باید باب گفتوگوی پزشکان با زائران با هدف آموزش و پیگیری باز شود
ایکنا , 20 مرداد 1393 ساعت 12:11
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش پزشکان حج تمتع ۹۳ با اشاره به اینکه از وضعیت تغذیه در حج راضی نیست، اعلام کرد: هر ساله نیازمند انجام پژوهش در حوزه پزشکی در حج هستیم.
همایش پزشکان حج تمتع سال ۹۳ صبح امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضیعسکر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت، معاونان مرکز پزشکی حج و زیارت و ۲۸۰ پزشک اعزامی به حج تمتع برگزار شد.
نباید فرصت استثنایی حج با بیماری به هدر برود
در این همایش حجتالاسلام قاضیعسکر با تأکید بر جایگاه مهم و ارزشمند خدمت به زائران بیتاللهالحرام، گفت: مردم ۱۸ تا ۲۰ سال در انتظار اعزام به حج میمانند و ممکن است امکان تشرف به حج فقط یکبار برای آنها فراهم شود به همین دلیل نباید این فرصت استثنایی با بیماری به هدر برود.
وی با اشاره به احادیث مطرح شده از سوی ائمه (ع) مبنی بر اینکه بهترین افراد کسانی هستند که بیش از دیگران خیرشان به مردم برسد، گفت: خدمت به حجاج را به عنوان یک وظیفه دینی و کاری که پاداش فراوان دارد مد نظر داشته باشید و بدانید که کاری که انجام میدهید برای خداست و هدف خدمت به مردم است و اگر چنین نگاهی داشته باشید از برکات حج بهرهمند خواهید شد.
با مردم تعامل و مدارا کنید
حجتالاسلام قاضیعسکر در ادامه به اهمیت تعامل و مدارا با مردم اشاره کرد و گفت: پیامبر (ص) میفرمایند خدا به من فرمان داده است تا با مردم مدارا کنم. ما هم اگر در سلوک با مردم تواضع داشته باشیم بستر برای مدارا کردن فراهم میشود ولی اگر خود را بالاتر از مردم بدانیم این نگاه مانع رشد و معنویت ما خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: ممکن است زائر خسته باشد، توقع بالا و از دیدگاه ما نابهجایی داشته باشد، نگاه غلطی به داروهای تجویزی و استفاده از دارو داشته باشد (همان نگاهی که موجب افزایش مصرف دارو در کشور شده است)، یا فکر کند که پزشکی که کم دارو تجویز کرده تشخیص غلطی داشته است و .. به همین دلیل پزشکان نیاز به نرمخویی، مدارا، تحمل و بردباری دارند.
وی به دستورات اسلام مبنی بر اینکه هر کس کاری انجام میدهد آن را به نحو احسند انجام دهد نیز اشاره و خواستار توجه و دقتنظر پزشکان شد و گفت: برخی از بیماریها در حج به دلیل این است که زائران سابقه پیادهروی طولانی ندارند، سیستم تغذیه آنها در حج تفاوت فاحشی پیدا کرده است، زیاد در آفتاب راهرفتهاند و ... این افراد بیمار نیستند و فقط نیاز به استراحت دارند.
باید باب گفتوگوی پزشکان با زائران با هدف آموزش و پیگیری باز شود
وی خواستار گفتوگوی پزشکان با بیماران و آموزش آنها برای کاهش چنین مشکلاتی شد و گفت: باید باب گفتوگوی پزشکان با زائران با هدف آموزش و پیگیری باز شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اعلام این مطلب که تغذیه حجاج مورد رضایت من نیست، عنوان کرد: هنوز نوشابههای گازدار به زائران ارائه میشود، غذاهای پرچرب و حتی پنیرهای پر چرپ در اختیار زائران قرار میگیرد یا در عرفات بستههایی پر از مواد غذایی قندی به زائران داده میشود.
پُرخوری فرصت عبادت را از زائران میگیرد
وی تصریح کرد: در تغذیه زائران باید نگاه این باشد که تعدادی از بیماریها با تغذیه پیشگیری شوند. پُر خوری فرصت عبادت را از زائران میگیرد و این مسئلهای است که اگر از سوی ما مطرح شود این شائبه پیش میآید که میخواهیم صرفهجویی کنیم در حالی که هزینههای غذایی زائران در برابر سایر هزینهها مقدار قابل توجهی نیست اما پزشکان میتوانند این مسئله را از دیدگاه پزشکی برای مردم تبیین کنند.
حوزه اطلاعرسانی در حج هنوز ضعیف است
قاضیعسکر تأکید کرد: حوزه اطلاعرسانی در حج هنوز ضعیف است و اشتباهات فاحشی در آن رخ میدهد مثل اینکه به مردم گفته میشود اگر بیماری خاصی دارید دارو همراه نیاورید چون ما در عربستان امکانات کامل داریم.
وی در خصوص مسئله اعتیاد زائران نیز گفت: در گذشته وضع ما خیلی بد بود و زائرانی که مواد مخدر داشتند در عربستان دستگیر میشدند. زندانهای عربستان نیز مانند زندانهای قرون وسطی است و دست و پای زائران را با زنجیر بسته و حتی بر روی روزنامه به آنها غذا میدهند، اما اکنون چندین سال است که هیچ زائر ایرانی به جرم حمل مواد دستگیر نشده است.
قاضیعسکر افزود: پزشکان باید چند ماه قبل از اعزام به مردم اعلام کنند که فرصت حج زمان خوبی برای ترک اعتیاد است چون دیده شده که زائر معتاد بدون همراه داشتن مواد به عربستان رفته و دچار مشکلات زیادی شده است.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در پایان خواستار انجام پژوهشهای پزشکی در حج شد و گفت: نوع ویروسها و میکروبهایی که در حج است، خاص است و ما هر سال کار پژوهشی در خصوص این بیماریها لازم داریم تا بدانیم از چه دارو درمانی باید استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ما بحث پژوهش را به صورت جدی دنبال میکنیم.
کد مطلب: 20420
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/20420/باید-باب-گفت-و-گوی-پزشکان-زائران-هدف-آموزش-پیگیری-باز-شود
آرمان هیأت
https://www.armaneheyat.ir