ضرورت احیای «تئاتر رضوی»

ایکنا , 19 فروردين 1393 ساعت 11:51

بی‌نظمی در ساختار اجرایی، عدم ثبات در زمان برگزاری و پای‌بند نبودن مسئولان به تعهدات خود در قبال گروه‌های شرکت کننده موجب شده که جشنواره «تئاتر صاحبدلان» که قرار بود رفته رفته به یک جریان تخصصی تئاتر دینی در کشور تبدیل شود، خنثی و بی‌اثر باقی بماند.


سیدعلی موسویان، نویسنده و کارگردان تئاتر با بیان مطالب فوق گفت: برای ایجاد هر جریان فرهنگی و هنری نیازمند ترسیم همه مختصات و افق‌های مورد انتظار از فرایند اجرایی آن رویداد هستیم، چیزی که در مورد «تئاتر صاحبدلان» شاهد آن نبودیم.

وی ادامه داد: مواجهه مدیران با جشنواره‌ای به نام «تئاتر صاحبدلان» که روزگاری نام آن «حقیقت» بود و بعد به این نام مسمی گشت در مورد تأمین همه الزامات اجرایی یک جشنواره تخصصی سلیقه‌ای بوده است تا جایی که حتی به فاصله تنها چند دوره از برگزاری این جشنواره، دوستان مسئول در مورد نام این جشنواره نیز توافق نهایی نداشته‌اند.

برگزیده بازیگری بیست و دومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» گفت: اگر به منشأ این جشنواره نگاهی بیندازیم خواهیم دید روزگاری پیش از این جشنواره‌ای به نام جشنواره «تئاتر عاشورائیان» همطراز با جشنواره «تئاتر رضوی» شکل گرفت و با همان ساختار اجرایی اولیه خود به نسبت آنچه که امروز شاهد آن هستیم در ترویج فرهنگ دینی و به ویژه عاشورایی مؤثرتر بوده است و حداقل در آن زمان مخاطبان با گونه‌های گوناگون آئینی مراسم‌های عاشورایی از رهگذر برگزاری این جشنواره آشنا می‌شدند.

موسویان تصریح کرد: مشکل اینجاست که در طراحی غیرکارشناسی جشنواره «تئاتر صاحبدلان» اولویت کاری مسئولان در تجمیع چند جشنواره تئاتر دینی بوده است و این که متأسفانه در هر دوره شاهد هستیم که دوستان قصد می‌کنند به شکل سلیقه‌ای موضوعات جدیدی به این جریان اضافه کنند که البته سنگ بزرگ علامت نزدن است.

وی با اشاره به جشنواره «تئاتر رضوی» و برگزاری موفق و رو به رشد ۹ دوره آن گفت: هر چند که این جشنواره نیز به دلایلی از جمله سوء‌مدیریت‌ها به تعطیلی کشیده شد اما کمی که دقیق‌تر شویم خواهیم دید علت توفیق این جشنواره در ادوار برگزاری، تمرکز بر یک موضوع یعنی فرهنگ و سیره رضوی و پرداختن به آن از جنبه و مناظر گوناگون بوده است؛ چیزی که در «تئاتر صاحبدلان» شاهد آن نیستیم و نتیجه این که ساختار و محتوای این جشنواره نه تنها کمکی به گسترش فرهنگ دینی نمی‌کند بلکه به دلیل مطول بودن آن بخش قابل توجهی از بودجه و اعتبارات محدود تئاتر کشور در آن به هدر می‌رود.

وی در پایان گفت: از مسئولان درخواست می‌کنم که در صورت تصمیم به ادامه کار جشنواره «تئاتر صاحبدلان» به اصلاح ساختاری این جشنواره توجه جدی داشته باشند و همچنین با توجه به اهمیت و اعتبار جشنواره «تئاتر رضوی» در جهت احیای آن کوشا باشند.


کد مطلب: 18120

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/18120/ضرورت-احیای-تئاتر-رضوی

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir