مبعث؛‌ انقلاب اخلاق و توحيد باوري

آیت الله جعفر سبحانی

قدس آنلاین , 15 ارديبهشت 1395 ساعت 10:40

نقطه عطف رسالت نبوي توسعه اخلاق و توحيدباوري است؛ زیرا محور رستگاري، شناخت و باور توحيدي و خلق نيک متعالي است



بعثت نبي مکرم اسلام(صلي الله عليه و آله) در حالي به وقوع پيوست که جامعه عربستان در آن روزگار درگير جاهليت،‌ خشونت، قدرت طلبي و تعصب بر جهل و ناداني بود. اما اين رويه تنها به اسلام اختصاص نداشت؛ زیرا در دوره‌های مختلف پيامبران الهي يک به يک به رسالت مبعوث شدند تا مردم از گمراهي نجات یابند.بعثت پيامبران دلايل متعددي دارد که يکي از آن‌ها «قاعده لطف» است و خداي متعال برای رعايت مصالح بندگان خود اين روند تکامل روحي و معنوي را بنيان نهاده است. بعثت نبي مکرم اسلام حضرت محمد مصطفي(صلي الله عليه و آله) رسالتي متفاوت و ويژه است؛

ايشان در ابتداي رسالت خويش مي فرمايد: « اِنِّی بُعِثتُ لِاُتِمِمُ مَکارِمُ الاَخلاق؛‌ من برای کامل کردن مکارم اخلاق برگزیده شده‌ام».

بنابراين مي بينيم که نقطه عطف رسالت نبوي توسعه اخلاق و توحيدباوري است؛ زیرا محور رستگاري، شناخت و باور توحيدي و خلق نيک متعالي است.رسول اکرم(صلي الله عليه و آله) جامعه آن روز عربستان را از خشونت و تباهي نجات داد، هر چند برخي در مسير گمراهي خويش، آخرين نبي خدا و پيروانش را آزار دادند، اما اين پيام و انقلاب الهي به تمام جهانيان عرضه شد و هنوز هم الهام بخش نور و روشني براي همه آزادگان جهان است.

بعثت؛ لطف ويژه خدا به تمام بندگان و مخلوقات است؛ زیرا غرض از آفرينش يا تكليف، بدون انجام آن از جانب خدا برآورده نمى شود و لطف مقرّب آن است كه انجام آن از جانب خداوند سبب تقرب بندگان به اطاعت و دورى آنان از نافرمانى و معصيت پروردگار مى‌شود، بدون آنكه با اصل اختيار و آزادى آنان در تصميم گيرى منافات داشته باشد. پيامبر اکرم(صلي الله عليه و آله) در جامعه درگير جاهليت عربستان، بر آیين الهي ابراهيمي و از دوسالگي تحت پرورش بزرگ‌ترين فرشتگان بودند و در حقيقت از همان دوسالگي تا زمان مبعوث شدن، هر آنچه را که آن ملک به ايشان القا مي نمود، اجرا مي‌کردند.

روح ملکوتي و معصوم رسول خدا(صلي الله عليه و آله) در آن جامعه درگير جهل آن چنان رستگار و رهيده از بند تعلقات دنيوي بود که از ايشان به عنوان محمدامين ياد مي‌شد. بخش‌هاي مهمي از زندگي حضرت پيش از دوران بعثت به عبادت پروردگار و خلوت در غار حرا اختصاص داشت و آيين وحداني آن عزيز بزرگوار؛ يعني اسلام ناب، پس از رسيدن ايشان به نبوت براحتي در قلوب مردم متعصب آن روزگار جا گرفت؛ زیرا همه مي دانستند محمد (صلي الله عليه و آله) هرگز ناراستي و بي‌صداقتي نداشته و همواره مورد اعتماد بوده است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 30074

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/interview/30074/مبعث-انقلاب-اخلاق-توحيد-باوري

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir