تاریخ انتشار
جمعه ۲ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۲۰:۳۷
۰
کد مطلب : ۱۱۵۳۹
حسینیه

درباره حسینیه قوام شیراز

درباره حسینیه قوام شیراز
 در کتاب «بناهای تاریخی و آثار باستانی شیراز» در این ارتباط آمده است: «سردر حسینیه نوسازی شده و با کاشی‌های مختلف تزئین شده است. در بالای در ورودی کتیبه‌ای به خط نستعلیق روی کاشی نوشته شده است. دالان باریک و دراز آن مقداری کاشیکاری معرق دارد. در شمال حسینیه طاق‌نمایی است که سقف و پیشانی و جرزهای آن کاشیکاری شده، داخل طاق‌نما و بیرون آن ۷ مجلس گل و بته و دو اسپره با کاشی‌های الوان و زیبا دارد.

در مشرق و مغرب حسینیه هر طرفی شش حجره است و چهار راهرو. دورتادور حسینیه زیر رخ بام‌ها اشعار مذهبی و مرائی با خط نستعلیق روی کاشی نوشته شده. لچکی‌های اطراف همه با کاشی‌هایی که خطوط اسلیمی دارند، مزین است. در سمت جنوب حیاط، حوض بزرگی با لبه سنگی ساخته شده است. در سمت جنوب حسینیه تالاری است که جلو آن دو ستون سنگی بلند ساده قرار دارد و ازاره‌های آن کاشیکاری شده و طاقچه‌های آن دارای گچبری و مقرنس‌کاری است.

تالار دو طبقه دارد و در طبقه بالایی شاه‌نشین‌هایی ساخته‌اند و دورتادور تالار اشعار مرثیه نوشته و گچ‌بری کرده‌اند. درهای آن با ریزه‌کاری‌های نجاری و شیشه‌های ریز به طور استادانه ساخته شده... طرفین تالار دو راهرو و دو اتاق و در بالا دو گوشواره دارد». حسینیه قوام به شماره ۹۲۳ به ثبت تاریخی رسیده است.

* منبع: دایره‌المعارف بناهای تاریخی ایران در دوره اسلامی/ جلد ۵/ انتشارات سوره مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما