در سوریه زنان مفتی، فتوا صادر می کنند

24 خرداد 1387 ساعت 14:00

این اقدام از فعالیتهای نادر در منطقه به شمار می‌رود و زنان مفتی برای نخستین بار پس از آموزشهای لازم فعالیت خود را آغاز می‌کنند .


به گزارش خیمه به نقل از العربیه، مفتی اعظم سوریه با اشاره به حمایت از طرح آماده‌سازی زنان مفتی برای فعالیت در مناصب رسمی گفت: این اقدام از فعالیتهای نادر در منطقه به شمار می‌رود و زنان مفتی برای نخستین بار پس از آموزشهای لازم فعالیت خود را آغاز می‌کنند . 

احمد بدرالدین حسون مفتی اعظم سوریه اظهار داشت: با توجه به اینکه زنان مفتی بیشترین تأثیر و قدرت را در تفهیم زنان دارند، این طرح برای آنها اجرا می شود .

وی با اشاره به اینکه خود ناظر این طرح خواهد بود و زنان سوریه در جایگاه مفتی به زودی ساماندهی می شوند، تصریح کرد: دوره هایی برای 10 زن سوریه ای در سنین مختلف برگزار می شود و آنها فارغ التحصیلان دانشکده شریعت هستند . این زنان در دارالفتوا در اماکن مشخص آماده استقبال از زنان و صدور فتوا خواهند بود . زنان مفتی از اعضای شورای فتوا نیز محسوب می شوند.

هدی حبش مبلغ مسلمان سوریه از طرح مفتی شدن زنان استقبال کرد و اظهار داشت: برخی از مسائل برای زنان وجود دارد که تاکنون هیچگونه اجتهادی برای آن صورت نگرفته است . مطرح کردن برخی مسائل از سوی زنان برای مردان مفتی سخت است، از این رو این طرح در راستای بر آورده کردن نیاز زنان خواهد بود .

گفتني است:چندي پيش، درپی درخواست برخی از علمای مسلمان در راستای مطرح شدن زنان به عنوان مفتی، جدالهای شرعی و فقهی وسیعی در عربستان ایجاد شد.

برخی از علمای مسلمان درخواست کردند زنان به این شورای علمای بزرگ که مؤسسه رسمی دینی است، بپیوندند تا مسائل مرتبط با زنان را مورد برسی قرار دهند.

شورایی دیگر در این خصوص گفت: مجاز نیست زنان به عنوان مفتی وارد شورای علمای بزرگ شوند، زیرا اینک زنان عهده‌دار امو مشاوره هستند و به آنها اجازه داده می‌شود که به سؤالات زنان پاسخ دهند.

دکتر عبدالرحمان زنیدی استاد فرهنگ اسلامی دانشگاه عربستان با اشاره به اینکه زنان به شورا بپیوندند، تصریح کرد: آنها امور وابسته به زنان، مشاوره و پاسخگویی به سؤالاتشان را به عهده گیرند و هیچ مانع شرعی برای این کار وجود ندارد.

شیخ عبدالله بن منیع اظهار داشت: درخواست ورود زنان به شورای علمای بزرگ با جنگ و جدالهای فقهی بسیار رو به رو است که وی نیز با این طرح مخالف است.

وی گفت: در دوران حضرت محمد (ص) زنان عهده‌دار مناصب اداری نبودند، از این رو پیشنهاد می‌شود زنان از نظر علمی و شرعی ساماندهی شده و به عنوان مشاور یا عضو در کمیته فتوا فعالیت کنند.

وجود زن مفتی متخصص امور زنان زمانی مطرح شد که هیفا خربوش سخنران متخصص شریعت به اهمیت زن مفتی در عربستان اشاره کرد و گفت: زنان در بیشتر اوقات در زمینه امور شرعی خود سکوت می‌کنند و برای آنها سخت است که با علمای دینی تماس بگیرند و از آنها سؤال کنند. از این رو بهتر است که زنی عالم و دانا سؤالات خاص آنها را پاسخ دهد و اینگونه می‌بینیم که زنان بهتر از مردان عمل می‌کنند.

دکتر الفت عبدالمنعم استاد فقه دانشکده شریعت دانشگاه طائف البته با نظر او مخالفت کرد و افزود: این زنان تنها عالم هستند و مفتی نیستند و شهادت زن به تنهایی قابل قبول نیست پس چطور می‌تواند فتوا دهد.

سهیله زین العابدین فعال عربستانی تصریح کرد: مجمع فقه اسلامی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی مشارکت زنان در امور فتوا را رد کرده است در حالی که نیاز بسیاری به مشارکت زنان وجود دارد و برای فتوا دادن زنان و مردان باید با همدیگر تشکیل جلسه دهند و مشکلات را برطرف کنند.


کد مطلب: 1981

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/1981/سوریه-زنان-مفتی-فتوا-صادر-می-کنند

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir