دکتر حسن عباسی:
عاشورا پژوهی از بحث های جدی در مراکز تحقیقاتی اسراییل و آمریکا است
29 بهمن 1386 ساعت 20:30
رییس مرکز بررسی های دکترینال گفت: در زمانی که غرب به دنبال کپی برداری از عاشوراست متاسفانه در محیط های علمی ما توجه به اندیشه های نیچه پایه گذار پست مدرن عینیت می یابد.
به گزارش خیمه، سی و ششمین نشست از سلسله نشست های عاشورا پژوهی "چهل منزل تا اربعین" با موضوع «حقیقت» از سوی مرکز مطالعات راهبردی خیمه در مجتمع فرهنگی شهید فهمیده قم برگزار شد.
رییس مرکز بررسی های دکترینال در این نشست که با حضور جمعی از محققین و دین پژوهان برگزار شد، حق و حقیقت و حقوق واژگانی قرآنی دانست و گفت: این واژگان در هیچ زبانی معادل ندارد.
دکتر حسن عباسی با بیان این که حقیقت عالم امروز در حقیقت کربلا نهفته است اظهار داشت: کربلا و عاشورا تنها را نجات ما است و ما هر کجا به آن تاسی کردیم پیروز شدیم که پیروزی در هشت سال جنگ تحمیلی و مقاومت سی و سه روزه جنوب لبنان از آثار این تاسی است.
وی عاشورا پژوهی را در مراکز تحقیقاتی اسراییل و آمریکا بحث جدی دانست و تاکید کرد: باید پتانسیلی که سبب پیروی انقلاب ما شد را به درستی بشناسیم و اجازه ندهیم این منبع قدرت ما را مصادره کنند.
این استاد دانشگاه با بیان این که منشا قدرت ما موشک بالستیک نیست بلکه شهدا هستند گفت: شهید در حیات عادی خود منشا خیر و برکات است و خون شهید نیز موجب برکات تصاعدی می گردد.
وی گفت: متاسفانه در دانشگاه های مختلف ما به خصوص دانشگاه نظامی مولفه های شهادت طلبی به عنوان منشا قدرت مطرح نمی شود و آن چه در افکار عمومی مطرح است همان گذاره های رایجی در بین مردم است.
عباسی با اشاره به ساخت فیلم 300در غرب گفت: بیش از 14 نشانه ازعاشورا در این فیلم نهفته است زیرا پس از پیروی حزب الله به تاسی به قیام امام حسین(ع) خود را نیازمند یک کربلا و عاشورا دید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آن چه امروز به عنوان ویروس در متن تمدن غرب وارد شده و در محیط دانشگاهی ما و در محافل روشنفکری ما رواج پیدا کرده مسئله سبک زندگی و حقیقت است.
رییس مرکز بررسی های دکترینال به اندیشه نیچه نظریه پرداز غربی اشاره کرد و ادامه داد: در زمانی که غرب به دنبال کپی برداری از عاشوراست متاسفانه در محیط های علمی ما توجه به اندیشه های نیچه عینیت می یابد.
وی برخی از محورهای اندیشه نتیچه که در 150 سال قبل بیان شده است گفت: نیچه پایه گذار نسبی نگری بود و بر عدم وجود حقیقت مطلق اعتقاد داشت که این اندیشه، فروپاشی بنیان خانواده و حقیقت به همراه داشت.
عباسی ترجمه واژه «ترو» در اندیشه نیچه را به حقیقت اشتباه دانست و گفت: برخی با ترجمه این کلمات به حقیقت بنیان دینی آحاد جامعه را مورد هجوم قرار دادند در حالیکه این واژگان که در اندیشه نیچه آمده ظرفیت حقیقت را ندارند.
وی اظهار داشت: برخی از اندیشمندان ما تنها مقلد و مترجم نسخه های پوسیده اداره جامعه هستند که موجب تباهی درغرب شد، اندیشه هایی که سبب کشته شدن میلیون ها آدم توسط هیتلر شد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: خطری که امروز حقیقت باوری را در محیط های علمی و فرهنگی ما تهدید می کند عدم پاسخگویی به دوستان اندیشمند ساده،جاهل و بی نواست.
وی عاشورا را حقیقت مطلق دانست و با بیان این که تنها راه نجات بشر امروز زینب زیستی و حسین زیستی است تاکید کرد: نباید تبیین عاشورا به دست افرا ساده لوح باشد اگراین طور شد چیزی را ارائه می کنند که اکنون می بینیم متدینین ما را نگران کرده است.
عباسی برخی از حرکت های انحرافی از جمله بعضی از نوحی خوانی ها را خطرناک توصیف کرد و گفت: باید با حرکت های انحرافی که ساحت قدسی عاشورا را خدشه دار می کند مبارزه کنیم.
وی به حضور آنجلینا جولی بازیگر زن آمریکایی به عراق در حمایت ازمردم این کشور اشاره کرد و حمایت برخی از ژونالیست های داخلی از این حرکت وی را عنوان مخالف با سیاست های بوش اشتباه خواند و گفت: بوش و انجلیا جولی به دنبال یک هدف هستند و برای ترویح سبک زندگی امریکایی به کشورهای دیگرسفر می کنند.
رییس مرکز بررسی های دکترینال با اشاره به تشکیل جامعه مدنی درغرب گفت: این جامعه بر پایه استیل زندگی آمریکایی شکل گرفت، پدیده وحشتناکی که هر کس با آن مخالفت کند با او مبارزه می کنند و این راه زندگی امریکایی با شهادت طلبی مشکل دارد.
وی با بیان این که عاشورا کوی خود فروشی است و انسان عاشورایی ازحیث رضایت خدا خود را می فروشد خاطر نشان کرد: سنتی که از انبیاء الهی تا اولیا ادامه یافته و از امام علی(ع) تا ابد ادامه خواهد داشت ریشه در بازتولید نفس مطمئنه است که نقطه اوج آن عاشوراست.
عباسی رستگاری انسان آینده را تنها بر سایه تاسی به امام حسین(ع) دانست و تصریح کرد: زیرا امام حسین در اقیانوس نفسانیات کنونی چراغ هدایت و راهنماست.
وی با بیان این که زندگی دیجیتالی آخرین اندوخته تمدن است گفت: تمدن غرب از این جا جلوتر ندارد و بیماری آینده بشر بی معنایی است و زندگی عاشورایی است که به زندگی معنا می دهد و کلبه کرامت را در مقابل کلبه دیجیتالی قرار می دهد.
این استاد دانشگاه، عاشورا پژوهی را مسئله آینده زندگی بشر دانست با تاکید بر این که زندگی عاشورایی حقیقت است گفت: باید تبیین علمی و موشکافانه از کربال ارائه شود تا بشر به آن تاسی کند و به حقیقت دست یابد.
وی همچنین با گرامیداشت یاد شهید عماد مغنیه فرمانده حزب الله لبنان، از وی به عنوان یک عاشورایی حقیقی نام برد که توانست در طول 20 سال گذشته غرب را به چالش بکشد.
کد مطلب: 1515
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/1515/عاشورا-پژوهی-بحث-های-جدی-مراکز-تحقیقاتی-اسراییل-آمریکا