تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۲
۰
کد مطلب : ۲۳۶۰۱

بازسازي مرقد«حر‌» به زودي پايان مي‌يابد

بازسازي مرقد«حر‌» به زودي پايان مي‌يابد
جشعمي، متولي مرقد مطهر«حر» در كربلاي معلي، از پايان يافتن طرح بازسازي اين مرقد در آينده نزديك خبر داد، و اظهار داشت: خوشبختانه گام‌هاي خوبي براي ساخت و بازسازي اين مكان مقدس برداشته شده است.

متولي مرقد حر بن يزيد رياحى‏ از اعلام آمادگي مسؤولان سازمان حج وزيارت ايران براي بازديد زايران ايراني از اين مكان مقدس خبر داد و امكان حضور زايران كشورمان در اين مكان را پس از پايان يافتن مرحله بازسازي عنوان كرد.

وي با بيان اينكه در حال حاضر ضريح جديد حر نصبت شده است، تصريح كرد: هم‌اينك اين طرح به صورت شبانه‌روزي در حال انجام است كه به زودي مورد بهره‌برداري قرار خواهد گرفت.

جشعمي ادامه داد: مرقد حر بن يزيد رياحى در فاصله نه كيلومترى غرب شهركربلا واقع شده است و علت اينكه جنازه او را به خارج از ميدان معركه منتقل كردند، اين بود كه قبيله او يعنى بنى تميم خود را به ميدان معركه رساند، جنازه او را برداشته و به مكان فعلى آورده و به خاك سپردند.

وي گفت: در سال ۹۱۴ هجري قمري شاه اسماعيل صفوى موفق به فتح بغداد شد و همان سال گنبدى روى قبر حر بنا كرد و صحن كوچكى برايش ساخت. او اولين كسى بود كه به ساختن (مرقد حر) اقدام كرد و در سال ۱۳۲۵ هجري قمري به همت حسين شجاع السلطان مرقد بازسازى شد.

جشعمي ادامه داد: همچنين در سال ۱۳۳۰ هجري قمري سيد عبدالحسين كليدارآن را مجدداً بازسازى كرد و در سال ۱۹۶۳ ميلادي به همت حاج حسن وكيل به ناحيه (حر) برق رسيد.

وي اظهار داشت: حر بن يزيد رياحى مرقدى زيبا با گنبدى كاشيكارى شده دارد كه اطراف آن را باغ و بوستان فراگرفته است و بر در اصلى مرقد ابياتى به عربى نوشته شده كه به مقام و منزلت حر اشاره می ‏كند.

شايان ذكر است، در تاريخ آورده‏اند كه چون شاه اسماعيل صفوى به زيارت كربلا آمد، براى كشف حقيقت محل دفن حر، دستور داد قبر وى را بشكافند و با اينكار وى را با دستمالى بر پيشانى و جسدى تروتازه يافتند و چون شاه درباره آن دستمال پرسيد، به او گفته شد هنگاميكه حر در ميدان نبرد زخمى شد، امام حسين با دست مبارك خود اين دستمال را بر پيشانى او بست، شاه اسماعيل دستور داد دستمال را باز كنند و چون دستمال را باز كردند خون دوباره جارى شد و هرچه سعى كردند با دستمال ديگرى جلوى خون را بگيرند ممكن نشد، لذا شاه اسماعيل دستور بستن مجدد همان دستمال را داد و پس از اينكه قبر را با احترام زيادى بستند شاه اسماعيل دستور داد گنبدى بر بالاى قبر بسازند و خادمى براى آن تعيين كرد و موقوفاتى برآن جارى كرد.

شايان ذكر است، «حر بن يزيد بن ناجيه رياحي» چه قبل از مسلمان شدن و چه بعدش، در ميان قوم خود از عزت و احترام زيادي برخوردار بود. جد او، «عتاب»، نديم نعمان بن منذر (پادشاه حيره) و پسر عمويش، «احوص»، شاعر و از اصحاب رسول خدا بود. ابن زياد حر را كه از سران كوفه به شمار مي‌رفت، براي رويارويي با امام حسين عليه السلام فرا خواند و با هزار سوار به سوي كاروان او فرستاد.

حر اولين كسي بود كه راه را بر امام حسين (عليه‌السلام) بست و از ورود او به كوفه يا بازگشتش به مدينه جلوگيري نمود. حر علي‌رغم اين كه براي رويارويي با امام آمده بود، رفتارش خالي از ادب نبود و هنگامي كه ديد عمر بن سعد براي جنگ با امام حسين عليه السلام مصمم است، به كاروان حسيني ملحق شد، توبه كرد و در سپاه امام جنگيد تا به شهادت رسيد.









مرجع : حج
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما