» رفته‌اند که می‌توان از «جمال سلیمان‌»، «طلحت حمدی»، «رضوان عقیلی»، «فواز سرور‌» از کشور سوریه، «داودحسین» از کشور کویت، «یوسف شکرچی‌» از کشور‌ عراق، «فادی ابراهیم‌» از کشور لبنان نام برد که زمینه اکران بین المللی این فیلم را به ویژه در کشورهای اسلامی کاملاً فراهم می‌سازد و همین انتخاب‌ها از هوشمندی کارگردان خبر می‌دهد.

 افزون بر «‌رستاخیز‌» که نام فارسی فیلم است، القربان (قربانی) نام عربی فیلم و HOSEIN نام انگلیسی فیلم خواهد بود و زیرنویس فیلم به زبان‌های گوناگون پیش‌بینی‌ شده و آن گونه که تهیه کننده فیلم اعلام کرد، مدتی پیش از محرم در سینما‌ها اکران خواهد شد و دقیقاً همزمان با محرم اکران نمی‌شود تا همچون فیلم درخشان «روز واقعه» به واسطه نرفتن مردم به سینما در روزهای محرم، در گیشه شکست نخورد و مخاطبش را پیش از این ایام یافته باشد. 

بنابراین، با توجه به آنکه نخستین روز ماه محرم ۱۴۳۵ هجری قمری، مصادف با چهارم آبان ماه ۱۳۹۳ خواهد بود، طبیعتاً برای اجرای برنامه اکران اعلام شده، باید حداکثر تا آغاز مهرماه، شاهد اکران سراسری رستاخیز در ایران باشیم؛ اما آیا این گونه خواهد شد یا به رغم صدور پروانه نمایش این فیلم با اصلاحاتی که اکنون می بینیم، درباره اکران فیلم با این محتوا نیز شاهد دیرکرد خواهیم بود؟
مرجع : تابناک
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما