معرفی شخصیت حضرت ام‌کلثوم(س) با حضور شعرا و مداحان کشور در شیراز

تسنیم , 30 فروردين 1394 ساعت 10:44

مراسم عزاداری حضرت ام‌کلثوم(ع) و معرفی شخصیت این بانوی بزرگوار در شیراز برگزار شد که در آن بیش از ۲۰ شاعر آئینی، سخنران و مداح برجسته کشور به شعرخوانی و روضه‌خوانی پرداختند.


به اعتقاد بسیاری از پیرغلامان در استان فارس هئیت‌های مذهبی کشور از شیراز بلند شده و تبلور آن نیز در زمان آیت‌الله سیدنورالدین حسینی الهاشمی بوده است.

هیئت درب شازده شیراز یکی از قدیمی‌ترین هئیت‌های مذهبی این کلان‌شهر با قدمتی ۳۰۰ ساله است. این هیئت مذهبی در حال حاضر هزاران عضو و خادم اهل بیت(ع) دارد که در مناسبت‌های مختلف برنامه‌های مذهبی با محوریت جوانان برگزار می‌کند. یکی از اهداف اصلی این هیئت احیای سنت‌های فراموش شده و معرفی شخصیت‌هایی است که کمتر به آنان پرداخته شده است.

برگزاری مراسم عزاداری حضرت ام‌کلثوم(ع) و معرفی شخصیت این بانوی بزرگوار یکی از برنامه‌های این هیئت در سال ۹۴ است. مراسمی که در آن بیش از ۲۰ شاعر آئینی، سخنران و مداح برجسته کشور به مدت شش شب از ۲۴ فروردین تا ۲۹ فرودین ماه در مجموعه ورزشی سرداران شهید شیراز به شعرخوانی و روضه‌خوانی پرداختند.

محمدعلی ده‌بزرگی، مسئول هیئت درب شازده شیراز، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیرازبا اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت حضرت ام‌کلثوم(س) اظهار داشت: سخنران این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی علوی از مشهد است و حاج احمد واعظی، سید مجید بنی‌فاطمه، حاج حسین سیب‌سرخی، جواد مقدم و مهدی مختاری در این مراسم به مداحی می‌پردازند.

وی با بیان اینکه این مراسم فرصت ویژه‌ای برای شاعران جوان است، افزود: در این مراسم شاعران برجسته آئینی از جمله قاسم صرافان، وحید قاسمی، حسین رستمی، صابر خراسانی، جواد هاشمی و احمد علوی حضور دارند و در رثای این بانوی بزرگوار شعرخوانی می‌کنند.

ده‌بزرگی تصریح کرد: در این مراسم دو شب نخست به رثای حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) پرداخته شد اما محوریت مراسم حضرت ام‌کلثوم(س) هستند و در شب آخر نیز به مدح و رثای حضرت امام هادی(ع) پرداخته می‌شود.

هیئت درب شازده شیراز قدمتی ۳۰۰ ساله دارد

احد ده بزرگی از شاعران آئینی کشور و عضو هیئت امنای هیئت درب شازده شیراز اظهار داشت: هیئت درب شازده شیراز با قدمتی ۳۰۰ ساله در طول سال برنامه‌های متعددی دارد که علاوه بر برنامه‌های شاخص مذهبی برای احیای برخی از سنت‌های فراموش شده تلاش می‌کند.

وی با بیان اینکه هیئت درب شازده تنها به روضه‌خوانی و مداحی نمی‌پردازند، افزود: در این هیئت انتقال ارزش‌ها به نسل جدید مورد توجه قرار گرفته و در خلال برنامه‌ها آموزش‌های لازم به جوانان ارائه می‌شود.

ده‌بزرگی به برگزاری مراسم بزرگداشت حضرت ام‌کلثوم(س) در شیراز و حضور مداحان و شعرا نیز اشاره کرد و گفت: این یک حرکت فرهنگی بسیار بزرگ برای جذب جوانان و دعوت آنان برای حضور بر سر سفره اهل بیت(ع) است.

رئیس کانون مداحان استان فارس با تاکید بر ترویج و نهادینه کردن ارزش‌ها به نسل امروز توسط هئیت‌های مذهبی خاطرنشان کرد: مراسم مذهبی نباید تنها به مداحی و عزاداری اختصاص یابد و باید با دعوت از سخنرانان و شاعران آئینی سایر مفاهیم دینی و سنت‌ها نیز آموزش داده شود.


انتشار اشعار شاعران آئینی با موضوع حضرت ام‌کلثوم(ع)

جواد هاشمی از شاعران آئینی کشور با اشاره به برگزاری مراسم ویژه بزرگداشت حضرت ام‌کلثوم (س) اظهار داشت: مجموعه "غریب‌ترین آشنا" که با محوریت حضرت ام‌کلثوم (س) نوشته شده است به بیان وجوه مختلف شخصیت این بانوی بزرگوار و اشعار مرتبط با ایشان می‌پردازد، در آستانه چاپ دوم قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه این مجموعه توسط انتشارات آرام دل چاپ شده است، گفت: در این کتاب تمامی قصائدی که حضرت در واقعه عاشورا سرودند، چاپ شده و علاوه بر آن به ویژگی‌های شخصیتی این بزرگوار نیز پرداخته شده است.

بخش نخست این کتاب توسط حجت‌الاسلام شیخ علی اکبر مهدی‌پور نوشته شده و بخش دوم که مربوط به اشعار است که توسط جواد هاشمی با نام شعری تربت، تصحیح شده است.

وی از انتشار کتابی به نام " کتبیه‌ها تشنه نام تو اند"خبر داد و افزود: این کتاب چکیده " غریب‌ترین آشنا" هست که به همت جواد قربان‌پور و زیر نظر کنگره شعر آفتاب مشهد در قطع رقعی چاپ شده است.


هاشمی با بیان اینکه برپایی مراسم‌ بزرگداشت برای این بانوی بزرگوار سبب غربت‌زدایی از چهره ایشان می‌شود، خاطرنشان کرد: این بانوی بزرگوار شخصیت برجسته‌ای داشتند و در تمام وقایع عاشورا همراه حضرت زینب(س) بودند اما کمتر شناخته‌ شده‌اند.

وی تصریح کرد: آشنایی شاعران با یکدیگر و آثار جدید از دیگر محسنات برپایی چنین مراسم‌هایی است و سبب رونق شعر آئینی در جامعه می‌شود.

حسین رستمی، شاعر آئینی کشور، افزود: حضور شاعران آئینی کشور در این مراسم و معرفی شخصیت بزرگ ام‌کلثوم(س) در قالب شعر حرکتی ماندگار بر ترویج اشعار آئینی و دینی است و در شناساندن وجوه شخصیتی این بانوی بزرگوار بسیار موثر است.


کد مطلب: 24188

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/24188/معرفی-شخصیت-حضرت-ام-کلثوم-س-حضور-شعرا-مداحان-کشور-شیراز

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir