کد مطلب : ۱۲۷۵۱
مسئول برگزاری كلاسهای آموزش مداحی در اصفهان:
آموزش موسيقی به مداحان میتواند از انحرافات در اين عرصه جلوگيری كند
وی افزود: در قبل و اوایل انقلاب در زمینه علوم قرآنی و علم حدیث، بسیار ضعیف بودیم اما بعد از انقلاب بتدریج مراكز آموزشی در این زمینه ایجاد شد تا جایی كه در حال حاضر در زمینه علم حدیث و علوم قرآنی تا عالیترین مدارج علمی پیش رفتهایم.
میرباقری ادامه داد: بحث دستگاههای موسیقی، آواز و آهنگسازی از علومی هستند كه ابزار مداحی به حساب میآیند، بنابراین چنانچه اتفاقی كه در زمینه علوم قرآنی و علم حدیث در مراكز آموزشی افتاد درباره آموزش موسیقی در مداحی نیز بوجود آید، امر پسندیدهای است.
میرباقری در تكمیل سخنانش تصریح كرد: مدتی پیش سازمان حج و زیارت، جلسات آموزش تكمیلی عتبات عالیات در زمینه آموزش مقتل و دعاخوانی برگزار كرد كه بسیار مفید بود، البته چنین حركاتی باید مستمر باشد تا نتیجه مطلوبی حاصل شود.
میرباقری با اشاره به لزوم آشنایی یك مداح به موسیقی، ادامه داد: چنانچه مداحی خودش با موسیقی آشنایی داشته باشد نیازی نیست كه به متخصصین موسیقی رجوع كند، بلكه خودش میتواند ملودیهای مناسب در مداحی را تولید كند.
وی تصریح كرد: البته برخی از مداحان با فراگرفتن موسیقی، سبكهای مناسب مداحی را فراموش میكنند كه این مسئله به مستحكم بودن جایگاه معنویت در وجود او برمیگردد، چنانچه معنویت از كودكی در وجودش درست پایهریزی شده باشد، هرگز جذب زرق و برق موسیقی نمیشود.
میرباقری از وجود سه نوع هیئت سنتی، هیئتهایی كه از سبكهای جدید استفاده میكنند و هیئتهایی كه از انواع ملودیهای ترانههای خارجی و داخلی استفاده میكند، خبر داد و متذكر شد: هر كدام از اینها گروه خاصی را در جامعه جذب میكنند، به عنوان مثال سبكیهای قدیمی توجه جوانان را جلب نمیكند و سبكهای جدید مناسب افراد مسن نیست.
وی در پایان، با اشاره به اینكه مقام معظم رهبری معتقدند مداحی، هنر است، یادآور شد: با توجه به سخن ایشان در زمینه سازماندهی مداحی، نهادهای هنری كشور از جمله حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میتوانند وارد شوند.
مرجع : اعتدال