علمای شیعه

درباره آیت الله سید جلال الدین فقیه ایمانی

2 آبان 1388 ساعت 12:08

خیمه، فرهنگ:حضرت آیت الله آقای سید جلال‌ الدین فقیه ایمانی فرزند ارشد مرحوم آیت الله حاج سید مصطفی فقیه ایمانی در ۱۹ فروردین ۱۳۱۱ هجری شمسی در اصفهان قدم به عرصه وجود گذارد.
وی پس از رسیدن به سن تحصیل، دوره ابتدایی را در اصفهان به پایان رسانید و از درس استادانی به نام، همچون حضرات آیات حاج شیخ حیدر علی صلواتی، حاج شیخ یحیی فقیه ایمانی، حاج شیخ فضل‌الله ذوعلم و حاج شیخ محمد حسن نجف آبادی بهره برد.


ایشان از این پس به شهر قم رفت و دروس عالی حوزه علمیه را در محضر اساتید معظم آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری و آیت الله سلطانی و مرحوم علامه طباطبایی فرا گرفت، و همچنین از درس آیات عظام آیت‌ا‌لله العظمی حجت، آیتالله العظمی بروجردی، آیتالله العظمی گلپایگانی و دیگر بزرگان کسب فیض نمود. وی در سن ۲۶ سالگی به نجف اشرف مشرف گردید و در حلقه درس مراجع حوزه نجف آیت الله حکیم و آیت الله شیخ حسین حلی شرکت نمود، سپس افتخار استفاده علمی از محضر حضرت آیت‌الله العظمی حاج سیدابوالقاسم خویی را یافت.

آیت الله ایمانی در سن ۲۸ سالگی با خاندان استاد خویش حضرت آیت‌الله العظمی حاج سیدابوالقاسم خویی وصلت نمود و دختر ایشان را به همسری گرفت. ثمره این ازدواج هفت پسر نیز سه دختر است.
آیت الله فقیه ایمانی پس از بازگشت به ایران ۱۳۴۹ شمسی، ضمن تصدی سمت نمایندگی آیت‌الله العظمی خویی در شهر اصفهان، به تدریس رسائل و کفایه در مدرسه علمیه ملا عبدالله مشغول شد و از اساتید برجسته در این امر به شمار می‌آمد. همچنین ایشان در مسجد اقدسیه و كازرونی به اقامه جماعت می‌پرداخت. پاسخگویی به سؤالات شرعی مقلدین آیت الله العظمی خویی و رسیدگی به مشكلات آوارگان از عراق، خانه سازی برای آنان، كمك به نیازمندان و برخی مؤسسات عام‌المنفعه جزء كارهای روزمره ایشان بود. آن فقید سعید در طول حیات خود خدمات ارزنده بسیاری به جامعه تشیع و حوزه‌های علمیه نمود که تأسیس موقوفات مرحوم آیت الله العظمی خویی از جمله کتابخانه‌های تخصصی در قم‌، مشهد و اصفهان‌، مدرسه علمیه در قم و مشهد و ساخت مجتمع مسکونی مدینتالعلم با بیش از۳۰۰ منزل مسکونی برای طلاب درقم از جمله خدمات ارزشمند آیتالله سیدجلال‌الدین فقیه‌ایمانی است.

پس از فوت آیتالله العظمی خویی، حکم نمایندگی ایشان از سوی آیت الله العظمی سیدعلی سیستانی، مطابق شرایط سابق تمدید گردید. آن مرجع بزرگ نیز همواره به مرحوم فقیه‌ایمانی لطف داشت و از خدماتشان تقدیر و تشكر می‌كرد. آیت الله سید جلال‌الدین فقیه ایمانی پس از دوران کسالت طولانی صبح شنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۸۶ مطابق با ۲۵ ذی الحجه ۱۴۲۸ دار فانی را وداع و دعوت حق را لبیک گفت. پیکر مطهر آن مرحوم پس از تشییع در شهر قم و اقامه نماز میت به امامت آیت الله العظمی وحید خراسانی درحرم مطهر حضرت معصومه (س) جنب مرقد همسرشان دفن شد.


کد مطلب: 9614

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/article/9614/درباره-آیت-الله-سید-جلال-الدین-فقیه-ایمانی

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir