تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۹
۰
کد مطلب : ۳۲۰۹۱

اتمام‌حجت شورای شهر با سوء‌استفاده‌‌کنندگان از عزاداری‌های محرم

اتمام‌حجت شورای شهر با سوء‌استفاده‌‌کنندگان از عزاداری‌های محرم
دیروز در شورای شهر بحث اربعین و مراسم‌های عزاداری گرم بود؛ برخی درباره بن‌های مساعدتی صحبت می‌کردند که دراختیار اعضای شورای شهر قرار گرفته و ظاهرا تعدادی از آنها اقدام به استرداد آنها به شهرداری کردند و برخی دیگر مواضع رئیس شورای شهر را درباره عدم پرداخت پاداش به آنهایی که به مراسم عزاداری می‌روند، مورد بحث قرار داده بودند.
 
پیاده‌روی اربعین
باب سوء‌استفاده از عزاداری‌های ماه محرم بسته شد. قابل کتمان نیست برخی که فهم درستی از فلسفه عزاداری و چرایی قیام امام‌حسین(ع) نداشتند، سعی می‌کردند با حفظ ظاهر در مراسم‌های عزاداری شرکت کنند، اما هدف آنها دریافت اضافه‌کاری و پاداش از ادارات بود که اگر چنین نبود، رئیس شورای شهر تهران روز گذشته اعلام نمی‌کرد: «کارکنان شهرداری برای حضور در کربلا انتظار حق ماموریت نداشته باشند.» محسن هاشمی در رابطه با برنامه‌های شهرداری پایتخت برای خدمات‌رسانی به زائران در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی(ع) گفت: در مراسم پیاده‌روی اربعین بیش از 2‌میلیون نفر شرکت می‌کنند که پیش‌بینی می‌شود امسال این عدد به 5/2‌میلیون‌نفر افزایش یابد. رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: از این تعداد بیش از 500‌هزارنفرشان از تهران به‌سمت کربلا حرکت می‌کنند. وی با بیان اینکه مراسم اربعین حسینی(ع) تبلور شور و شعور اسلامی در سال‌های اخیر است، افزود: این مراسم به‌عنوان نماد وحدت و ایثار مسلمین جهان جلوه کرده است و عشق و ارادت به خاندان اهل بیت(ع)، به‌خصوص سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدا... الحسین(ع) را به نمایش گذاشته است. هاشمی بیان داشت: با توجه به اینکه از کشور ما تعداد زیادی از عشاق امام حسین(ع) در این مراسم عظیم و باشکوه شرکت کرده و به‌سختی پیاده‌روی می‌کنند، لذا دولت‌ جمهوری‌اسلامی ایران، تحت‌مسئولیت وزارت‌کشور ستادی با عنوان ستادمرکزی اربعین تشکیل داده است که در راستای تسهیل در عبور و حضور زائران در پیاده‌روی اربعین هر سال مدیریت و خدمات‌رسانی می‌کند.

وظیفه شهرداری در اربعین
هاشمی با اشاره به وظایف مستقیم و غیرمستقیم شهرداری در مراسم اربعین تشریح کرد: شهرداری تهران برحسب برنامه‌ریزی‌ها و نیازهایی که آنجا هست، در 8 کمیته عضو است و البته به‌طورمستقیم مسئولیت کمیته‌های خدمات شهری و نظافت را برعهده دارد و لذا عمده‌ترین فعالیت‌هایی که انجام می‌دهد، مربوط به نظافت، پاکسازی و به‌نسبت کمتر در زیباسازی، حمل‌ونقل و کارهای فرهنگی و تبلیغات است. وی ادامه داد: آنچه در نظر شورای اسلامی پنجم شهر تهران قرار دارد، این است که ما عمدتا از ظرفیت‌های‌مردمی استفاده کرده و نگذاریم این حرکت پرشور مردمی به یک حرکت دولتی تبدیل شود، چراکه در این صورت به‌منزله سمی مهلک در راهپیمایی عظیم اربعین خواهد بود. هاشمی اضافه کرد: امسال در مراسم اربعین ضمن اینکه کیفیت خدمات را ارتقا خواهیم داد، تلاش خواهیم کرد تا مردمی‌بودن آن را حفظ کنیم و کسانی هم که از شهرداری شرکت می‌کنند، دیگر نباید انتظار حق ماموریت و حقوق اضافه داشته باشند. هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را می‌کنیم تا با مشارکت و همراهی خود مردم این مراسم عظیم و جریان‌ساز به‌خوبی انجام شود و زائران بتوانند در این مراسم سیاسی، عبادی و بین‌المللی با امنیت کامل و خدمات مناسب همانند سال‌های اخیر حضوری پرشور داشته باشند.

بازگرداندن بن‌ها
اما موضوع دیگری که دیروز در شورا مورد بحث قرار گرفت، استرداد بن‌های کمک به هیات‌های مذهبی بود. ظاهرا چند عضو شورا این بن‌ها را به شهرداری برگرداندند و دلیلش هم تاکید آنها بر خودجوش‌بودن برگزاری هیات‌های مذهبی بود. ابراهیم امینی، رئيس كميسيون نظارت و حقوقى شوراى شهر، ازجمله اعضایی بود که این بن‌ها را بازگرداند. احتمال دارد نحوه تهیه و تخلفات احتمالی در واگذاری این بن‌ها درکمیسیون حقوقی شورا مورد بررسی قرار گیرد. زهرا صدراعظم نوری، عضو شورای شهر تهران هم با برگرداندن 10‌میلیون‌تومان بن اعتباری کمک به هیات‌های مذهبی تاکید کرد: مراسم محرم باید مردمی باشد و نیازی به ورود ارگان‌های دولتی نیست. ظاهرا تعدادی دیگر از اعضای شورای شهر هم بن‌ها را بازگرداندند که هنوز اعلام نشده است.
مرجع : آرمان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما