حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تأکید کرد؛

لزوم ارائه پاسخ علمی به شبهات «غدیر» توسط مبلغان

خبرگزاری رسانيوز , 22 تير 1401 ساعت 14:07

استاد حوزه و دانشگاه در همایش راویان علوی و مبلغان غدیر بر لزوم ارائه پاسخ علمی مبلغان به شبهات مطرح شده در موضوع غدیر تأکید کرد.


همایش راویان علوی، مبلغان غدیر استان قم با مشارکت خادمیاران تبلیغ دینی رضوی و با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه در سالن همایش‌ سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در این همایش با اشاره به اهمیت تبلیغ مبلغین و هدایت عموم مردم در جامعه اظهار داشت: مبلغان ابتدا بایدبه موضوعات مختلف درباره غدیر علم کافی پیدا کنند و در مرحله بعد به ترویج غدیر بپردازند؛ زیرا تا زمانی که موضوعی برای خود مبلغین حل نشود، مبلغین نمی توانند مروجان آن موضوع باشند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: باید به مباحث مربوط به غدیر که یکی از اساسی ترین امور اعتقادی ما شیعیان است به‌صورت عالمانه و علمی ورود کرد تا بدون ایجاد شبهه در بین مردم ترویج گردد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روایت یوم الدار بیان داشت: در واقع شروع وصایت امیرالمومنین(ع) از این روز بوده است که رسول خدا(ص) از همه پرسید کدام یک از شما مرا یاری می‌کند تا برادر من و جانشین من در میان شما باشد که به غیر از امیرالمومنین(ع) هیچ کس جواب مثبت به رسول الله(ص) نداد.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی در این همایش ابراز کرد: باید اهمیت روز غدیر در روایات اسلامی در این عصر مرور شده و به عموم مردم تبیین شود تا هرچه بیشتر اهمیت این روز و اساسی بودن این مسئله بر مردم روشن و مشخص شود.
وی با اشاره به مسلّم بودن واقعه غدیر در تاریخ خاطرنشان کرد: به آنهایی که این امر را نمی پذیرند باید گفت آیا رسول خدا(ص) از حوادث پس از خود خبر داشته است یا نه؟ شواهد بسیاری در روایات وجود دارد که رسول گرامی اسلام(ص) از حوادث بعد از خود خبر داشته است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی در ادامه افزود: حال -طبق نظر این افراد- سوالی که در اینجا به وجود می آید این است که پس چرا رسول خدا برای جانشینی خود اقدامی نکرده است؟ درحالی که نمی توان این گونه گفت؛ چراکه حتی افرادی مثل معاویه و خلفا برای خود جانشین انتخاب کردند، چه رسد به پیامبر گرام اسلام که عالم ترین افراد بود.
وی با اشاره به کتاب «جانشینی محمد» نوشته ویلفرد مادلونگ اظهار داشت: مادلونگ در این کتاب می‌گوید اگر کسی اندک اطلاعاتی در تاریخ داشته باشد شک نمی کند که جانشینی حضرت محمد(ص) تنها از آن امیرالمومنین(ع) می تواند باشد.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به زمینه سازی های پیامبر گرامی اسلام(ص) برای جانشینی امیرالمومنین(ع) پرداخت و بیان کرد: 3 آمادگی برای پیامبر گرامی اسلام(ص) مطرح است که عبارتند از آمادگی های تربیتی که از بچگی امیرالمومنین(ع) در نزد پیامبراسلام(ص) بزرگ شد، آمادگی های اجرایی که امیرالمومنین(ع) جنگ هایی مثل احد، بدر، حنین، خیبر و اعلان آیات برائت آن را ایجاد کرد و آمادگی تدابیر عملی که نمود آن در یوم الانذار، حدیث قلم و دوات و موارد دیگر بود.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تأکید کرد: باید شبهه های مربوط به روز غدیر شناسایی شده و پاسخ های منطقی و علمی آنها به مردم رسانده شود تا مشکلات عقیدتی و مبنایی در این زمینه برای مردم به وجود نیاید.
وی در پایان با اشاره به لزوم بکارگیری شیوه های جدید ترویج غدیر در بین مردم خاطرنشان کرد: باید ترویج غدیر در جامعه به گونه‌ای باشد که مثل برخی از جشن های دیگر تبدیل به ارتکاب اعمالی که گناه است نشود و با کارهای خوب و ابتکاری، مباحث بدون عیب و نقص به پیش رفته و کارهای ترویجی بیشتری صورت گیرد.


کد مطلب: 35789

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/35789/لزوم-ارائه-پاسخ-علمی-شبهات-غدیر-توسط-مبلغان

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir