عبدالجبار کاکایی؛ شاعر آیینی:
صرف تقدیم احساسات و هیجان در شعر به ساحت ائمه، کافی نیست
گر صرفا هیجانات و احساسات خود را به کلمه تبدیل کرده و آن را به شعر نیز تبدیل کرده و آن را تقدیم به ساحت بزرگواران و ائمه بکنیم؛ ذرهای به دانش
15 مرداد 1397 ساعت 10:08
کاکایی شاعر و ترانه سرای کشور گفت: تولید هنر، بدون ریشه داشتن در تفکر و اندیشه، در آثار آئینی هیچ فایدهای ندارد.
عبدالجبار کاکایی در خصوص وضعیت شعر آئینی و تاثیر برگزاری جشنوارههای مختلف در پیشرفت آنها اظهار کرد: خوشبختانه کرامت امام رضا(ع) آنقدر زیاد است که بینیاز از فستیوالها و جشنوارهها تاثیرگذاری خود را در سراسر ایران از دیرباز تاکنون حفظ شده و ادامه دارد.
این شاعر آئینی ادامه داد: بخش قابل توجهی از آثاری که در حوزه ادبیات فارسی از دیرباز تاکنون شکل گرفته است به این مقوله یعنی فرهنگ رضوی برمیگردد اما خوشبختانه در روزگار ما توجه دستگاههای فرهنگی به این مقوله بیشتر شده است و طبیعتا برگزاری جشنوارههایی نظیر جشنواره بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) نیز موجب تشویق هنرمندان برای فعالیت در این حوزه میشود و پیشرفت آن را به دنبال میآورد.
کاکایی خاطرنشان کرد: جشنوارههایی از این قبل باعث شده تا امروزه جوانان در شعرهای خود توجه ویژهای به این حوزه داشته باشند.
این شاعر و ترانه سرا عنوان کرد: اگر در چنین رویدادهایی شاهد توجه بیش از پیش به جنبه علمی و پژوهشی شعر باشیم و به این مضامین نیز در کنار موضوعات هنری توجه شود ما شاهد پیشرفتهای خوبی در این حوزه خواهیم بود زیرا تولید هنر بدون ریشه داشتن در تفکر و اندیشه در آثار آئینی هیچ فایدهای ندارد.
وی تصریح کرد: اگر صرفا هیجانات و احساسات خود را به کلمه تبدیل کرده و آن را به شعر نیز تبدیل کرده و آن را تقدیم به ساحت بزرگواران و ائمه بکنیم؛ ذرهای به دانش و حکمت فاخر گذشتگان اضافه نخواهیم کرد.
کاکایی با بیان اینکه آثاری که بزرگان ما مثل مولانا و حافظ و عطار و ثنایی گفتهاند؛ هنوز فاخر است و هنوز هم برتری دارد؛ عنوان کرد: اما آثار ما امروزه بیشتر یک رفتار هیجان انگیز است که با کلمات محدودی صورت میگیرد به خصوص در مورد شأن مقدس علی ابن موسی الرضا(ع) که شخصیت علمی دارند شایسته است که به شخصیت و موقعیت علمی و تاریخ ایشان خوب پرداخته شود و امیدواریم که این جشنواره نیز بتواند در این مسیر حرکت کند و تاثیرات مثبتی را از خود به یادگار بگذارد.
این شاعر و ترانه سرا در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت نمود فرهنگ دینی یا رضوی در شعر شاعران امروز به نسبت گذشته؛ عنوان کرد: متاسفانه هنوز نگاه غالب در حوزه آئین نگاه پیشینیان ماست و آثار ناب آئینی ما آثار گذشتگان ما به شمار میرود.
وی افزود: در روزگار ما سرودهها و آثار از نظر کمی غلبه دارند اما نظر کیفی هنوز نتوانستهایم به مراتب گذشته دست پیدا کنیم و البته نمیتوان برای همه آثار حکم کلی صادر کرد و همه را با یک عبارت توصیف کرد و خوشبختانه توجه به این حوزه زیاد است و ما گاهی در همین جشنوارهها با آثاری روبرو میشویم که نشان از رشد خوب جریان شعر معاصر ما در این حوزه دارد.
کد مطلب: 33283
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/33283/صرف-تقدیم-احساسات-هیجان-شعر-ساحت-ائمه-کافی-نیست
آرمان هیأت
https://www.armaneheyat.ir