كتاب «چشمه‌سار كوثر» تجديد چاپ شد

خبرگزاری ایبنا , 14 مرداد 1388 ساعت 10:32

فرهنگ: گلچيني از خطبه‌هاي روشنگر دختران پيامبر اكرم(ص) در كتاب «چشمه‌سار كوثر» با تهيه و تنظيم مهدي عبداللهي از سوي انتشارات پيام امام هادي(ع) تجديد چاپ شد.


  کتاب حاضر، دربرگيرنده شش خطبه از دختران پيامبر(ص) در مقام احتجاج و بيان حقايق است كه در موقعيت‌هاي بسيار حساس ايراد شده و راه سعادت و حقيقت را چون روز روشن كرده‌اند و براي كسي عذري در كوتاهي و ناآگاهي باقي نگذاشته‌اند.

اين اثر مشتمل بر خطبه‌ها و سخنراني‌هاي فرزندان پيامبر(ص) است كه توسط حضرت فاطمه زهرا(س)، زينب كبري(س)، ام‌كلثوم(س) و فاطمه بنت‌الحسين(س) در زمان‌هاي خود و براي دفاع از حق و حقيقت ايراد شده‌اند.

نخستين خطبه اين نوشتار، خطبه فدكيه است که صديقه طاهره(س) در جمع مهاجران و انصار براي اثبات حق خود و دفاع از قرآن، پيامبر(ص) و احكام اسلام ایراد كرده‌اند و به‌ اين وسیله حجت را برهمگان به اتمام رسانده‌ و معاني بسيار بلند و عالي را در آن مطرح کرده‌اند.

دومين خطبه به سخنان آن حضرت در جمع زنان مهاجر و انصار و در بستر بيماريشان اختصاص دارد كه از حق خود و مظلوميتشان و مظلوميت همسرشان، حضرت علي(ع) سخن گفته‌ و راه عذر و بهانه را بر هركسي بسته‌اند.

خطبه زينب كبري(س) يادگار امام علي(ع) و حضرت زهرا(س) سومين خطبه اين اثر است كه در جمع كوفيان بيان كردند و مردم را از نتيجه، عاقبت كار و زشتي كردارشان آگاه كردند. چهارمين خطبه نيز به ايشان تعلق دارد كه بي‌واهمه از قدرت و سلطه يزيد در مجلس او سخن گفتند و ياوه‌گويي او را پاسخ دادند و رسوايش ساختند.

خطبه پنجم از دختر ديگر زهرا(س) يعني حضرت ام‌كلثوم(س) است كه او نيز با مردم كوفه سخن گفت و از بي‌وفايي و ستم‌هاي دردناك آنها شكوه كرده است.

آخرين خطبه از دختر امام حسين(ع) نقل شده است كه مردم كوفه را خطاب قرار داده، ظلم‌ها، سركشي‌هايشان و مظلوميت اهل‌بيت(ع) را يادآور شده‌ است؛ به‌گونه‌اي كه دل‌ها را آتش زد و سيلاب اشك جاري ساخت.

در بخشي از معرفي اين كتاب آمده است: «اين خطبه‌ها نشانگر منزلت رفيع، عظمت مقام و دانش گسترده خاندان اهل‌بيت(ع) وحي است كه هيچ گوينده و دانشمندي به پاي ايشان نرسد و در آن كشاكش روزگار و سختي احوال اين همه مضامين عالي را در نهايت بلاغت و فصاحت در قالب سخن نتواند ريخت جز آنان كه مهبط وحي، معدن علم و گنجينه حكمت‌اند و جز در مكتب رسالت و ولايت درس نياموخته‌اند، و رسيده‌اند به آنجايي كه اميرالمومنين(ع) مي‌فرمايد؛ «ينحدر عني‌السيل و لا يرقي الي‌الطير.
آري دانش خاندان پيامبر(ص) از سنخ علوم لدني است كه از حقايق نوري جان پاكشان مي‌تابد كه؛ (اتقواالله و يعلمكم‌الله)، ولي دانش ديگران از سنخ علوم اكتسابي و مفاهيم ذهني است كه با ذهن مادي، بيشتر پيوستگي دارد تا با روح قدسي.»

در اين كتاب، قبل از هر خطبه، مصادر خطبه‌ها نيز درج شده‌اند.

كتاب‌هاي شرح نهج‌البلاغه ابن ابي‌الحديد، احتجاج، امالي طوسي، بحارالانوار، بلاغات‌النساء، الدرة‌البيضاء في شرح خطبة‌الزهراء(س)، دلائل‌الامامه، شرح‌الاخبار في فضائل‌الائمة‌الاطهار، كشف‌الغمة في معرفة‌الائمة، مقتل‌الحسين، الملهوف علي قتلي‌الطفوف و مثنوي مقامات‌الابرار از منابع استناد شده در نگارش اين اثرند.

چاپ پنجم كتاب «چشمه‌سار كوثر» از سوي انتشارات پيام امام هادي(ع) در شمارگان ۱۵۰۰ نسخه، ۱۸۰ صفحه و بهاي ۱۷۰۰۰ ريال راهي بازار نشر شده است.


کد مطلب: 7850

آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/7850/كتاب-چشمه-سار-كوثر-تجديد-چاپ

آرمان هیأت
  https://www.armaneheyat.ir