پس از ده سال کار پژوهشی
دانشنامه امام حسین(ع) در آستانه نشر قرار گرفت
10 آذر 1388 ساعت 14:11
فرهنگ: دانشنامه امام حسین(ع) دستاورد پژوهشگران دارالحدیث پنج شنبه ۱۹ آذر ماه، در مراسمی در موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث رونمایی میشود و پیش از آغاز محرم در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
دانشنامه امام حسین (ع) ابعاد مختلف زندگی ایشان را از ولادت تا شهادت، با بهرهگیری از قرآن و حدیث در ۱۴ جلد مورد بررسی قرار میدهد.
معاون فرهنگی و ارتباطات موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث اظهار کرد:«تدوین این مجموعه بیش از ده سال به طول انجامید و افزون بر قرآن و منابع و متون حدیثی و تاریخی ازبسیاری از تحقیقات و پژوهش های نوین استفاده شده است.»
هادی ربانی با بیان اینکه دانشنامه امام حسین در ۱۵ بخش اصلی و ۱۳۸ فصل همراه با ترجمه فارسی تدوین شده به ویژگیهای این دانشنامه اشاره کرد و ادامه داد: «زندگانی، شخصیت و قیام امام حسین (ع) بر اساس آیات و روایات و متون تاریخی کهن و معتبر ارائه شده و بیش از چهارصد بیان و تحلیل پیرامون موضوعات مرتبط ، پاسخ به شبهات و همچنین ترسیم پنج نقشه ابتکاری خط سیر کاروان حسینی (ع) از ویژگیهای این دانشنامه است.»
این مجموعه ۱۴ جلدی چهار هزار و ۱۹۱ نقل به دو زبان فارسی - عربی را شامل میشود و ۱۵ بخش اصلی دانشنامه امام حسین (ع) شامل زندگی، خانواده سیدالشهدا، فضیلتها و ویژگیهای ایشان، دلایل امامت، فرزندان، قیام عاشورا، خروج امام از مدینه تا رسیدن به کربلا ، بازتاب شهدا زیارت امام و مزار امام حسین (ع) و... است.
پژوهشی درباره انتساب رقیه به امام حسین(ع)، تحلیلی درباره اهداف قیام امام ، تحلیلی درباره ارزیابی سفر امام حسین (ع) به عراق و نهضت کوفه، موقعیت خیمههای امام و نقش آنها در صحنه نبرد، تحلیلی درباره منفردات منابع متاخر، سخنی درباره بازگشت اهلبیت (ع) امام و سرانجام قاتلان و عزاداری و گریه بر حضرت و... از دیگر مسائل درج شده در دانشنامه است.
بخشهایی از این دانشنامه مانند حکمت نامه امام، فرهنگنامه مرثیهسرایی و عزاداری سیدالشهدا، آسیبشناسی عزاداری و ارزیابی مشهورترین منابع تاریخی عاشورا، موسوعه الامام حسین(ع) ، المقتل الصحیح لامام حسین(ع) و گزیده دانشنامه امام حسین (ع) به صورت مستقل منتشر شده است.
چاپ اول دانشنامه ۱۴ جلدی امام برپایه قرآن و حدیث تالیف آیت الله محمدی ری شهری، با همکاری سیدمحمود طباطبایی نژاد و سید روحالله سید طبایی، ترجمه عبدالهادی مسعودی، مهدی مهریزی و محمد مرادی در قطع وزیری به دو زبان عربی و فارسی طی مراسمی در تالار علامه مجلسی در دارالقرآن حدیث رونمایی میشود و پیش از آغاز ماه محرم در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
کد مطلب: 10425
آدرس مطلب: https://www.armaneheyat.ir/news/10425/دانشنامه-امام-حسین-ع-آستانه-نشر-قرار-گرفت