شاعران عاشورایی
درباره محمدعلی مردانی
دانشنامه شاعران عاشورایی , 9 شهريور 1388 ساعت 11:57
ادب - خیمه : محمد على مردانى در مهر ماه سال ۱۳۰۱ ه . ش در قريه «آشمسيان سادات» از توابع خمين در خانوادهاى متديّن و پایبند به اصول و احكام دين مبين اسلام چشم به جهان گشود. وى تحصيلات ابتدايى و متوسّطه را در خمين فرا گرفت و پس از آن براى تحصيل در علم صرف و نحو به اراك عزيمت نمود و از محضر اساتيد بزرگى كسب فيض نمود.
او از كودكى به شعر علاقه داشت و چون داراى ذوق شعر و قريحهى شاعرى بود در وادى شعر افتاد. اين مقارن با ده سالگى محمد على بود. وى پس از تحصيل از اراك به تهران عزيمت نمود و از بدو ورود به تهران با آشنايى با شاعران و اهل قلم به انجنهاى ادبى راه يافت و از همان زمان با ارائه اشعار مذهبى به عنوان شاعر مذهبى در محافل ادبى شناخته شد.
مردانى ساليان متمادى دبيرى انجمن دانشوران را به عهده داشت. در سال ۱۳۵۱ بناى انجمن «نغمه سرايان مذهبى» توسّط او با همراهى عدهاى از دوستان ريخته شد كه در اوايل به طور سيّار در منازل اعضا برگزار مىشد و از سال ۱۳۵۳ تاكنون انجمن به طور ثابت در منزل ايشان برقرار مىباشد. وى با شروع انقلاب اسلامى در جهت اهداف انقلاب بود و پس از پيروزى انقلاب به عضويت شوراى شعر وزارت ارشاد اسلامى و واحد ادبيات حوزهى هنرى سازمان تبليغات اسلامى درآمد و با آغاز جنگ تحميلى با تلاش فراوان در راه خدمت به اسلام و ايران به جبهههاى نبرد رفت.
وى تاكنون موفّق به تأليف سى مجموعه شعر شده است كه بيش از بيست جلد آن به طبع رسيده است. از آثار وى: «احتجاج بانوى بزرگ اسلام حضرت زهرا(س)»، «شكوه ايمان»، «طلوع خورشيد»، «على(ع) مظهر تقوا»، «گلزار شهيدان»، «نواى رزمندگان»، «فروغ ايمان» و... همچنين آثار فراوانى در رابطه با جنگ تحميلى و رزمندگان سلحشور از او به جا مانده كه مىتوان از كتاب «مفاتيح نور» نام برد.
استاد در پى عارضه مغزى در ارديبهشت سال ۱۳۷۸ شمسى درگذشت و در بهشتزهرا در مقبرهالشعرا به خاك سپرده شد.
*بر گرفته از دانشنامه شاعران عاشورایی، مرضیه محمدزاده، ناشر سازمان چاپ و انتشارات، ۱۳۸۳ تهران
کد مطلب: 8115
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/article/8115/درباره-محمدعلی-مردانی