معرفی کتاب پدر، پسر، روح القدس
پرونده ویژه لبنان
1 ارديبهشت 1389 ساعت 0:04
خدا را شکر، کتاب «پدر، پسر، روحالقدس» که شامل یادداشتهای «محمدرضا زائری» است، پس از بازنگری و تجدیدنظر، امسال به بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رسید
پوریا شیرآشیانی: اقانیم سهگانه الوهیت مسیحی: «پدر، پسر، روحالقدس» نخستین ویرایش کتابی است که در پیوستهای آن زندگینامه و برخی نمونهها از اشعار شاعران مسیحی لبنان آمده است. وقتی برای اولین، دومین و چندمین بار کتاب را ورق میزدم و در جایجای کتاب ابراز علاقه محمدرضا زائری به دانشمندان آزاده لبنانی، ابراز ارادت شاعران و متفکران لبنانی به اهل بیت(ع)و تجلی عشق علوی و شور حسینی در آثار شاعران و نویسندگان مسیحی لبنانی را میدیدم، به یاد سابقه ارادتم به سرزمین لبنان میافتادم؛ آن هنگام که در دوران نوجوانی، لبنان برایم یادآور سلحشوریهای مصطفی چمران بود. شهید چمران برایم علی شریعتی را تداعی میکند و هنوز هم که هنوز است، سوگنامه چمران به شریعتی مرهم عقدههایی است که بر عقیدههایم چنگ میزنند. چمران برایم امام موسی صدر را تداعی میکند و این هر سه در کنار خوبان دیگری، تکیهگاه ایمان مناند که با نقبی از تولای آنان در جستوجوی جان جانانم.
وقتی «جرج شکور» شاعر و استاد ادبیات عرب که در جبل لبنان به دنیا آمده، در فروردینماه به ایران آمد و «خیمه» توفیق گفتوگوی اختصاصی با ایشان را یافت، وقتی کتاب «پدر، پسر، روحالقدس» پس از پارهای مشکلات طبیعی و غیر طبیعی به نمایشگاه رسید، وقتی در نمایشگاه با دوستان جدید لبنانی از ارادتم به «سیدحسن نصرالله» گفتم (سیدحسن نصرالله برایم امام موسی صدر را تداعی میکند و امام موسی صدر ...)، وقتی در نمایشگاه کتاب امسال عکس دلخواهم از مصطفی چمران را پیدا کردم و از همه مهمتر وقتی در نمایشگاه کتاب در غرفههای لبنانی تعداد درخور توجهی از کتابهای مورد نیاز کتابخانه تخصصی امام حسین(ع)را یافتیم، به فکر پروندهای ویژه لبنان و همبستگی و دلبستگیهای فکری و عقیدتی با آنان افتادیم و این مختصر تلاش اولیه برای رسیدن به مقصود یاد شده است. انشاءالله در شمارههای بعدی پروندههایی از این قبیل با دقت و مایه بیشتری به استحضار خواهد رسید.
کد مطلب: 13551
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/issue/13551/معرفی-کتاب-پدر-پسر-روح-القدس