هیاتها و روضهها میتواند تاثیر دوچندانی در بچههای فردای ما و نسل آینده داشته باشد و نقش صداوسیما در این میان برجسته است. گاهی عدم اطلاعرسانی صداوسیما روند حرکتی را کند میکند، این در حالی است که رسانه ملی میتواند مسیر را هموارتر کند. این یک فرصت است.
دو بخش (
اول...
دوم) از گفتگو با حاج عبدالرضا هلالی را پیش از این خوانده اید . بخش پایانی این مصاحبه که حرفهایی است درباره سیاست، پیشکسوتان مداحی و ارتباط با ورزشکاران و هنرمندان را بخوانید:
تو یکی از مداحانی هستی که خیلی به پیشکسوتان این رشته و بزرگانت احترام زیادی میگذاری. در این مورد برایمان بگو.مداحی اهل بیت و نقش مداح و مداحی را نباید دستکم گرفت. امروز اهمیت مداحی از گذشته بیشتر است. مداحی اهلبیت یکی از بهترین راههای مبارزه با ظلم و ستم و باطل است. کاری که قبل از هرکس خود ِحضرات معصومین (ع) به آن نظر ویژه دارند. «شدم از خردسالی بیاراده/ ارادتمند به این خانواده/ در اینجا انتصابم با حسین (ع) است/به فردا هم حسابم با حسین (ع) است.» اما در مورد پیشکسوتان هم باید بگویم که بالاخره هرکس برای آموختن باید مستقیم یا غیرمستقیم به یک فرد بزرگ اقتدا کند و از او الگو بگیرد. متاسفانه خیلی از ما جوانها از پیشکسوتها فاصله گرفتهایم و از تجربههای مهمی که آنها طی سالها ازمجالس امام حسین (ع) به دست آوردهاند بهره کمی میبریم. این هم خودش یک نوع غفلت است.
در مورد سبکهای مداحی که این روزها شنیده میشود چه نظری داری؟در مورد شعر باید مطلبی خدمتتان عرض کنم که خواسته رهبری است و آن اینکه شعری که پیام نداشته باشد کماثر است. اگر با شعر پیام ندهیم و ظالم ظلم کند و مظلوم، مظلوم باشد پس مدح امام حسین (ع) به تفریح تبدیل میشود و هیات هم برایمان حکم تفرجگاه را پیدا خواهد کرد. امام فرمود انقلاب روی دوش ایمان مردم است و این ایمان هم باید عمق پیدا کند. کدام زبان میتواند از زبان مداح اهل بیت (ع) مناسبتر باشد تا این رسالت عظیم به سرانجام برسد. اگر مجالس محرم و عزاداری و سخنرانیها در طول سالیان گذشته و پیش از انقلاب نبود، انقلاب به پیروزی نمیرسید و همه قائل به این موضوع هستند که این مجالس امامحسین (ع) بود که پایههای رژیم شاه را سست کرد ودر نهایت به وسیله پیروزی انقلاب اسلامی مبدل شد.
بازیگرانی که به هیات شما میآیند را خودت دعوت میکنی؟نه، جلسه امامحسین (ع) دعوتی نیست و هرکسی که افتخار پیدا میکند در این جلسات شرکت میکند. صاحب جلسات روضه، سیدالشهدا (ع) و امام زمان (عج) هستند و ما فقط گرداننده و خدمتگزاریم.
برخلاف مداحان دیگر کمتر هم حرف سیاسی میزنی، درسته؟خیلی وقتها حاج سعید و حاج منصور و دیگر بزرگان روی مسائلی که با آرمانهای امام ره و منویات مقام معظم رهبری مغایرت دارد حساس میشوند و تذکر میدهند اما من به دلیل سن و سالم کمتر وارد این فضا میشوم. من در این کشور فقط مقام معظم رهبری را می شناسم؛ همین.
با کدامیک از مداحان رابطه صمیمیتری داری؟با همه رابطهای یکسان دارم و با همه دوست هستم. مداحان هم جمع خودشان را دارند و هرچند وقت یک بار دور هم جمع میشوند که این جمعها هم به روضه امام حسین (ع) وصل میشود. گاهی که با حاج محمود کریمی به سفر میرویم، بعد از نماز صبح پای روضه ایشان مینشینیم. این یعنی هیچ وقت از روضه جدا نمیشویم و حتی در جمعهای دوستانهای که داریم هم از روضه غافل نمیشویم. البته در کنار آن تفریح و ورزش هم میکنیم.
خودت هم ورزش میکنی؟گاهی به صورت تفریحی والیبال و فوتبال بازی میکنم.
