کد مطلب : ۸۰۳۶
علمای شیعه
درباره آیتالله محمدحسن آل طيب جزايرى
پدرش مرحوم آيت الله آقاى حاج سيد محمدحسين جزايرى (معروف به آقا سيد بزرگ) مرجع تدريس، ارشاد، امامت و محل مراجعات مردم بودند و خدمات دينى و اجتماعى و رسيدگى به حال درماندگان و كرامات وی مشهور است.
تحصيلات و اساتيد
وی پس از سپرى كردن دوران كودكى، مقدمات و سطوح را نزد آيتالله حاج سيد باقر جزايرى و سطوح عالى را نزد آيتالله حاج شيخ محمد كاظم ابنالشيخ و برخى از مباحث رياضيات، هيئت، نجوم و طب را نزد پدرش فرا گرفت.
سپس به دزفول مهاجرت کرد و در درس حضرت آيتالله حاج شيخ محمدرضا دزفولى شركت جست و زمانى چند از ايشان در فقه و اصول و درايه و علم الحديث بهره برگرفت. در سال ۱۳۵۳ق به حوزه علميه قم آمد و در محضر آيات عظام:حاج شيخ عبدالكريم حايرى، سيد محمد حجت و سيد احمد خوانسارى، حضور یافت. سپس به قصد شركت در درس فيلسوف بزرگ مرحوم آيتالله ميرزامهدى آشتيانى و فراگيرى فلسفه و كلام به تهران مهاجرت كرد و مدتها در درس ايشان شركت جُست.
بازگشت به شوشتر
پس از چندسال به شوشتر بازگشت و رياست حوزه علميه آنجا را بر عهده گرفت. وی داراى اجازه هاى متعدد در اجتهاد و روايت از حضرات آيات عظام: حايرى يزدى، سيد ابوالحسن اصفهانى، آقا ضياء عراقى، شيخمحمدكاظم شيرازى، سيدمحمدهادى ميلانى و آقا بزرگ تهرانى بود.
تاليفات
آثار ايشان به جز احياى حوزه علميّه شوشتر (مدرسه سيد نعمت الله جزايرى) عبارتند از:
۱ـ تضمين الفيه ابن مالك به نام (الرياض المرضيه)
۲ـ منظومه در حكمت
۳ـ رساله در حديث (لاتعاد)
۴ـ تقريرات فقه و اصول
۵ـ تحرير العروة الوثقى.
وفات
آن بزرگمرد پس از عمرى سرشار از خدمات دينى، علمى و اجتماعى، سرانجام به دنبال كسالتى طولانى در تاريخ جمعه پنج صفر ۱۴۱۵ق (۲۳تير ۱۳۷۳ش) در سنّ ۸۴ سالگى چشم از جهان فرو بست.