مراسم نکوداشت فرجالله سلحشور با عنوان علمدار هنر انقلاب به پاس ۳۳ سال فعالیت هنری این فیلمساز برگزار شد.
مراسم نکوداشت فرجالله سلحشور با عنوان علمدار هنر انقلاب به پاس ۳۳ سال فعالیت این فیلمساز عصر سهشنبه ۵ خرداد ماه در خبرگزاری فارس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، که با حضور جمعی از سینماگران و برخی از اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد، فرجالله سلحشور مورد تقدیر قرار گرفت.
در ابتدای این مراسم، سیدمهدی هاشمی، نماینده مردم تهران با اشاره به آشنایی خود با فرجالله سلحشور گفت: از زمانی که ساخت و ساز شهرک سریال «حضرت یوسف» آغاز شد، با فرجالله سلحشور آشنا شدم و این مجموعه تلویزیونی را بسیار دوست دارم. نکته قابل توجه این است که مجموعه سریال «حضرت یوسف» را به افراد مختلف از کشورهای گوناگون با ادیان مختلف هدیه دادم و بازخوردهای بسیار خوبی دریافت کردم؛ چراکه شنیدم این مجموعه تلویزیونی مورد علاقه واقع شده است.
نماینده مردم تهران ادامه داد: واقعیت این است که برخی فکر می کنند در مقابل تهاجم فرهنگی بجای تقابل باید تفاهم کرد، اما به نظر من چنین نیست، بلکه یکی از راه های مقابله با تهاجم فرهنگی حضور پررنگ در بخش های مختلف هنری به خصوص سینما است و خوشبختانه کارنامه فرج الله سلحشور مقابله عینی با تهاجم فرهنگی است.
در ادامه این مراسم، محمدحسین صفارهرندی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب که نگاه سلحشور به سینما در طول سال های گذشته تغییر نکرده است، گفت: فرج الله سلحشور از جمله فیلمسازانی است که جهانبینی او طی سال های گذشته دستخوش تغییر نشده است. به اعتقاد من، فرجالله سلحشور از جمله هنرمندانی است که هنر را به مسجد برد و از آن سال تاکنون ۴۰ سال می گذرد و من شهادت می دهم که این فیلمساز هنوز از مسجد بیرون نیامده و مسجدی باقی مانده است.
این فعال فرهنگی افزود: نمی خواهم مانند آنچه امروز رسم شده عنوان اسطوره سینمای ایران را به سلحشور بدهم، اما این هنر است که یک نفر ۴۰ سال از یک روش و منش رفتاری تبعیت کند.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان صحبت های خود گفت: فرج الله سلحشور بازی هنرمندانهای در فیلم «توبه نصوح» داشته است که این هنرمندی هیچگاه از تاریخ سینمای ایران پاک نمی شود. فرج الله سلحشور هیچگاه از آرمان های خود پایین نیامد که امیدوارم راه طی شده چراغی باشد برای جوانانی که به این عرصه ورود پیدا می کنند.
شهریار بحرانی، از دوستان نزدیک فرجالله سلحشور که یکی از فیلمسازان سینمای ایران نیز هست، در ادامه این جلسه به روی صحنه آمد و با بیان خاطره ای از همکاری با این فیلمساز توضیح داد: بیست و چند سال پیش مشغول ساخت فیلم «حمله به اچ ۳» بودم. درآن زمان من احساس می کردم که از نزدیک شدن به ارزش های انقلاب و آنچه قهرمانان جنگ برای آن به نبرد پرداختند، ناتوانم و به بنبست رسیدهام.
وی ادامه داد: در همان دوران بود که سلحشور پیشنهاد همکاری برای ساخت «مردان آنجلس» را داد و من به عنوان تدوینگر در این فیلم با فرج الله همکاری کردم. این فیلمساز تنها کسی بود که به دنبال ساخت فیلم های قرآنی بود.
بحرانی در پایان صحبت هایش تصریح کرد: مرحله به مرحله ساخت فیلم «مردان آنجلس» را که جلو میرفتیم، به جرأت متوجه میشدم که سلحشور با شیرینی و بیانی کامل قصص قرآنی را در مدیوم سینما به تصویر می کشد. از همین رو معتقدم سلحشور یک خط شکن است، خط شکنی که راه فیلمسازی قرآنی را باز کرده و باعث افتخار ایران اسلامی در داخل و خارج از کشور شد.
محمد حسینی، وزیر دولت دهم بازی فرج الله سلحشور در «توبه نصوح» را درخشان ارزیابی کرد و گفت: من این فیلم را در سینمایی در میدان انقلاب همراه با جوانان بسیاری دیدم. یادم هست که هنگام تماشای این فیلم آرامش محض بر سالن حاکم شده بود و بعدها تاثیراتی که «توبه نصوح» بر نسل ما گذاشته بود را با چشم خود دیدم و معتقدم این فیلم توانست تاثیر شگرفی در ایمان به معاد و روز قیامت بگذارد.
حسینی، وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان اظهار امیدواری کرد که سریال «موسی پیامبر» هر چه زودتر ساخته شود.
جهانگیر الماسی، از دیگر میهمانان حاضر در مراسم نکوداشت ۳۳ سال فعالیت هنری فرج الله سلحشور بود.
این بازیگر در آغاز صحبتهای خود خاطرنشان کرد: فرج الله سلحشور، مردی برخاسته از متن مردم بود که بدون ادعا در سینما کار کرد. من یادم هست قبل از انقلاب اگر کسی کار دینی می کرد، از هنر ترد می شد، اما سلحشور ایستادگی کرد و با تمام توان پرچم خود را بالا نگاه داشت.
جمال شورجه، فیلمساز سینمای انقلاب و از دوستان نزدیک فرج الله سلحشور دیگر سخنران حاضر در این مراسم بود.
این فیلمساز، قبل از آغاز سخنان خود از جمع حاضر خواست تا برای شفای فرج الله سلحشور سوره حمد را قرائت کنند.
وی با اشاره به فعالیت های فرج الله سلحشور گفت: این فیلمساز در حال حاضر مشغول تربیت نسلی از فیلمسازان است که تفکر ولایی را در صنعت سینما ادامه دهند. به خوبی به یاد دارم که یکی از مسئولان کشور در سال هایی که سریال «حضرت یوسف» پخش می شد، به من گفت تا زمانی که فیلمها و سریالهایی از این دست ساخته می شود، دیگر نیازی به انرژی هسته ای وجود ندارد.
شورجه در پایان صحبت های خود افزود: در حال حاضر در موسسه تبیان مشغول آموزش فیلمنامهنویسی به جوانانی هستیم که در کوچه پس کوچه های ولایت زیست می کنند که انشاءالله بتوانیم با تربیت این نیروهای جوان قصه های قرآنی را در قالب سینما به تصویر بکشیم.
محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی دولت دهم از دیگر سخنران های این جلسه بود.
وی با اشاره به این مطلب که دو هفته پیش هوای دیدار فرج الله سلحشور را کرده بودم، بیان کرد: حدود ۲ هفته پیش با جمعی از دوستان هوای دیدار فرج الله سلحشور را کرده بودم و بدون هیچ مقدمه ای به عیادت سلحشور رفتیم. این دیدار آنقدر برای ما و خود سلحشور جذاب بود که این دیدار را هیچگاه از یاد نخواهیم برد.
رامین ادامه داد: البته ناگفته نماند که به برکت همان شب شیرین، نادر طالبزاده، از دوستان نزدیک ما سکته قلبی را رد کرد و در حال حاضر هم در شرایط خوبی به سر می برد.
معاون مطبوعاتی دولت دهم متذکر شد: فرج الله سلحشور پیوند خوبی را میان قصص قرآنی و جاری کردن روح پیامبران در سینما برقرار کرد. به اعتقاد من، آنچه در عرصه جهانی در حال حاضر از سینمای ایران نشان داده می شود، برگرفته از روح و منش پیامبران نیست، بلکه قصه های شخصی است به نام سینمای ایران که در دنیا نشان داده می شود. از همین رو، معتقدم باید فیلم هایی از جنس سینمای سلحشور بر پیکره سینمای ایران جاری شود.
در ادامه این مراسم، آیتالله قرعی، استاد دانشگاه و استاد حوزه علمیه قم درباره نسبت سینما با قصص قرآنی صحبت کرد و پس از آن فرج الله سلحشور در میان تشویق حضار به روی صحنه آمد.
کارگردان فیلم «مردان آنجلس» در ابتدای صحبت های خود گفت: به اعتقاد من، فیلمساز در سینمای ایران در درجه اول باید مبلغ دین اسلام باشد و تکلیفی بالاتر از این مهم ندارد.
وی ادامه داد: روزی نزد آیت الله حائریشیرازی رفتم و گفتم می خواهم قصه های واقعی را بسازم که ایشان در پاسخ به من گفت می دانی تفاوت قصه های واقعی و غیرواقعی چیست؟ و در جواب گفت تفاوت قصه های واقعی و غیرواقعی به اندازه تفاوت خدا با بشر است و تاکید داشت سینمای ایران، سینمایی با داستان های غیرواقعی است و باید سراغ داستان های واقعی برویم.
سلحشور درباره دلایل ساخته نشدن سریال «حضرت موسی» گفت: فیلمنامه سریال «حضرت موسی» آماده شده است. من سه سال در مجلس و نزد ارگان های مختلف رفته ام، استدلال آورده ام و التماس کردم که شرایط ساخته شدن سریال «حضرت موسی» را فراهم کنم، چون اگر این مجموعه تلویزیونی ساخته شود، مطمئن هستم که اثری ضد صهیونیست از آب در می آید.
کارگردان فیلم «یوسف پیامبر» ادامه داد: واقعیت این است که هر آنچه من دارم از قرآن و اهل بیت(ع) است.
پس از پایان صحبت های فرج الله سلحشور، مراسم تقدیر از این فیلمساز به جا آورده شد و لوح های تقدیر از سوی سازمان بسیج هنرمندان کشور، حوزه هنری، سازمان فرهنگی اوج و معاونت فرهنگی- هنری شهرداری، به این فیلمساز اهدا شد.
محمد احسانی، محمدعلی رامین، حمید رسایی، جمال شورجه، محمدحسین صفارهرندی، محمد حسینی، محسن علی اکبری، جهانگیر الماسی و... از جمله میهمانان حاضردر این مراسم بودند.