کد مطلب : ۱۳۵۸۰
پاکستان و برگزاری مجالس مذهبی بانوان
گفتوگو با شیرازه بیگم، دانشجوی مسلمان پاکستانی
مسلمانان شیعه؟
فرقی نمیکند؛ هم کل مسلمانان کشورتان و هم شیعیان.
کل مسلمانان اعیاد را باشکوه برگزار میکنند؛ اما ولادت ائمه(ع)را شیعیان برگزار میکنند. هرچند بعضی از سنیها هم به برگزاری این مراسم علاقه دارند، شیعیان روی ولادتها بیشتر تأکید دارند.
شما مراسم عزاداری بهویژه عزاداری امام حسین(ع)را چگونه برگزار میکنید؟
عزاداری در پاکستان کموبیش شبیه به ایران برگزار میشود. اول سخنرانی میکنند؛ سپس مداح، روضه میخواند و بعد هم مراسم سینهزنی برگزار میشود.
آنجا چطور مراسم مذهبی برگزار میکنند؟ آیا مراسم مذهبی یا برنامههای نذری خاصی دارید یا اینکه نه، آنها هم مثل ما مراسم برگزار میکنند؟
بله؛ آنها هم مثل اینجا نذری میدهند و همسایهها را دعوت میکنند، حدیث کساء میخوانند و تبرک بین جمعیت تقسیم میکنند؛ ولی بعضیها که خرافاتی هستند، چیزهایی از خودشان در میآورند که باورکردنی نیست؛ البته بسیار کم است.
چند تا حسینیه محلی که به خانمها مربوط باشد، دارید؟
مربوط به خانمها نیست، وقتی مراسم مذهبی آقایان پایان یافت، مراسم مذهبی خانمها در آنجا شروع میشود.
در ماه محرم مراسم امام حسین(ع)از ابتدای محرم شروع میشود و تا هشتم ربیعالاول ادامه دارد و در خانهها، مساجد و حسینیهها مراسم برگزار میشود.
مهمترین غذایی که به عنوان نذری در آنجا توزیع میشود، چیست؟
مهمترین نذری در ماه محرم سَبیل (شربت) و بعد از آن هم غذاهایی است که در مراسم رسمی تهیه و در بین مردم پخش میکنند.
معمولاً سخنرانان در این مراسم چه چیزهایی را به مردم یادآوری میکنند؟
قبلاً سخنرانها به اندازه کافی دقت نداشتند؛ ولی حالا علمی و بهتر شده و تأکید بر این است که چطور از سیره بزرگان دین درس بگیریم.
من شنیدهام، خانمها در پاکستان در ایام عزاداری زیورآلاتشان را نزد انسانی امین و مطمئن یا در خانه میگذارند تا مراسم عزاداری پایان یابد و بعد از عزاداری دوباره آنها را استفاده میکنند؟
بله؛ اینطور است. خانمها در طول مراسم مذهبی حتی یک انگشتر هم دستشان نمیکنند و آنها که بیحجاب هستند، حجابشان را رعایت میکنند و اصلاً آرایش نمیکنند