شاعران عاشورایی
درباره احمد نیک طلب
دانشنامه شاعران عاشورایی , 17 شهريور 1388 ساعت 11:46
خیمه - ادب: احمد نيك طلب فرزند على متخلص به «ياور» در سال 1313 ه . ش در شهرستان همدان ديده به جهان گشود. تحصيلات ابتدايى و متوسطه را در همدان گذراند و تحصيلات عاليه را در مقطع كارشناسى در دانشكدهى علوم و ارتباطات اجتماعى تهران به پايان برد و سپس به تدريس در دبيرستانهاى همدان و تهران روى آورد.
سيزده ساله بود كه به سرودن اشعار پرداخت و در انجمنهاى ادبى همدان و تهران از جمله «انجمن ادبى ايران» حضور فعال داشته و مدت چهار سال نيز دبير انجمن ادبى حافظ بوده است. همچنين عضو هيئت مديره انجمن ادبى و هنرى ايران و هند بود.
نيكطلب از اشعار كلاسيك بيشتر به سبك هندى گرايش دارد. اغلب اشعار او به ويژه آنهايى كه شيوه نو و نيمايى دارند و به خصوص ترانههاى محلى همدانى او به زبانهاى شرقى ترجمه شده است.
آثار: دو كتاب مثنوى «صبح فردا» و «شعر و شاعرى نظم و نثر» از نيكطلب در همدان به چاپ رسيده است كتابهاى «از طهران تا تهران»، گزيده ادبيات معاصر شماره ۱۰۲» نيز در كارنامه فعاليتهاى شعرى وى به چشم مىخورد. همچنين تحشيه و مقدمه بر «ديوان رضىالدّين آرتيمانى» و تصحيح و تدوين «ديوان رفيق اصفهانى» را نيز بايد به موارد بالا اضافه نمود. از احمد نيك طلب مجموعه شعرى شامل اشعارى به فارسى و گويش همدانى و ترانهها و سرودها در دست انتشار است.
* بر گرفته از دانشنامه شاعران عاشورایی، مرضیه محمدزاده، ناشر سازمان چاپ و انتشارات، ۱۳۸۳ تهران
کد مطلب: 8256
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/article/8256/درباره-احمد-نیک-طلب