ارائه خدمات ۴۰ روزه به موکبداران/ اسکان یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر در صحن حضرت زهرا(س)+عکس
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف با بیان اینکه خدمات ۴۰ روزه به موکبداران در سال گذشته ارائه شده گفت: در طول یک ماه بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر و حداقل شبی ۱۰۰ هزار نفر در صحن حضرت زهرا (س) سکونت پیدا کردند.
رحمان احمدی درباره مهم ترین پروژه های انجام شده و یا در دست اقدام ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف گفت: مهم ترین پروژه این ستاد در نجف اشرف مربوط به ساخت صحن حضرت زهرا(س) در حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) که بزرگترین پروژه جهان اسلام به حساب می آید، است.
وی افزود: پروژه مرمت و طلاکاری گنبد مطهر امیرالمؤمنین(ع) انجام و تحویل تولید محترم حرم شده، البته دور قاب و پنجره های پایین این گنبد باقی مانده است.
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف تصریح کرد: اخیراً قرارداد ایوان طلا و گلدسته های حرم علوی با دیوان وقف شیعی عراق منعقد شده و بازسازی طلاها در حال انجام است و بازسازی طلاها به روش ملقمه کاری و مقرنس کاری انجام خواهد شد.
طلاکاری 800 خشت و کتبیه باب الساعه
احمدی اظهار داشت: برای مرمت گنبد مطهر امیرالمؤمنین(ع) 2 کارگاه اختصاصی مرمت و آبکاری طلا راه اندازی شده که این کار به خوبی پیش رفته و تحویل تولیت حرم مطهر شده است.
وی در مورد بهسازی کتیبه های بالای درب باب الساعه زمان صدام حسین چون اشعار این کتیبه ها به زبان فارسی بود، توسط حکومت بعث برداشته شد، ولی هم اکنون این کتیبه ها در حال بازسازی و حدود 800 خشت آن در حال طلاکاری است.
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف درباره مسقف کردن بخش هایی از صحن حضرت امیرالمؤمنین(ع) افزود: بعد از انجام بخش هایی از این کار سنگ کاری 2000 مترمربع زمین آن جهت راحتی، رفاه و آسایش بیشتر زائران انجام خواهد شد تا آنها بتوانند در زیر سایه های این سقف ها به عبادت بپردازند، ضمن اینکه تا پایان انجام این پروژه زمان زیادی باقی نمانده است.
مسقف کردن مقام هود و صالح در دستور کار
احمدی در مورد اقدامات صورت گرفته در خصوص مرمت و بازسازی مقام هود و صالح 2 پیامبر خدا در وادی السلام گفت: بعد از فوت سردار علی اکبر دانشیار جانشین دفتر دبیر شورای عالی امنیت ملی در بالای سر مقام امام زمان(عج) در قبرستان وادی السلام، ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف به فکر بازسازی مقام هود و صالح از پیامبران خدا افتاد.
وی در توضیح این موضع خاطرنشان کرد: هم اکنون این کار با دیوارکشی و نصب ستون های درب های جلو و بازسازی زمین آن پیشرفت خوبی دارد، ضمن اینکه این 2 پیامبرخدا که در وادی السلام دفن شده اند، همواره میزبان زائران زیادی برای زیارت این 2 مقام هستند. همچنین برنامه مسقف کردن مقام هود و صالح در دستور کار است.
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف درباره خدمات ارائه شده با زائران اربعین در سال 95 تصریح کرد: سال گذشته با رایزنی های صورت گرفته بیش از 3000 کپسول گاز توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف تحویل و بین موکب های ایرانی توزیع شد؛ چرا که آنها توانایی انجام این کارها را نداشتند.
حضور طولانی زائرین اربعین در نجف به دلیل خدمات بیشتر
احمدی با بیان اینکه زائران اربعین بعد از 2 تا 3 روز استقرار در کربلا این شهر را ترک کرده و عمده حضور خود را در عراق در نجف اشرف می گذرانند، افزود: به دلیل امکانات بیشتر در شهر نجف اشرف نظیر پذیرایی و اسکان، زائران ایرانی روزهای بیشتری را در این شهر می مانند.
وی ادامه داد: اقدامات خدماتی به زائران اربعین سال گذشته از 2 ماه قبل آغاز شد، ضمن اینکه سال جاری با آماده شدن طبق بالای بخش زیارتی صحن حضرت زهرا(س) که در آن زائران می توانند گنبد مطهر امیرالمؤمنین(ع) را رؤیت کنند، می تواند لذت معنوی بیشتری را در حین اسکان زائران اربعین به آنها دهد. این در حالی است که کاشی کاری و نمای بیرون صحن حضرت زهرا (س) هم تا اربعین تمام خواهد شد.
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف افزود: اسکان زائران در صحن حضرت زهرا(س) در سال جاری بسیار راحت تر از سال قبل خواهد بود، چون اکثر کارها انجام شده و کارگاه های آن جمع آوری شده است.
احمدی بیان داشت: سال گذشته در اوج کار اربعین بیش از 80 هزار غذا بین زائران در صحن حضرت زهرا (س) توزیع شد. این در حالی است که تعداد وعده های غذایی توزیع شده در طول یک ماهی که این کار انجام می شد کمتر از این رقم و یا همین رقم بوده است. همچنین غذاهای پخت شده قبل از حضور انبوه زائران اربعین به پیشقراولان موکب ها داده می شد.
سکونت حداقل 100 هزار نفر در صحن حضرت زهرا (س)
وی در مورد اسکان خواب زائران اربعین تصریح کرد: در طول یک ماه بیش از یک میلیون و 800 هزار زائر که حداقل شبی 100 هزار نفر در صحن حضرت زهرا(س) سکونت پیدا می کردند را پذیرایی کردیم.
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف تصریح کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف تمرکز 40 روزه ای را برای ارائه خدمات به زائران اربعین داشت، به طوری که از هم اکنون این ستاد پتوهای توزیعی بین زائران را شسته، بسته بندی کرده و در مکانی پاکیزه نگاه می دارد.
احمدی به موکب داران توصیه کرد؛ امکانات لازم موکب خود را همراه خود به عراق آورده و در مورد تغذیه پیش قراولان موکب ها هم برنامه ریزی لازم را انجام دهند و اجازه دهند تا ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف به فکر زائران باشند نه به فکر صاحبان موکب ها و پیشقراولان آنها.
وی در پایان بابیان اینکه رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف به صورت سرزده و در طول 24 ساعت در ایام اربعین به موکب ها رفته و با زائران موکب ها صحبت می کنند، گفت: در این بازدیدها بدون واسطه کم و کاستی ها مشخص شده و آقای فداکار به عنوان رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف اشرف سریعاً دستور رفع آنها را می دهد.