سرپرست گروه مرمت فرشهاي حرم امام حسين (ع) از وجود بيش از ۸۰ تخته فرش با قدمت بيش از ۱۰۰ سال در اين كارگاه گفت: ۵۳ تخته فرش از ست فكور مشهد كه به عنوان دور ريختني بود، در اين كارگاه مرمت شده است و با كادر مجربي كه داريم همه فرشهاي ارزشمند داخل حرم مرمت و آماده تحويل به موزه هستند.
حاج ابراهيم اميريان، سرپرست گروه مرمت فرش در جريان بازديد نماينده بعثه مقام معظم رهبري در عراق و هيئت همراه گزارشي از فعاليتهاي اين گروه ارائه كرد و گفت: اين گروه ۲۵ نفره، بيست و نهمين گروهي است كه از تبريز براي اين كار به كربلاي معلي ميآيد و در طول ۱۲ سال گذشته ساليانه دو تا ۳ بار گروهي از بهترينهاي تبريز را براي مرمت فرشهاي به اين حرم ميآوريم.
اميريان با اشاره به اينكه در كربلا يك كارخانه قالي شويي احداث كرده ايم، تصريح كرد: در مدت زمان حضورمان در اين شهر با حضور نيروهاي متخصص و دستگاههاي پيشرفته اقدام به شستشوي فرشهاي دستباف ميكنند.
وي ادامه داد: در طول اين ۱۲ سال افتخار دريافت نشان خادم افتخاري حرم امام حسين(ع) را خود و آقاي رضا جعفري كه در اين ۱۲ سال با هم اين گروه را به كربلا ميآوريم نصيبمان شده است و كارت مخصوص و دائمي خادمي افتخاري را دريافت كرده ايم.
وي با اشاره به وجود ۵تن پشم در اين كارگاه گفت: بسياري از اين فرشها برش داده شده اند و يا پوسيده اند كه بازسازي ميشوند و اگر رنگ مورد نياز را نداشته باشيم همينجا آقاي جعفري پشم خام را رنگ ميكنند.
بنابر اين گزارش نماينده بعثه مقام معظم رهبري در عراق، با حضور در كارگاه مرمت فرش حرم امام حسين (ع) در جريان روند بازسازي و نگهداري از گنجينههاي فرش حرم مطهر حسيني قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمين نجفي روحاني در اين بازديد، ضمن تقدير و تشكر از فعاليتهاي اين كارگاه، گفت: اين اقدام خودجوش قالي كاران سنتي تبريز حركتي ماندگار براي تاريخ است و از قداست خاصي برخوردار است.
وي با تاكيد بر با وضو بودن همه مرمت كاران گفت: اين فرشها قدم گاه بسياري از ارادتمندان و شخصيتهاي بزرگي است كه به زيارت امام شهيدان آمده اند و اين فرشها شاهد و ناظرند بر گريهها و نالههاي كه بر مصيبتهاي سيدالشهدا وارد شده است.
نماينده بعثه مقام معظم رهبري در عراق، نگهداري از اين ميراث شيعه را خدمتي بزرگ به تاريخ تشيع عنوان كرد و گفت: بايد اين گنجينهها در محيطي متناسب نگهداري شود تا تلاش هايي كه براي مرمت آن انجام ميشود هدر نرود.