آموزش هیئت های مذهبی در مورد چگونگی استفاده از ظروف یکبار مصرف
ایکنا , 29 مهر 1394 ساعت 10:00
معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: پیش از آغاز ماه محرم با صدور ابلاغیه به دانشگاههای علوم پزشکی نسبت به آموزش چهره به چهره هیئتهای مذهبی در مورد چگونگی استفاده از ظروف یک بار مصرف اقدام شده است.
محسن فرهادی، معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فراوانی استفاده از ظروف یک بار مصرف در ایام محرم عنوان کرد: در صورتی که هیئت های مذهبی امکانات شست وشو و گندزدایی ظروف را دارند، بهتر است از ظروف یک بار مصرف حال از هر نوعی که باشد؛ استفاده نکنند. وی با بیان این که در صورت الزام به استفاده از ظروف یک بار مصرف برای پخش نذری باید از ظروفی که پروانه ساخت از وزارت بهداشت دارند؛ استفاده شود، اظهار کرد: این ظروف باید متناسب با نیازی که وجود دارد، تهیه شود زیرا به طور کل نمیگوییم ظروف پلیمری ضرر رسان است بلکه بستگی به این دارد چه مواد غذایی را در آن ظروف استفاده میکنیم. به طور مثال، زمانی میتوان از ظروف پلیمری استفاده کرد که دمای ماده غذایی مصرفی زیر 60 درجه سانتیگراد باشد در نتیجه برای مصرف آب یا شربت میتوان از این ظروف استفاده کرد. معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که مواد خوراکی که درجه حرارت بالایی دارند باید در ظروف یک بار مصرف پلیمیری متناسب با درجه حرارتشان استفاده شوند، عنوان کرد: همچنین میتوان از ظروف آلمینیومی و نیز ظروف بر پایه نشاسته استفاده کرد. در نتیجه توصیه به استفاده از ظروف یک بار مصرفی که صرفا گیاهی باشند درست نیست زیرا در پروانه ساخت تمام انواع ظروف یک بار مصرف، درجه حرارت مجاز ذکر شده است. فرهادی با اشاره به ارسال ابلاغیه به مرکز سلامت محیط کار دانشگاه های پزشکی سراسر کشور پیش از آغاز ماه محرم عنوان کرد: در این ابلاغیه تاکید شد به صورت چهره به چهره آموزشهای لازم به هیئتهای مذهبی در مورد چگونگی استفاده از ظروف یک بار مصرف داده شود تا این افراد با نشانههای ظاهری ظروفی برای هر درجه حرارت مناسب است، آشنا شوند. ×لزوم استفاده از سیستمهای رستورانی در طبخ غذای نذری معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن توصیه به استفاده از افراد متخصص و حرفهای برای طبخ غذای نذری خاطرنشان کرد: تا جایی که امکان دارد افرادی که آشپز محسوب نمی شوند برای طبخ غذا ورود نکنند. همچنین ضرورت دارد از سیستمهای رستورانی برای طبخ، استفاده شود زیرا این افراد ضمن رعایت بهداشت غذا از شیوههای طبخ غذا نیز اطلاع دارند. وی ادامه داد: در سیستمهای رستورانی، افراد اغلب با انجام چکابهای لازم کارت بهداشت دریافت کردهاند در نتیجه بیش از سایرین نسبت به شناسایی ظروف آگاه هستند. فرهادی با اشاره به این که در پخش نذری از ظروف مسی نیز استفاده میشود و این ظروف بهترین گزینه برای استفاده از سوی هیئتهای مذهبی است، اذعان کرد: در صورتی که اندود داخل این ظروف به خوبی کنترل شود، استفاده از آنها را بهترین گزینه ممکن میدانیم. ×سرکشی کارشناسان وزارت بهداشت به مساجد و هیئتهای مذهبی در ماه محرم معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سرکشی به هیئت های مذهبی و مساجد از ابتدای ماه محرم توسط کارشناسان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین آموزشهای لازم همراه با این سرکشیها به افراد ارائه میشود. رسانه ها نیز میتوانند در اطلاع رسانی نسبت به انواع ظروف یک بار مصرف و چگونگی مصرف آنها موثر باشند. ×گزارشی از تهیه ظروف یک بار مصرف گیاهی با نخاله کاغذ نداشتهایم فرهادی با تاکید بر این که تاکنون گزارشی مبنی بر تهیه ظروف یک بار مصرف گیاهی در کشور با استفاده از نخالههای کاغذ به دست مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نرسیده است، گفت: عمدهترین مشکل ظروف گیاهی این است که هزینه تولید بالاتری دارند. در نتیجه مردم به دلیل قیمت پایینتر ظروف پلیمری به سمت تهیه و استفاده از این ظروف میروند. از سوی دیگر کارخانههایی که به تولید این ظروف در کشور دست میزنند کارخانههای خوبی هستند که تا کنون گزارشی در مورد آنها به دست ما نرسیده است. معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که این کارخانهها با طی مسیر تولید پروانه ساخت خود را دریافت میکنند، گفت: در بازرسیهایی که از سوی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت صورت میگیرد در ابتدای امر ، پروانه کارخانهای که در حال تولید این ظروف است، بررسی میشود. وی با تاکید بر این که در مجموع ظروف آلمینیومی برای توزیع غذای نذری بهتر از ظروف یک بار مصرف حتی نوع گیاهی آن است، عنوان کرد: هیئتها زمانی که برای تهیه ظروف یک بار مصرف مراجعه میکنند، در ابتدا باید به پروانه ساختی که وزارت بهداشت به آنها داده است توجه کنند، سپس به جنس این ظروف و سپس غذایی که در آن توزیع میشود. لذا برای استفاده از ظروف یک بار مصرف، نمیتوان یک حکم واحد صادر کرد و گفت استفاده از این ظروف سرطانزا است بلکه باید به این سه مورد توجه کرد. ×معرفی تولید کنندگان ظروف یک بار مصرف فاقد پروانه به مراجع قضائی مهندس فرهادی با بیان این که مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تولید ظروف یک بار مصرف، فاقد پروانه به شدت مقابله میکند، خاطرنشان کرد: بدین معنی که این ظروف را جمع آوری کرده و پس از اثبات آلوده بودن آنها با کار آزمایشگاهی به امحاء آنها میپردازیم. در صورتی که کارگاه تولید کننده این ظروف غیرمجاز باشد آن را به دستگاه قضایی معرفی و آن را پلمپ میکنیم. ×پیش گرفتن مشاوره و مداخله با مشاهده ظروف یک بار مصرف خطرناک در ماه محرم وی با بیان این که در ایام ماه محرم با مردم به شیوه حقوقی و قضائی برخورد نمیکنیم، ادامه داد: عمده اقدامات ما در این ایام مشاوره است و در صورتی که خطری سلامت مردم را تهدید کند، مداخله نیز میکنیم. به طور مشخص در صورتی که وارد یک مسجد میشویم و در آن شاهد استفاده از ظروف نامناسب هستیم و حتی اگر تشخیص دهیم غذا دارای مشکل است از توزیع آن نذر جلوگیری میکنیم. البته امسال تا کنون گزارشی دریافت نکردهایم اما سال گذشته مواردی از معدوم کردن غذا داشته ایم. معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف یا دارا بودن هر نوع شکایت، موارد را به شماره 1490 اطلاع دهند تا جهت رسیدگی اقدام شود.
کد مطلب: 27600
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/27600/آموزش-هیئت-های-مذهبی-مورد-چگونگی-استفاده-ظروف-یکبار-مصرف