خبر تکمیلی
عزای عمومی در قم
پیکر آیتالله بهجت فردا صبح تشییع میشود
27 ارديبهشت 1388 ساعت 18:14
جامعه-خیمه: مراسم تشییع و تدفین آیتالله العظمی حاج شیخ محمدتقی بهجت فومنی از مراجع عظام تقلید، روز سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه از میدان جهاد قم برگزار میشود.
مراسم تشییع این عالم وارسته ساعت ۱۰ صبح از محل میدان جهاد به طرف حرم حضرت معصومه برگزار میشود؛ پیشتر مسجد امام حسن عسگری(ع) به عنوان مبدا تشییع اعلام شده بود.
دستههای عزادار مردم قم به سوی منزل مرجع فقید و بزگوار شیعه مرحوم آیتالله محدتقی بهجت در حرکت هستند؛ همچنین ساعاتی پیش دو تن از مراجع تقلید، حضرات آیات وحید و مکارم شیرازی برای ابراز همدردی و بیان تسلیت در بیت ایشان حاضر شدند.
رئیسجمهوری، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله سبحانی، آیتالله هاشمی رفسنجانی و آیتالله مقتدایی نیز تاکنون پیامهای تسلیتی را منتشر کردهاند. حوزههای علمیه نیز تعطیل و در قم پنج روز عزای عمومی اعلام شده است.
حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمدتقی بهجت فومنی از مراجع عظام تقلید ،در سن 93 سالگی به علت ایست قبلی در بیمارستان ولی عصر (عج) قم، دارفانی را وداع گفتند.
مروری کوتاه بر زندگی آیتالله العظمی بهجت
حضرت آيتالله العظمى آقاى حاج شيخ محمدتقى بهجت در اواخر سال ۱۳۳۴ه ق در شهر فومن واقع در استان «گيلان» به دنيا آمد و هنوز شانزده ماه از عمرش نگذشته بود كه مادر را از دست داد.
تحصيلات ابتدايى حوزه را در مكتب خانه فومن به پايان رساند و پس از تحصيلات ادبيات عرب در سال ۱۳۴۸ه ق هنگامى كه تقريبا ۱۴سال از عمر شريفش مى گذشت، براى تكميل دروس حوزوى عازم (عراق) شد و حدود ۴سال دركربلا معلى اقامت نمود و علاوه بر تحصيل علوم رسمى از محضر استادان بزرگ آن سامان، از جمله مرحوم حاج شيخ ابوالقاسم خويى (غير از آيت الله العظمى خويى معروف) بهره برد و در سال ۱۳۵۲ه ق براى ارائه تحصيل به «نجف اشرف» رهسپار گرديد و سطح عالى علوم و حوزه را در محضر آيات عظام از جمله حاج شيخ مرتضى طالقانى (ره) به پايان رساند و پس از درك محضر آيات عظام: حاج آقاى ضياء عراقى و ميرزاى نائيينى (رحمةالله) در حوزه درسى آيتالله حاج شيخ محمد حسين غروى اصفهانى وارد شد.
افزون بر اين ايشان از محضر آيات عظام حاج سيد ابوالحسن اصفهانى و حاج شيخ محمد كاظم شيرازى (رحمةالله) صاحب حاشيه بر مكاسب - و در حوزه علوم عقلى، كتاب (الاشارات والتنبيهات) و (اسفار) رانزد آيت الله سيد حسين بادكوبهاى (ره) فراگرفت و در زمان تلمذ به تدريس سطوح عالى پرداخت.
در تاليف كتاب (سفينةالبحار) با محدث كبير حاج شيخ عباس قمى (ره) همكارى نمود و در زمينه تهذيب نفس در زادگاهش (فومن) از كودكى محضر عالم بزرگوار (سعيدى) و دركربلا از برخى علماى ديگر بهره برد، تااينكه در نجف اشرف در سن ۱۷- ۱۸سالگى با آيت حق علامه قاضى (ره) آشنا شد و گمشده خويش را در وجود ايشان يافت و در سلك شاگردان اخلاقى - عرفانى ايشان درآمد.
سرانجام در سال ۱۳۶۴ه ق مقارن با ۱۳۲۴ه ش قلبى صيقل يافته از معنويت و سينه اى مالامال ازعشق به حضرت حق و با كوله بارى از علم و كمال به سرزمين خويش هجرت نمود و در زادگاهش تشكيل خانواده داد و در حالى كه آماده بازگشت به نجف اشرف بود هنگام عبور موقت در قم در زمانى كه هنوز چندين ماه از مهاجرت آيت الله بروجردى(ره) به قم نگذشته بود موقتا مقيم شد و خبر رحلت اساتيد بزرگ حوزه علميه نجف را يكى پس از ديگرى مىشنود و درشهر مقدس قم رحلت اقامت مىافكند.
در قم از محضر آيات عظام: حجةالاسلام والمسلمين كوه كمرهاى و آيت الله العظمى بروجردى به هم رسانيده و انگشت نما مى گردد؛ معظم پس از ورود به قم به تدريس خارج فقه و اصول پرداخت و به ترتيب شاگردانى بسيار قيمت گماشت و هنوز نيز تدريس درس خارج ايشان ادامه دارد.
محل تدريس درس خارج ايشان ابتدا در حجرات مدارس و بعد در منزل شخصى خود و اكنون در مسجد فاطميه واقع در گذرخان تشكيل مى گردد و محل اقامه نماز جماعت و مراجعات عمومى ايشان نيز همين مسجد است.
تاليفات معظم له، عبارتند از :
يك دوره كامل اصول، حاشيه بر مكاسب شيخ انصارى(ره) و تكميل آن تا آخر مباحث مربوط به مكاسب و متاجر، دوره كامل طهارت، دوره كامل كتاب صلاة، دوره كامل كتاب زكات، دوره كامل كتاب خمس و حج، حاشيه بر كتاب ذخيرة العباد مرحوم شيخ محمد حسين غروى، چندين مجله تقريبا يك دوره فقه فارسى، حاشيه بر مناسك شيخ انصارى (ره) و...است.
کد مطلب: 6692
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/6692/عزای-عمومی-قم