شاعران عاشورایی

درباره حبیب چایچیان( حسان)

دانشنامه شاعران عاشورایی , 14 شهريور 1388 ساعت 6:21

ادب - خیمه: حبيب چايچيان، متخلّص به «حسان» (مدّاح اهل بيت)، فرزند محمد حسين، در سال ۱۳۰۲ ه..ش در تبريز چشم به جهان گشود، شش ساله بود كه همراه خانواده‏اش به تهران مهاجرت كرد.
چايچيان تحصيلات خود را در تهران در مدرسه‏ ايران و آلمان به پايان رسانيد، از آن پس به استخدام بانك ملى درآمد و پس از سالها خدمت، سرانجام بازنشسته شد.


حسان درباره‏ انگيزه‏ شاعرى خود چنين مى‏گويد: «مادرم عاشق مولا على و اهل‏بيت(ع) بود و پيوسته مرا به سرودن اشعار مذهبى در مدح و مرثيت ائمه اطهار(ع) تشويق مى‏كرد و از كسانى كه مرا مورد محبت و لطف خاصّ خود قرار داد، مرحوم علاّمه امينى صاحب كتاب «الغدير» بود كه وسيله‏ آشنايى‏ام با ايشان، شعرى بود كه از زبان حضرت ابوالفضل(ع) در شب عاشورا خطاب به سيّدالشّهدا سروده بودم كه در مجلسى، مدّاحى آن را در حضور او خوانده بود.

از مدّاح نام گوينده شعر را مى‏پرسند، می‏گويد شعر از حسان است. با پيغام مدّاح به ملاقاتش رفتم، مرا بى اندازه مورد تشويق و عنايت خود قرار داد».

آثارى كه تاكنون از حسان به چاپ رسيد به شرح زير است: «گلهاى پرپر»، «خزان گلريز»، «باغستان عشق»، «سايه‏هاى غم»، «اى اشك‏ها بريزيد» (جلد اوّل ديوان اشعار)، «خلوتگاه راز» (جلد دوم ديوان اشعار)، «زينب بانوى قهرمان كربلا» (ترجمه)، «بنال اى نى»، «اللّه‏ اكبر»، «نداى برتر»، «فاطمه‏الزّهرا» (تقريرات علاّمه امينى)، چهل حديث جالب از على بن ابيطالب(ع)، و جلد سوم ديوان اشعار كه قريبا چاپ می‌شود.
حسان داراى چهار فرزند است كه هر چهار تن شاعرند و قريحه‏ شاعرى را از پدر به ارث برده‏اند.

* بر گرفته از دانشنامه شاعران عاشورایی، مرضیه محمدزاده، ناشر سازمان چاپ و انتشارات، ۱۳۸۳ تهران


کد مطلب: 8116

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/article/8116/درباره-حبیب-چایچیان-حسان

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir