وحدت شیعه و سنی سمبلیک نیست/ نیازمند وحدت فرهنگی هستیم

13 بهمن 1397 ساعت 9:48

آیت الله سلیمانی گفت: وحدت شیعه و سنی یک چیز سمبلیک نیست. این یک واقعیت است. وحدت ما با اهل سنت یک وحدت واقعی است نه تاکتیکی.


حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی که به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی به زاهدان سفر کرده است، با آیت الله سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان دیدار و گفتگو کرد.
حجت الاسلام قمی در این دیدار گفت: دریافت بنده این است که دفاتر استانی سازمان تبلیغات باید به قدری با نمایندگان ولی فقیه هماهنگ عمل بکنند که یک هم افزایی صورت بگیرد و بازوی امام جمعه در استان ها باشند.
وی ادامه داد: اهمیت سازمان تبلیغات اسلامی امروز چند برابر شده است و رهبر انقلاب بر این نکته تاکید داشته اند. تعبیر رهبر انقلاب این بود اگر اسلام ناب تبیین شود، مردم ایستادگی خواهند کرد و این تبیین اسلام ناب بر عهده سازمان تبلیغات است و فلسفه وجودی سازمان هم همین است.
وی افزود: رهبر انقلاب بر این نکته تاکید داشتند که مهمترین کار ما فرهنگی است و همه تلاش دشمن در این مسئله است.
حجت الاسلام قمی گفت: در مناطقی که کم برخوردارترند فشارها، مردم را بیشتر آزار می دهد و اولویت ما این است که به این مناطق توجه بشود. این استان به دلایل متعدد مهم است و باید جدی گرفته شود. امروز به لحاظ فرهنگی نیازمند این هستیم که مردم مقاومت و استقامت بیشتری به خرج دهند.
آیت الله سلیمانی نیز در این نشست گفت: حجت الاسلام بزمانی نماینده سازمان تبلیغات اسلامی در استان سیستان از متن همین جامعه است لذا بر اساس شرایط مخاطب ایشان می توانند اثرگذاری فزاینده ای داشته باشند. ایشان از بدنه خود این تشکیلات بر این سمت منصوب شده است و امتیاز سومشان این است که با فرهنگ خاص استان آمیختگی دقیقی دارد. اما امروز ما با سطح نیازمندی ها و تقاضای جامعه فاصله داریم.
وی ادامه داد: سازمان تبلیغات اسلامی که حاصل تراوشات اندیشه امام است سال ها در یک رکودی به سر برد و شتاب آن در مقیاس نیازهای جامعه زیاد نشد.
وی افزود: شمال سیستان ۹۰۰ روستا وجود دارد و ما تنها ۲۵ روحانی طرح هجرت داشتیم. بخاطر خشکسالی های ممتد و هجرت مردم به شهرهای دیگر، آن مقدار امکان تبلیغی که قبلاً بود دیگر در منطقه نیست و تامین این نیاز برای ما جدی تر شده است.
آیت الله سلیمانی گفت: به برکت بعضی از حوزه ها که در زابل و دیگر شهرها و... بوجود آمد این کاستی ها در حال جبران شدن است. کارهای خوبی نیز توسط حوزه خواهران صورت گرفته است.
وی ادامه داد: اصل نیازمندی اگر تامین نشود اهداف ما نیز محقق نمی شود. ما می خواهیم اسلام ناب را محقق کنیم. اسلام ناب یک سکه دو روست که یک نفی و یک اثبات دارد. هم عبادت خدا دارد و هم اجتناب از طاغوت دارد. قرآن به ما یاد داده که بر کفار سخت و تند باشیم و با هم مهربان باشیم. لذا امام به ما آموخت هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید.
وی افزود: مردم بار اول با انگیزه مادی به میدان نیامدند بلکه با انگیزه های دینی به میدان آمدند. ما یکسری اشتباهات انجام دادیم که خدمات را متمرکز در شهرها کردیم و باعث شدیم مردم از روستاها به شهرها مهاجرت کنند. حاشیه نشینی ناشی از سو مدیریت ما بود.
وی ادامه داد: به جای اینکه به اخلاق بیشتر بپردازیم به سمت خدمات اقتصادی رفتیم، آنوقت نتیجه این شد که با همه خدمات نظام، جامعه خود را طلب کار می بیند.
آیت الله سلیمانی گفت: ما افت فرهنگی پیدا کردیم و حتی رهبر انقلاب از سونامی فرهنگی نام بردند. امروز در مسائل فرهنگی تک صدایی جز مسائل ضروری است. همه مراکز فرهنگی وظیفه دارند با س هم افزایی کنند و یک هدف و نوا شکل بگیرد که جامعه احساس کند یک وحدت در مسائل فرهنگی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: وحدت شیعه و سنی یک چیز سمبلیک نیست. این یک واقعیت است. باید بر مسئله تفاوت اتحاد و وحدت تاکید داشت. اتحاد مسئله ای تاکتیکی است و ما با اهل نست اتحاد تاکتیکی نداریم که مثلا بخاطر اینکه دشمن مشترکی وجود دارد اتحاد داشته باشم. وحدت ما با اهل سنت یک وحدت واقعی است نه تاکتیکی.
وی افزود: اما باید همچنین وحدت فرهنگی را در جامعه جدی بگیریم. مثلا جمع خوانی قرآن شیعه و سنی یکی از کارهایی است که ما هنوز انجام نداده ایم و می شود این کار در ۲۲ بهمن انجام شود.
آیت الله سلیمانی گفت: همه جای این استان ما نیاز به سازمان تبلیغات داریم. مناطق حاشیه ای و محروم بیشتر به تبلیغ نیاز دارند نه مناطقی که در مرکزیت قرار دارند. ما باید برای بحث تبلیغات و بودجه آن اولویت بندی کنیم.
وی در پایان اظهار داشت: سازمان تبلیغات باید چتر برادران اهل سنت شود تا ما به یک وحدت فرهنگی با آنها برسیم.
 


کد مطلب: 34681

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/34681/وحدت-شیعه-سنی-سمبلیک-نیست-نیازمند-فرهنگی-هستیم

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir