نشست نقد و بررسی دانشنامه فاطمی(س) برگزار می‌شود

مهر , 13 اسفند 1393 ساعت 11:11

به همت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی نشست نقد و بررسی دانشنامه فاطمی(س) ۱۶ اسفندماه برگزار می‌شود.


در اين نشست آيت الله محمدهادی يوسفي غروی، آيت‌الله علي اكبر رشاد، حجت الاسلام والمسلمين مقيمی حاجي به عنوان سخنران و نيز آيت الله سيدمصطفي محقق داماد، دكتر صادق آئينه وند و حجت الاسلام والمسلمين حسن طارمی به عنوان ناقدان اين نشست سخنراني خواهند كرد.

گفتني است كه دانشنامه‌ فاطمی (س)، دائرةالمعارفی است داراي «ساختار موضوعی» شش جلدی و مشتمل بر یکصد و هفده مدخل کلان در دو بخش عمده:

۱. تبیین زندگانی، سیره و تعالیم حضرت فاطمه زهرا(س) ( به مثابه‌ الگوی عینی زن مسلمان)

۲. تحلیل علمی نظری مباحث مربوط به حرمت و حقوق زن، هویت و منزلت نهاد خانواده، با استناد به منابع اندیشه‌ی دینی و توجه به آرای جدید و نظرها و نیازهای معاصر.

اين دانشنامه اهداف زير را دنبال مي كند:

۱.تبیین جامع و علمی تاریخ زندگانی و منزلت الهی حضرت فاطمه زهرا(س)، به منظور رفع ابهامات و پاسخ‌گویی به شبهات کلامی تاریخی و نیز افشاء و تحلیل تحریفات و انحرافات.

۲. توصیف و تحلیل بینش، منش و کنش (تعالیم، اخلاق و سیره‌) آن بزرگوار، به مثابه نمونه‌ی انسان کامل، به منظور ارائه‌ی الگوی عینی زن مسلمان.

۳. تبیین ماهیت و مرتبت، حرمت و حقوق زن، مبانی و منزلت نهاد خانواده، و حقوق و تکالیف ارکان آن از منظر اسلام، به شیوه‌ای اجتهادی و نظریه‌پردازانه و روزآمد، به منظور گره‌گشایی و روشنگری، رفع شبهات و تحریف‌زدایی در این زمینه‌ها

۴. نقد نظرها و نظریه‌های معارض با اندیشه‌ دینی و نگرش‌های متحجرانه و متجددانه دریاره‌ی زن و نهاد خانواده در جوامع اسلامی.

محصول تلاش جمعی همکاران دانشنامه، اثری است که سعی شده است این ویژگیها را داشته باشد:

۱. مرجعیت علمی: در مجموعة حاضر، سعی شده است حاصل پژوهش، حاوی مهم‌ترین و تحلیلی‌ترین اطلاعات باشد و کم‌ و بیش خواننده را از مراجعه به منابع دیگر‌ـ جز برای آگاهی از جزئیات و تفصیل بیشتر‌ ـ بی‌نیاز سازد و نیز مرجعی برای اهل تحقیق باشد.

۲. ارائه الگوی زن مسلمان: هدف اساسی تولید این دانشنامه، آشنایی با حضرت فاطمه(س) برای الگوگیری از رفتار و منش ایشان است؛ ازاین‌رو، افزون بر گزارش جامع از زندگی و منزلت ایشان، سیرة ایشان در امور اخلاقی، عبادی، معنوی، همسرداری، خانه‌داری، تربیت فرزند و امور فرهنگی ـ اجتماعی و سیاسی، بررسی و هر کدام در مقاله‌ای مستقل تألیف شده است.

۳. دفاع عالمانه از حقایق تاریخی: در این دانشنامه، با زبان و روش علمی و استناد به منابع معتبر شیعه و اهل‌سنت، به دفاع از حقایق و رخدادهای تاریخی، همان‌گونه که بوده، پرداخته شده و از اظهارنظرهای غیرمستند و دخالت دادن احساسات، پرهیز گردیده است.

نشست نقد دانشنامه فاطمي(س)، شنبه ۱۶ اسفندماه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار مي شود.

نشست نقد دانشنامه فاطمي(س) در تالار علامه جعفري پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي به آدرس تهران، خيابان شهيد بهشتي، خيابان شهيد احمد قصير، كوچه پژوهشگاه (۲)، پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار می شود.

حضور علاقه مندان در اين نشست بلامانع است.


کد مطلب: 23540

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/23540/نشست-نقد-بررسی-دانشنامه-فاطمی-س-برگزار-می-شود

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir