مداحی سیاسی در شب‌های قدر؟

13 خرداد 1397 ساعت 11:00

رهبر انقلاب بارها تاکید کرده‌اند که هیات های مذهبی نباید سکولار باشند. اما این سکولار نبودن را برخی با سیاسی بودن اشتباه گرفته‌اند و تازه سیاسی بودن را نیز بعضا با سیاسی کاری و اغراض جناحی


چندسالی است که جلسات مذهبی به ویژه در تهران رنگ و بوی سیاست به خود گرفته است. برخی از جلسات مذهبی رسما تبدیل به پایگاه‌های احزاب سیاسی شده است. در این جلسات مردم به جای شنیدن پندهای اخلاقی و عرفانی بیشتر درگیر مسائل سیاسی و حزبی هستند. سخنرانان و مداحان در این جلسات با استفاده از شور مذهبی مردم، نگاه‌های سیاسی خود را به مستمع تلقین کنند.
علیرضا پناهیان یکی از واعظان مشهور پایتخت در خطبه‌های پیش از نماز جمعه تهران گفته بود:« اینکه برخی به واعظان می‌گویند نباید در شب قدر حرف سیاسی زد، جای تاسف دارد؛ بهترین واعظ در شب قدر کسی است که درباره سیاست صحبت کند.»
بعد از خروج آمریکا از برجام هم شاهد بودیم که برخی از مداحان، به توافق هسته‌ای و دولت تاختند و در جلساتی که به نام ائمه اطهار است تا آنجا که می‌توانستند برجامی حرف زدند.
هنوز حرف‌هایی یکی از مداحان معروف تهران که بسیاری او را رئیس صنف مداحان می‌دانند علیه روسای جمهور سابق ایران را فراموش نکرده‌ایم. هنوز حرف‌های تند مداح معروف غرب تهران در مورد رییس جمهور مستقر در ذهن‌مان مانده است.
حالا به نظر می‌رسد باید در شب‌های قدر، شب‌هایی که از آن به عنوان شب‌های نزدیکی با خدا و راز و نیاز یاد می‌کنند، منتظر شنیدن حرف‌های سیاسی و ضد برجامی باشیم.
این رفتار سیاسی واعظان و مداحان اما باعث می‌شود مردم از هیات‌های مذهبی فاصله بگیرند. نیت مردم از حضور در چنین مراسمی استفاده از فضای معنوی آن است. بسیاری از کسانی که در این مراسم‌ها شرکت کنند به این نیت که ساعتی از مسائل دنیوی دور باشند و حالتی عرفانی پیدا کنند و به قول خود هیئتی‌ها «سبک بشوند» در این جلسات شرکت می‌کنند. این معنا نشان می‌دهد که مردم دوست ندارند نیت آنها که گریه بر مصیبت‌های اهل بیت است آمیخته به مسائل سیاسی شود.
رهبر انقلاب بارها تاکید کرده‌اند که هیات های مذهبی نباید سکولار باشند. اما این سکولار نبودن را برخی با سیاسی بودن اشتباه گرفته‌اند و تازه سیاسی بودن را نیز بعضا با سیاسی کاری و اغراض جناحی.آنها برای اینکه سکولار نباشند حزبی شده‌اند و تمایلات سیاسی خود را وارد جلسات مذهبی کرده‌اند.
نکته‌ای که در ادامه باید به آن اشاره کرد این مساله است که مداحان برچه اساسی به خود اجازه می‌دهند در هیات‌های مذهبی در مورد مسائل مختلف کشور از سیاسی تا فرهنگی و ورزشی سخن بگویند. از آنها باید پرسید آیا داشتن صدای خوب و خواندن، یک انسان را کارشناس ارشد مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... می‌کند؟
در پایان باید گفت که بهتر است مداحان به واسطه امکانی که در اختیار دارند اجازه بدهند مردم از مراسم مذهبی، فیض معنوی ببرند و نگذارند نیت‌های خالص مردم بازیچه مسائل سیاسی شود.


کد مطلب: 33008

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/33008/مداحی-سیاسی-شب-های-قدر

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir