تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۷
۰
کد مطلب : ۱۸۰۲۳

مصحف حضرت فاطمه(س)؛ تقویم اهل بیت عصمت و طهارت(ع)

مصحف حضرت فاطمه(س)؛ تقویم اهل بیت عصمت و طهارت(ع)
حجت‌الاسلام و المسلمین سیدتقی واردی، عضو هیئت علمی مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، در نوشتاری به معرفی مصحف شریف حضرت فاطمه(س) پرداخته که سه بخش آن پیش از این از نظر خوانندگان گذشت و اکنون در ادامه بخش چهارم آن که به بیان استناد امامان معصوم(ع) به این مصحف شریف اشاره دارد، ارائه می‌شود.

بی‌تردید مهمترین و اصلی‌ترین سخن درباره مصحف فاطمه(س) در این مسئله است که این مصحف، حاوی چه نوع اطلاعات و آگاهی‌هاست و محتوای آن چه دانشی را در برگرفته است؟

برای پی بردن به این قضایا، باید توجه داشت که مصحف فاطمه‌(س) چون در دسترس عموم نیست و جز اهل بیت(ع) کسی از آن اطلاعی ندارد، برای پاسخ یافتن درباره زوایای گوناگون آن، هیچ راهی نیست، جز این که به اهل بیت(ع) متوسل شویم و از احادیث و روایات نورانی آنان بهره گیریم.

پیش از این گفتیم که در بسیاری از روایات تأکید شده است که مراد از مصحف فاطمه(س)، قرآن مجید نیست و حتی یک حرف از قرآن در آن وجود ندارد. در برخی از روایات دیگر نیز آمده است که احکام حلال و حرام در آن وجود ندارد. برای نمونه امام صادق(ع) در روایتی فرمود: اما انه لیس فیه شیئی من الحلال و الحرام و لیکن فیه علم مایکون.

به عبارت دیگر، مصحف فاطمه(س) یک کتاب فقهی و یا رساله عملیه نیست. بلکه مهمتر و بالاتر از این گونه اطلاعات است، و آن عبارت است از چیزی که کسی آن را نخوانده، نشنیده و ندانسته است و نخواهد دانست و جز خداوند متعال از اسرار و رازهای آن، اطلاعی ندارد. و آن، علم و دانش آینده است.

ابوبصیر، روزی به محضر امام صادق(ع) شرفیاب شد و چون با امام(ع) خلوت کرد، فرصتی یافت تا از اسرار و رازهای ایشان باخبر گردد و لذا ازامام(ع) درباره علوم اهل بیت(ع) و ودایع آن‌ها از جمله جفر، جامعه و غیر ذلک سؤال نمود و امام(ع) پاسخ وی را داد. تا این که نوبت به مصحف فاطمه(س) رسید و امام(ع) در پاسخ وی فرمود: در نزد ما [امامان] است مصحف فاطمه(س) و [مردم] چه می‌دانند مصحف فاطمه(س) چیست؟ آن گاه فرمود: مصحفی است که محتوای آن، سه برابر قرآنی است که در نزد شما است. سوگند به خدای سبحان، هیچ چیزی از قرآن، حتی یک حرف، در آن وجود ندارد.

ابوبصیر گفت: عرض کردم: سوگند به خدا، این علم [بزرگی] است. حضرت فرمود: [آری] این مصحف، علم و دانش [ بزرگی ] است ولی این مصحف، قرآن نیست.

در حدیثی دیگر، امام جعفر صادق(ع) در پاسخ برخی از اصحاب خود درباره مصحف فاطمه(س) فرمود: ... و کان جبرئیل(ع) یأتیها، فیحسن عزائها علی أبیها، و یطیب نفسها، و یخبرها عن أبیها و مکانه، و یخبرها بما یکون بعدها فی ذریتها و کان علی (ع) یکتب ذلک.

یعنی: جبرئیل(ع) بر فاطمه زهرا(س) نازل می‌شد و مصیبت رحلت پدر بزرگوارش را بر وی تسلیت می‌گفت و آرامش خاطری برای وی فراهم می‌کرد و او را از مقام پدرش و مکان و منزلتش [در بهشت] خبر می‌داد و همچنین او را از آینده فرزندان، نوادگان و ذراری‌اش مطلع می‌کرد و امام علی(ع) این‌ها را [برای فاطمه (س)] می‌نوشت.

همچنین در روایتی از امام صادق(ع) آمده است: «و اما مصحف فاطمه(س)، ففیه ما یکون من حادث، و أسماء کل من یملک الی ان تقوم الساعة؛ یعنی: اما مصحف فاطمه (س)، پس در آن است هرچیزی که در آینده واقع گردد. همچنین در آن است، اسامی تمام کسانی که تا پایان دنیا، حکومت می‌یابند و به زمامداری می‌رسند.»

با توجه به روایت‌های فوق و دیگر روایت‌هایی که به خاطر پرهیز از اطاله کلام، از نقل آن‌ها خودداری کردم، به دست می‌آید که مصحف فاطمه(س) درباره رویدادها، حوادث و تغییر و تحولات سیاسی و اجتماعی است که از آن تاریخ [اواخر عمر شریف حضرت زهرا(س)] تا آخرالزمان به وقوع خواهند پیوست و در حقیقت پیش‌گویی‌های صادق و راستین آن حضرت از آینده و آیندگان است.

می‌توان گفت که این کتاب گرانسنگ، تقویم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است. بدین جهت امامان معصوم(ع) با نگاه به آن، واقعه‌ای را پیش‌گویی کرده و یا ماجرایی را نفی و اثبات می‌نمودند. به شواهدی از این دست توجه فرمایید که تحت عنوان «استناد امامان معصوم(ع) به مصحف فاطمه (س)» آمده است.
مرجع : ایکنا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما