هیأت های مذهبی نباید بودجه بگیر نهادهای حاکمیتی و عمومی باشند

16 بهمن 1396 ساعت 10:41

رقم کمک‌ها از 100 میلیون تومان تا 11 میلیارد تومان متفاوت بود. برای مثال در یکی از بندهای این لیست، شهرداری تهران، رقم 11 میلیارد و 500 میلیون تومان به یک حسینیه کمک کرده است


انتشار خبر کمک‌های میلیاردی به هیأت‌ها و حسینیه‌ها از سوی شهرداری تهران طی سال‌های 94، 95 و 96 بار دیگر با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شد.یاشار سلطانی، فردی که در دوره گذشته شهرداری تهران، درباره پرونده پر سرو صدای املاک نجومی افشاگری‌های متعددی کرده بود، بتازگی در توئیتی لیست کمک‌های شهرداری تهران به هیأت‌ها و حسینیه‌ها در بودجه سه سال گذشته را منتشر کرد.
رقم این کمک‌ها از 100 میلیون تومان تا 11 میلیارد تومان متفاوت بود. برای مثال در یکی از بندهای این لیست، شهرداری تهران، رقم 11 میلیارد و 500 میلیون تومان به یک حسینیه کمک کرده است. سلطانی البته افشاگری درباره کمک‌های مدیریت شهری به هیأت‌ها و حسینیه‌ها را کمی زودتر از این و با خبر کمک یک و نیم میلیاردی شهرداری تهران (منطقه 5) به هیأت یک مداح مشهور شروع کرده بود. این خبر البته واکنش محمد علی نجفی، شهردار تهران را هم به‌دنبال داشت و او اگرچه ترجیح داد موضوع را تکذیب یا تأیید نکند، اما دستور ویژه داد تا خبر کمک شهرداری منطقه 5 به یک حسینیه و مداح معروف برای ساخت حسینیه‌ای در این منطقه پیگیری شود. با این همه آن‌طور که یک عضو شورای شهر تهران به «ایران» می‌گوید: شهرداری تهران در دوره جدید در لایحه بودجه 97، سهم کمک‌های نقدی در ردیف مداحان را از 500 میلیون تومان در سال گذشته به 200 میلیون تومان کاهش داده است. اگرچه شورای شهر هم در تلاش است تا سهم مدیریت شهری در اعطای کمک‌های نقدی به نهادهای مردم نهاد ازجمله هیأت‌ها را که به نوعی نهاهای مستقل محسوب می‌شوند  کاهش دهد.
الهام فخاری با بیان اینکه هیأت‌های مذهبی، به نوعی سازمان‌های مردم نهاد سنتی محسوب می‌شوند، می‌گوید: ما معتقدیم که هر اندازه نهادهای مردمی از بودجه‌گیری از نهادهای حاکمیتی، دولتی و عمومی به دور باشند، کارکرد مستقلشان را بیشتر حفظ خواهند کرد، وابسته نمی‌شوند و گردش اقتصادی‌شان خودگردان است. وی ادامه می‌دهد: دخالت مدیریت شهری در نهادهای مدنی، آسیب زاست و ممکن است وابستگی و ناتوانی ایجاد کند. درغیر این صورت، این نهادها می‌توانند منتقد و تصحیح گر باشند.
فخاری با بیان اینکه در بودجه، ردیف خاصی برای هیأت‌ها و حسینیه‌ها پیش‌بینی شده است، می گوید: طی صحبتی که با مدیران فرهنگی داشته ایم، گفته می‌شود که در قالب کمک‌های مردمی، ردیف‌های متفاوت دیده شده است اما از آنجا که ما شعار شفافیت در بودجه و برنامه را داده ایم، می‌خواهیم با رعایت تناسب به همه حوزه‌ها پرداخت شود. برهمین اساس، ردیف حسینیه‌ها و هیأت‌ها در بودجه 97 کاهش یافته است. وی تأکید می‌کند: متأسفانه برای برخی موضوعات مهم همچون دستفروشی و ساماندهی دستفروشان، ردیف بودجه خاصی پیش‌بینی نشده است، البته این جدا از سدمعبر و ساماندهی مشاغل است.
بنابراین باید ردیف‌های متفاوتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی دیده شود. براین اساس درحال رایزنی هستیم تا برای دستفروشی هم ردیف در بودجه قائل شویم. بودجه هیأت‌ها در امور فرهنگی دیده شده است.روش اصلاحی آن است که این ارقام صرف حمایت از تنوع فرهنگی شود. لزوماً کمک به معنی صدقه دادن نیست، کمک باید شفاف، عادلانه، با رویکرد حمایت از تنوع فرهنگی و توانمندسازانه باشد. فخاری درباره اینکه بودجه هیأت‌ها و حسینیه‌ها در شورای شهر تا چه میزان کاهش خواهد یافت، این‌طور توضیح می‌دهد: در جلسات متعددی که آن زمان با آقای صالحی امیری، معاون سابق شهردار داشتیم، بنا بر این گذاشته شد تا بودجه تدریجی کاهش یابد و از تمرکز بر پرداخت نقدی فاصله بگیریم.


کد مطلب: 32559

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/32559/هیأت-های-مذهبی-نباید-بودجه-بگیر-نهادهای-حاکمیتی-عمومی-باشند

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir