توسعه گردشگری مذهبی گناباد نیازمند توجه مسئولان است

23 خرداد 1401 ساعت 9:38

فرماندار گناباد گفت: توسعه گردشگری مذهبی در این شهرستان نیازمند توجه بیشتر مسئولان و دست‌اندرکاران این بخش است.


به گزارش آرمان هیأت، رضا نصیری روز یکشنبه در جریان بازدید مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی از زیرساختهای گردشگری گناباد افزود: این شهرستان با سابقه کهن تاریخی و غنای فرهنگی و مذهبی با برنامه‌ریزی موثر می‌تواند به یک قطب مستعد گردشگری مذهبی در استان خراسان رضوی و حتی کشور تبدیل شود.
وی ادامه داد: لازمه بهره‌گیری از قابلیت وجود بقاع متبرکه و از جمله بارگاه امام‌زاده محمد عابد(ع) در کاخک، به عنوان ظرفیتی عظیم برای رونق اقتصادی گناباد، بهره‌گیری بیشتر از این پتانسیل و نگاه منطقه‌ای به مقوله گردشگری است.
فرماندار گناباد با اشاره به سفر سالانه میلیون‌ها نفر زائر از نقاط مختلف کشور و از جمله کشورهای عربی برای زیارت حرم امام رضا (ع) به مشهد گفت: باید در تفاهم‌نامه‌های مشترک با آستان قدس رضوی و سایر مسوولان و دست اندرکاران ذیربط بخشی از این زائران را در قالب تورهایی برای سفر به گناباد و زیارت بارگاه امامزادگان این شهرستان و به خصوص امامزاده سلطان محمد عابد (ع) کاخک ترغیب کرد.
نصیری افزود: با توجه به تعدد بقاع متبرکه در گناباد و تاثیرات فرهنگی و مذهبی آن بر مردم و قشر جوان، باید توسعه گردشگری مذهبی محور اساسی و اولویت مسوولان قرار گیرد.
وی با اشاره به قابلیتهای مرقد علامه بهلول گنابادی از نظر قرار داشتن در مسیر تردد مسافران و گردشگران گفت: زیر ساخت‌های فرهنگی و اجتماعی این آرامگاه به نحو مطلوب گسترش نیافته و نیازمند توجه بیشتر مسوولان است.
فرماندار گناباد افزود: توسعه گردشگری مذهبی مشارکت و هم افزایی بین بخشی و توجه بیشتر برای به فعلیت رساندن قابلیت‌های بالقوه و معرفی آنها به مسافران و گردشگران را می‌طلبد.
او با اشاره به تعهد ساخت چهار هزار واحد مسکونی در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در گناباد و با توجه به محدودیت زمین در این شهرستان خواستار توجه به استفاده از زمینهای اوقافی و یا جلب موافقت خیران واقفان از این زمین‌ها برای توسعه فضای سبز و احداث مسجد و حسینیه شد.
گناباد با قابلیت‌های خاص خود از جمله وجود بارگاه ۶ امام زاده به خصوص در بخش کاخک قابلیت زیادی در این بخش و ظرفیت تبدیل به قطب گردشگری مذهبی منطقه را دارد و با نگاه منطقه‌ای می توان از این ظرفیتها در مسیر رونق این سامان گام برداشت.
از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده در گناباد ۱۴۸ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که در این میان قنات جهانی قصبه از جایگاه خاصی برخوردار است و از مجموع آثار تاریخی و گردشگری گناباد ۶۰ اثر سابقه چند هزار ساله دارد.
۱۲ آیین سنتی گناباد هم در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.


کد مطلب: 35415

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/35415/توسعه-گردشگری-مذهبی-گناباد-نیازمند-توجه-مسئولان

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir