تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۵
۰
کد مطلب : ۲۵۲۷۳

شعر آئینی پیوندی از اسطوره‌های دینی و ملی است

شعر آئینی پیوندی از اسطوره‌های دینی و ملی است
حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت آیینی و حوزه انقلاب اسلامی عنوان کرد: در شعر انقلاب اسلامی با ورود و استفاده مناسب شاعران از اسطوره‌های دینی حقیقی و اسطوره‌های آرمان‌گرایانه ملی روبه رو شده‌ایم. البته اسطوره‌های دینی به افسانه نزدیک نیستند و واقعیت‌های تاریخ را دربر دارند.

اسرافیلی عنوان کرد: اسطوره پدیده‌ای است که باید باشد، ولی نیست و آمال و آرزهای انسان در اسطوره متجلی می‌شود. فرهنگ قومی و ملی و ادبیات ایران مشحون از اسطوره‌های ملی است که تبدیل به افسانه شده و در دیوان‌های شاعران و داستا‌ن‌های مختلف نمودار شده‌اند.

این شاعر پیشکسوت آیینی افزود: اسطوره‌های ملی ما از جمله رستم غیرتمند، هدفمند و آرمانی بوده‌اند و در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود که افرادی چون امام خمینی(ره)، بسیاری از شخصیت‌های دفاع مقدس و امثال تختی به عنوان اسطوره در آثار ادبی و تاریخی متجلی می‌شوند.

وی توضیح داد: اسفندیار ایران با آشیل یونانی تشابهاتی دارد که این نشان دهنده آرمان‌های مشترک در انسان‌های اقوام مختلف است. یکی از ویژگی‌های ممتاز ادبیات ما برقراری پیوند و استفاده مطلوب از اسطوره‌های ملی و دینی است که شخصیت‌هایی چون حماسه‌سازان عاشورا، ابوذر و سلمان فارسی جایگاه خاصی در ادبیات انقلاب اسلامی دارند.

اسرافیلی افزود: در ادبیات انقلاب اسلامی مشاهده می‌شود که در تشبیه و استعاره از اسطوره‌های دینی و ملی از جمله شهدای هشت سال دفاع مقدس استفاده مطلوبی می‌شود و به راستی هر شهید اسطوره‌ای جاویدان است. گذشته تاریخی ما خصوصاً در سال‌های دفاع مقدس نشان می‌دهد که مردم ایران در هنگام خطر و ستیز با دشمنان مهاجم خارجی بیش از هویت ملی بر هویت دینی تکیه کرده‌اند.

وی تصریح کرد: آنچه تکیه‌گاه رسیدن به پیروزی به شمار می‌آید، در اشعار سال‌های اخیر بیشتر هویت دینی دارد
مرجع : ایکنا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما