جلسه توجیهی مدرسه دعبل عصر امروز با حضور اساتید و جمعی از پیشکسوتان عرصه ستایشگری اهل بیت(ع) در سالن اجتماعات بنیاد دعبل خزاعی برگزار شد.
جلسه توجیهی مدرسه دعبل عصر امروز با حضور اساتید و جمعی از پیشکسوتان عرصه ستایشگری اهل بیت(ع) در سالن اجتماعات بنیاد دعبل خزاعی برگزار شد.
در ابتدای جلسه پس از اعلام برنامه، دکتر سنگری، عضو هیئت علمی بنیاد دعبل خزاعی به بیان سرفصل های در نظرگرفته شده در مبحث شعر عاشورایی پرداخت.
وی با بیان این مطلب که بیشترین پیام های عاشورا در قالب شعر طرح شده و مهمترین عنصر در مداحی شعر است، عناوین اصلی این مبحث را در هفت عنوان ذیل برشمرد:
۱-شعر عاشورایی چیست و به چه شعری شعر عاشورایی اطلاق می شود؟
۲-موضوع شعر عاشورایی و بطور کلی شعر شیعی چیست؟
۳-تبیین دوره های شعر عاشورایی در سه دوره: پیش از عاشورا، در عاشورا، پس از عاشورا.
۴-ساحت شعر عاشورایی در چهار حوزه: شعرسوگ، شعر عرفانی عاشورایی، حماسه عاشورا و شعر آموزه ای یا شعر پیام.
۵-سیر تحول و تطور شعر عاشورایی(چهره های شاخص _افت و خیزها)
۶-آسیب شناسی شعر عاشورایی(در حوزه موسیقایی و محتوایی)
۷-خوانش شعر عاشورایی در دو مقوله عناصر زِبَرزنجیره ای زبان و عناصر زنجیره ای زبان.
در ادامه جلسه استاد محمد اسفندیاری، دیگر عضو هیئت علمی بنیاد، ضمن اشاره به پیشینه تاریخی واقعه عاشورا و ماندگاری آن، خاطر نشان کرد: مداحان از جمله وارثان روز عاشورا هستند و اولین چیزی که باید مدنظر قرار دهند اخلاق حرفه ای یا همان اخلاق صنفی است.
وی افزود: بیان مسائل اخلاقی بطور کلی نتیجه مطلوبی ندارد و لازم است اخلاق بصورت دقیق و حرفه ای تبیین شود.
عضو هیئت علمی بنیاد دعبل در خصوص سرفصل هایی که در مدرسه دعبل مطرح خواهد شد، به لزوم آشنایی مداحان با کتب و منابع عاشورایی اشاره کرد و گفت: در این دوره به صد کتاب مهم درباره امام حسین علیه السلام اشاره کرده و آنها را معرفی می نماییم.
لازم بذکر است در این نشست آقایان اکبربازوبند، مهدی آصفی، سیدعلی سادات رضوی، سیدعطااله هاشمی، محمدبازوبند، حسین بازوبند، حمید رمضانپور، رحیم آبفروش، جواد حیدری، محمدجوادفارسی، داودنورصالحی حضور داشتند.
در پایان جلسه بنابر این شد که اساتید پیشکوت، مداحان جوان را جهت شرکت در مدرسه دعبل و بهره مندی از این دوره ها ترغیب نمایند.
پایان پیام/