تاریخ انتشار
چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۲۴
۰
کد مطلب : ۹۱۰۵

درباره سامی یوسف

درباره سامی یوسف

سامی یوسف (sami yusuf) در ماه جولای ۱۹۸۰ از خانواده‌ای ایرانی آذری‌الاصل بدنیا آمد. اما او به همراه خانواده‌اش به انگلستان رفت و در آنجا نوجوانی و جوانی‌اش را سپری کرد. و ساکن لندن شد‌. او که از همان ابتدا به موسیقی علاقه داشت در ۱۸ سالگی به مدرسه موسیقی لندن Royal Academi of Music رفت و در آنجا با تحصیلات آکادمیک موسیقی آشنا شد. او تا کنون دو آلبوم روانه بازار کرده به نام‌‌های‌: «المعلم» و «امت من» و اولین کنسرت موسیقی‌اش را در مصر برپاکرد که بعد از استقبال وسیع از آن برنامه به کشورهای زیادی از جمله آلمان ترکیه هند و... برای اجرای برنامه دعوت شده است.

او با آمیختن موسیقی اصیل شرقی با نواهای کلاسیک غربی و اشعاری که اکثرا در وصف پیامبر اسلام و دین اسلام است مخاطبین بسیاری را جذب کرده و از ویژگی‌های دیگر کار های او این است که هم به زبان انگلیسی و هم عربی کارهایش را می‌خواند .

آموزش موسيقي را از سن کم توسط پدر ـ که موسيقيدان، نوازنده و شاعري مشهور بود ـ آغاز نمود و پس ازتسلط بر چند ساز، موسيقي را به صورت آکادميک ابتدا در دانشگاه منچستر و سپس در معتبرترين مؤسسات موسيقي لندن و پس از دريافت بورس تحصيلي در ۱۸ سالگي تحت نظر مشهورترين موسيقيدان‌هاي «مدرسه سلطنتي موسيقي لندن» فرا گرفته است.

گرچه سامي از سه سالگي در لندن بزرگ شده اما ريشه‌‌هاي شرقي‌اش (او در يک خانواده ايراني آذربايجاني‌الاصل به دنيا آمده است) در ساخت ملودي‌ها، آهنگ‌ها و نماهنگ‌‌هايش کاملاً مؤثر بوده است.

هوش سرشار سامي و فهم عميق او در تئوري موسيقي و نوازندگي، زمينه‌اي شد تا بتواند فرهنگ‌‌هاي مختلف موسيقي كلاسيك غربي تا موسيقي مقامي خاورميانه اعم از عربي و ايراني و صوفي)، تركي، آواز‌هاي فارسي، آذري، هندي و پاكستاني و حتي ملودي‌‌هاي افغاني را ياد بگيرد.

اين جوان ۲۶ ساله انگليسي، در ۲۳ سالگي (۲۰۰۳) آلبوم اول زيبايش، «المعلم» را به بازار‌هاي جهاني عرضه كرد که شکلي مدرن‌تر و بسيار جذاب‌تر از همان تواشيح به زبان‌‌هاي انگليسي و عربي است. 

بسياري به محض اينكه صداي مسحورکننده‌اش را شنيدند به خريدن آلبوم‌‌هايش روي آوردند تا جايي كه تعداد فروش آن در روز اول به طور متوسط به چهل نسخه در هر فروشگاه رسيد. يكي از معتبرترين روزنامه‌‌هاي اروپا در خصوص آلبوم او نوشته است «آثار اين هنرمند به قدري زيباست كه قلب‌‌ها را تسخير مي‌كند».
 
در كشور‌هاي عربي البته استقبال نسبتاً بيشتري نسبت به آلبوم سامي يوسف شد. درست همزمان با حلول ماه مبارك رمضان در يكي از كشور‌هاي عربي تعداد فروش متوسط آلبوم وي در هر فروشگاه به ۷۵۰ نسخه رسيد.

سامي توانست در مدت يك سال تحول عظيمي در عالم موسيقي و سرود ديني ايجاد كند. اولين آلبومش جزو پرفروش‌ترين‌‌هاي خاورميانه و اروپا شد. نماهنگ «المعلم» به مدت ۲۱ هفته در مصر و ۱۲ هفته در ترکيه در صدر جدول آلبوم‌‌هاي پر فروش بوده است.

در سال ۲۰۰۵ آلبوم عالي‌اش «امت من» را، در ميان استقبال بي‌نظير مردم، با مضاميني و اشعاري قوي و غالباً اجتماعي، آرمان‌گرايانه، معترض و عدالت‌خواهانه منتشر نمود. ملودي محلي کشور‌هاي گوناگون، انواع سبک‌‌هاي موسيقايي و شش زبان که در اين آلبوم از آن‌ها استفاده شده است، شاهدي ديگر بر اين مدعاست.

سامی یوسف تاکنون بیش از ۳۰ کشور در دنیا کنسرت موسیقی برگزار کرده است. از استانبول ترکیه تا کازابلانکای مراکش از ایالات متحده امریکا تا آلمان و بزرگترین کنسرت وی در فشن ترکیه بود که بیش از دویست هزار نفر شرکت کرده بودند. سامی یوسف اواخر سال ۲۰۰۷ نیز کنسرتی را برای حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده دارفور منطقه‌ای جنگ زده در سودان برگزار کرد، این کنسرت در ورزشگاه تاریخی ویمبلی لندن برگزار شد که بیش از دو ملیون یورو برای مردمان دارفور جمع‌آوری شد.

سامی یوسف در سال ۲۰۰۳ در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه DreamTV مصر عنوان کرد که سامی (نام کوچکش) مخفف سیامک (یک نام ایرانی) است. او از سوی مجله تایم به عنوان «بزرگترین ستاره راک اسلام» و از سوی مجله گاردین «ستاره راک مقدس» معرفی شده ‌است.

مرجع : http://samiyusufmusic.blogfa.com
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما