هشت هزار کانون مساجد در کشور راه اندازی میشود
محمدعلی عظیمی گفت: در فرهنگسازی دو نگاه متفاوت وجود دارد که در نگاه نخست عدهای فرهنگ را واژهای غیر قابل باور میدانند اما نگاه دوم بر مدیریت و تدوین فرهنگ استوار است.
عظیمی گفت: کانون فرهنگی هنری مساجد به منظور جلب نوجوانان و جوانان، امکاناتی در اختیار مساجد قرار میدهد تا به فعالیتهای مورد علاقه سالم و به دور از آسیبهای معمول برنامهریزی شده دشمن، بپردازند.
او با اشاره به این که شش هزار کانون در کل کشور وجود دارد، گفت: تا پایان امسال بناست این کانونها به بیش از هشت هزار کانون ارتقا یابند.
دبیر کمیته حمایت و نظارت بر موسسات فرهنگی هنری در حوزه دین افزود: سال 84 تعداد این کانونها حدود دو هزار و ۲۰۰کانون بود .
او با بیان اینکه در حال حاضر کانونهای سراسر کشور دارای دو میلیون نفر عضو هستند، گفت: دو هزار و ۵۰۰ کتابخانه در سراسر کشور دارای ۷۵۰هزار نفر عضو است.
عظیمی با اشاره به اینکه چهار هزار کتابخانه باز در کشور وجود دارد، تصریح کرد: استان مازندران با ۱۹۳کانون فرهنگی هنری مساجد، دارای ۶۵کتابخانه باز و ۱۵۳ هزار عضو است.
او با اشاره به طرح تلاوت نور اظهار داشت: بعد از نمازها در مساجد هر فرد یک صفحه قرآن قرائت میکند و در حال حاضر ۲۵هزار مسجد در کشور و از سویی چهار هزار کتابخانه باز در برخی از مساجد وجود دارد.
عظیمی از طرح جدید تفسیر روزانه قران کریم از سال گذشته خبر داد و گفت: هفت هزار مرکز در کشور از طرح تفسیر روزانه قرآن بهره مند هستند.
عظیمی از ایجاد ۵۰۰هسته پژوهشی در کنار مساجد کشور خبر داد و تصریح کرد: ۱۹۱ کانون تخصصی در رشتههای فرهنگی به فعالیت می پردازند.
او افزود: سالانه حدود ۵/۱ میلیون تومان به کانونهای عمومی بودجه نقدی و جنسی و چهار میلیون تومان جدای از این اعتبار نیز به کانون های تخصصی پرداخت می شود.
دبیر کمیته حمایت و نظارت بر موسسات فرهنگی هنری در حوزه دین گفت: ۲۹۵ مرکز خانه نور ویژه فعالیتهای قرآنی کانونها در کشور استقرار دارند.
او تصریح کرد: مراکز فرهنگی که مجوز داشته اما کانون نبوده و در حوزه دین فعالیت میکنند چنانچه برنامه قابل طرح و دفاع داشته باشند، وزارت ارشاد به این مراکز با بررسی طرح کمک ویژه خواهد داشت.
او گفت: در اجرای اهداف کانونهای مساجد آن بخشی که قالب آن بسته شده تقریبا تا ۸۰درصد به اهداف رسیده ایم اما در اهداف باز بیش از حد انتظار استقبال شده است.