تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۰۰:۰۰
۰
کد مطلب : ۱۴۶۳۲

۲۵ تـوصــیــه برای حفظ ایمنی در مساجد، تکایا و حسیـنـیـه‌ها

۲۵ تـوصــیــه برای حفظ ایمنی در مساجد، تکایا و حسیـنـیـه‌ها
جامعه: این ۲۵ تـوصــیــه را برای حفظ ایمنی در مساجد، تکایا و حسیـنـیـه‌ها بخوانید.

۱- استقرار بناهای تجمعی در همة موارد باید به نحوی باشد که درهای اصلی ورود و خروج آنها دست‌کم به یک راه همگانی به طور مستقیم باز شود.
۲- برای محل تجمع عزاداران حتماً باید معبر خروج اضطراری به جز ورودی اصلی پیش‌بینی شود.
۳- برای سالخورده‌ها، اطفال و بانوان حتماً باید مکانی در نزدیک‌ترین نقطه به خروجِ بی‌خطر پیش‌بینی شود.
۴- راه‌های خروج باید دارای ظرفیت کافی برای تخلیة هم‌زمان کلیة متصرفان باشد.
۵- در فضاهای تجمعی پرتراکم مانند زیارتگاه‌ها، مساجد، حسینیه‌ها و نمازخانه‌ها به ازای ۵۰ تا ۳۰۰ نفر دو خروجِ دور از هم، از ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر سه خروجی و بیشتر از ۱۰۰۰ نفر چهار خروجی پیش‌بینی شود.

۶- رعایت فاصلة مناسب سیم، اتصالات و ادوات برقی از مواد و مصالح اشتعال‌پذير (پرده، فرش، تابلو و...) الزامی است.
۷- هر فیوز برق باید استاندارد باشد، از استفاده از فیوزهای تقویت‌شده و غیر استاندارد جداً خودداری شود و اخذ انشعابات متعدد از یک پریز برق ممنوع است.
۸- استفاده از لامپ‌هاي برق ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ ممنوع است.
۹- قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم‌بودن آن اطمینان حاصل شود.
۱۰- در صورت استفاده از بخاری‌های نفتی بايد قبل از پر کردن منبع سوخت آن را خاموش کرد.

۱۱- از بخاری‌های کارگاهی، بدون دودکش، هیزم‌سوز، شعلة عریان و بدون حفاظ و ... در داخل تکایا استفاده نشود.
۱۲- در اخذ انشعاب از لوله‌کشی گاز حتماً از شیلنگ‌های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود.
۱۳- عبوردادن دودکش بخاری‌ها از سقف که از برزنت یا مصالح اشتعال‌پذير است، جداً جلوگیری شود.
۱۴- رعایت دست‌کم یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم اشتعال‌پذير (پشتی، فرش، پرچم و...) الزامی
است.
۱۵- در قسمت طبخ حتماً باید معابر خروج سریع تدارک دیده شود.

۱۶- قسمت طبخ نذرها در مکان مناسب و دور از محیط تکایا انتخاب شود.
۱۷- در همة قسمت‌ها به‌ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازة کافی کپسول‌های آتش‌نشاني سیار موجود باشد و کارکنان با طریقة استفاده از آنها آشنا باشند.
۱۸- از ورود کودکان به قسمت طبخ غذا جلوگیری شود.
۱۹- در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز، مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.
۲۰ در صورتی که از هیزم برای پخت‌وپز استفاده مي‌شود، حتماً باید آب کافی و دست‌کم یک شیلنگ برای اطفاي آتش‌سوزی‌هاي احتمالی پیش‌بینی شود.

۲۱- از نگهداری مواد نفتی و مایعات اشتعال‌پذير در داخل سالن و محل طبخ غذا خودداری شود.
۲۲- کفراژبندی (سازة غیر مقاوم) بايد به نحوی محاسبه شود که تحمل بار مرده و بار زندة احتمالی که روی آن گذاشته مي‌شود، داشته باشد و به وسیلة سیم بکسل و وسایل مناسب روی زمین مهار شود؛ به صورتی که در صورت وزش تندباد امکان تخریب و واژگونی آن وجود نداشته باشد.
۲۳- کورة بخاری‌ها و دستگاه‌های گرماساز را قبل از استفاده حتماً نظافت کنید.
۲۴- در صورت استفاده از بخاری‌هاي گازی و پس از نصب بخاری و اطمینان از عملکرد صحیح آنها مراقب باشید که شیر فلکة گاز در دسترس بچه‌ها و آسیب‌هاي فیزیکی قرار نگیرد.
۲۵- قبل از بهره‌برداری از دستگاه حرارت‌زا مانند بخاری‌ها، سیستم حرارت مرکزی و امثال آن دودکش را نظافت و از بازبودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنيد.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما