اعزام زایر به عربستان فقط در انحصار حج و زیارت
خبرآنلاین , 5 دی 1389 ساعت 14:08
با توجه به انحصار حج و زیارت در رابطه با اعزام زایر به عربستان، رشد گردشگری مذهبی به کجا میانجامد.
مطلب زیر را در این باره بخوایند.
جامعه: اعزام زایران به حج تمتع و عمره مفرده، همچنان تنها در انحصار سازمان حج و زیارت است. به عبارت دیگر، هیچ سازمان یا نهاد دیگری از جمله معاونت گردشگری در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکنون قصدی برای اعزام زایران به سفرهای زیارتی مانند حج عمرده مفرده ندارد.
بررسیها نشان میدهد امسال نیز مانند گذشته، تنها سازمانی که زایران را به سفر معنوی عمره مفرده اعزام میکند، «حج و زیارت» خواهد بود. این نتایج در حالی به دست می آید که سال گذشته، سازمان حج و زیارت تا یک قدمی الحاق به معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی پیش رفت، ولی با تصمیم رهبری این تصمیم، لغو شد.
در این باره، جواد آرین منش، رئیس فراکسیون گردشگری مجلس میگوید: «طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، اعزام زایر به سفرهای زیارتی حج عمرده و تمتع جزء وظایف اصلی سازمان حج و زیارت است و مداخله هر سازمان دیگری در این کار، مدیریت دوگانهای را به وجود خواهد آورد.»
این نماینده مجلس در قسمت دیگری از اظهاراتش، تاکید میکند: «اگر سازمانی مانند گردشگری، بخواهد برای اعزام زایر به عربستان، اقدام کند، مسئولان پذیرنده عربستان ناگزیر خواهند بود با دو سازمان از ایران، وارد گفتگو شوند و این مسئله، باعث تداخل در کارها میشود.»
رییس فراکسیون گردشگری مجلس با اشاره به اینکه کلیه افراد شرکت کننده در سفر حج، باید اعمال و مناسب را به درستی انجام دهند، نتیجه گیری میکند: «مجموع افرادی که به مکه و مدینه مشرف میشوند باید از طریق سازمان حج و زیارت به این کار اقدام کنند.»
قصدی برای فرستادن زایران عمره نداریم
از سوی دیگر، ظاهرا معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی نیز تمایلی برای اعزام زایران به مکه و مدینه ندارد، زیرا شفقتی، مسئول روابط عمومی این معاونت چنین برنامهای تاکنون در سازمان مطرح نبوده و اعزام زایران به حج، به عهده سازمان حج و زیارت است.
این اظهارات در حالی شکل میگیرد که نجوان، کارشناس این سازمان گفته معاونت گردشگری سازمان، برنامههایی را برای گسترش توریسم مذهبی و زیارتی در دست اجرا دارد. به گفته او، طبق این برنامهها، معاونت گردشگری با جذب گردشگران مذهبی، قصد دارد برخی از گردشگران خارجی را برای زیارت اماکن مقدس به ایران بیاورد ولی این کار ارتباطی با سفرهای برون مرزی زائران به قصد مکه و مدینه ندارد.
با این حال، ترمینالهای مرزی یکی از دو شهر مرزی اصلی ایران که به گردشگران برای زیارت عتبات و عراق مجوز میدهد، در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. هر چند مسافرانی که از طریق سازمان گردشگری به زیارت اماکن مقدس عراق رفتهاند، میگویند خدمات این سازمان از لحاظ کیفیت با سازمانی مانند حج و زیارت که سالهاست زایران را به عراق و سایر کشورهای خاورمیانه میبرد، قابل مقایسه نیست و در سطح پایین تری قرار دارد.
تکذیب بعثه
حرف و حدیثهایی که درباره احتمال اعزام زایران عمره توسط سازمانهایی به جز «حج و زیارت» مطرح شده بود، باعث شد تا حجه الاسلام سید علی قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به پرسش خبر آنلاین در این باره پاسخ دهد: «تاکنون چیزی در این مورد شنیده نشده است، ولی در صورتی که چنین کاری انجام شود، غیر قانونی است.»
تکذیب مسئولان بعثه در حالی شکل میگیرد که مسئولان دفتر ریاست سازمان حج و زیارت نیز میگویند چنین مسئلهای به هیچ عنوان از سوی سازمانهای دیگر، طرح نشده و امکان آن نیز وجود ندارد.
این اظهارات در حالی شکل میگیرد که برخی از نوبتهای حج تمتع در کشور به نزدیک ۲۰ سال انتظار رسیده و بازار خرید و فروش فیشهای حج عمره نیز داغ است.
گفته میشود قیمت فیشهایی که در بازار، دست به دست میشوند، گاهی تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز میرسد، در حالی که قیمت به اصطلاح دولتی فیش حج عمره که از سوی سازمان حج و زیارت صادر میشود تنها ۴۵۰ هزار تومان است.
با این وجود، شنیدهها حاکی از برنامهریزی سازمانهایی به جز حج و زیارت برای اعزام زایران به عمره مفرده با قیمتی برابر یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است. اخبار تایید نشدهای از سهمیه بالای ۴۵۰ هزار نفر برای این سازمانها به گوش میرسد که قرار است ثبت نام آن از ماههای پایانی امسال انجام شود. با این حال، تمامی سازمانهای درگیر در اعزام زایران، اکنون منکر چنین تصمیماتی شده اند و میگویند امسال نیز مانند سالهای گذشته، اعزام زایران به حج تمتع و عمره مفرده، همچنان در انحصار سازمان حج و زیارت باقی خواهد ماند.
کد مطلب: 15412
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/15412/اعزام-زایر-عربستان-فقط-انحصار-حج-زیارت