نظرت در مورد ماجرای پاکت و صله چیست؟ائمه از مداحان تقدیر و آنها را تشویق میکردند و به آنها صله میدادند و برایشان دعای خیر میکردند و از این کار به عنوان یک امر پرفضیلت نام میبردند. امام صادق (ع) میفرمایند: «خدا را شکر که در میان مردم کسانی هستند که به سوی ما میآیند و ما را مرثیه و مدح می گویند.» اگر با این دید به موضوع نگاه کنیم مشکل حل می شود، والسلام.
قضاوتهایی که در مورد زندگی شما وجود دارد اذیتتان نمیکند؟رضایت خدا و اهل بیت (ع) برایم مهمتر از قضاوتهاست. برخی یک روز میگویند درود بر تو و روز دیگر ابراز نفرت میکنند. مهم نیست. البته اکثر مردم ما انسانهای نیکاندیش و خوبی هستند. حیف است که با غیبت و تهمت اجر خودمان در دستگاه سیدالشهدا (ع) را از بین ببریم.
رابطهات با تلویزیون چطور است؟من با صداوسیما مشکلی ندارم اما صداوسیما به دستگاه امام حسین (ع) کملطفی میکند وگرنه من کسی نیستم. هیاتها و روضهها میتواند تاثیر دوچندانی در بچههای فردای ما و نسل آینده داشته باشد و نقش صداوسیما در این میان برجسته است. گاهی عدم اطلاعرسانی صداوسیما روند حرکتی را کند میکند، این در حالی است که رسانه ملی میتواند مسیر را هموارتر کند. این یک فرصت است.
چرا مداحان بهرغم اینکه از آقای احمدینژاد حمایت میکردند، از یک جایی به بعد در مقابل او ایستادند؟آقای احمدینژاد تخطی کرد. به سخن رهبری توجه نکرد. خط قرمز، رهبری بود و بیتعارف باید بگویم که از یک جایی به بعد جامعه مداحان و به خصوص بزرگ و پیشکسوت ما، حاج منصور از او برائت جست وگرنه آقای دکتر خوب پیش میرفت و دست رهبری را هم بوسید. ما تشنه و علاقمند آن احمدینژاد بودیم و هستیم.
کلا چهرههای سیاسی علاقه زیادی به شما دارند. فکر میکنم در زمان انتخابات آقای رضایی هم از تو خواسته بود از ایشان حمایت کنی...همه عزیزانی که از فیلتر شورای نگهبان عبور کردند و در انتخابات شرکت کردند عزیز و محترم هستند اما الان آقای روحانی رئیسجمهور هستند و ما هم در خدمتشان هستیم.
با دولت تدبیر و امید رابطه خوبی داری؟ بله، البته با شخص آقای رئیسجمهور در ارتباط نیستم اما خیلی از وزرای ایشان در هیات ما شرکت میکنند. آقای روحانی الان رئیسجمهور همه مردم ایران هستند و حکم تنفیذ رهبری را در اختیار دارند و ما هم موظف به کمک و حمایت ایشان هستیم.
در مورد اسامی زیر چه نظری داری؟حاج منصور ارضی: ایشان خلوص و صداقت و مناعت طبع را هیچوقت فراموش نکرده است. حاج منصور برای همه ما الگوی اخلاق و تعهد است. سوز مناجات و روضههای او هم بیبدیل است.
حاج سعید حدادیان: با مطالعه مقاتل معتبر و منابع تاریخی و با تکیه بر اشعار و مطالب اخلاقی و فکری و عقیدتی اهتمام زیادی دارند.
حاج محمود کریمی: پختگی صدا و اجرا، تمرین پیوسته! ایشان با گزینش اشعار خوب و پرمعنی و ولایی در دلها تاثیر ماندگاری میگذارند. حاج محمود خیلی خوش اشک و گریه برای امام حسین (ع) است. البته این ویژگی در اکثر مداحان مثل حاج محمد طاهری عزیز به کرات دیده میشود. من خاک پای تمام ذاکران و خدمتگزاران این دستگاه به واقع انسانساز هم نخواهم شد.
حرفی مانده که برایمان بگویی؟ما به دعای همدیگر احتیاج داریم، از مردم خواهش میکنم که در این ماه مبارک رمضان برای من هم دعا کنند و مسلمانان دنیا را از دعای خیر خود محروم نکنند. اولویت همه دعاهایمان هم باید فرج امام زمان (عج) باشد تا مشکلات مسلمانان دنیا با ظهور حضرت حل شود. امیدوارم وضعیت امرارومعاش مردم هم روزبهروز بهتر شود. وضعیت اعتیاد بیداد میکند و این معضل خیلی خاموش جوانان را نابود میکند و فکر میکنم مسوولان باید هرچه سریعتر فکری برای این معضل اجتماعی بکنند.