تاریخ انتشار
دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۸۵ ساعت ۰۱:۳۰
۰
کد مطلب : ۹۷۴۷

می دانید چرا دشمنان چشم دیدن شما را ندارند؟!

سید محمدمهدی موسوی
شماره 23 ـ جمادی الاول و جمادی الثانی 1427 ـ خرداد و تیر 1385

یادآوری

صفحه ‏ی زمینه صفحه‏ ی مقالات است؛ اما چه مقالاتی؟! آیا قرار است در این صفحه برای هیأتی‏ها از اهل بیت بگوییم و یا از مسائل معنوی دیگر که مرتبط با هیأت است..؟! پس سهم دنیای پیچیده و مشکلات هزار و یک شکل آن چه می‏شود؟! هیأتی از خانه به هیأت می‏ آید، اما ذهنش مشغول اتفاقی سیاسی است که روی داده است. انتظار دارد آن را بداند. بنابراین از مداح و منبری توقع دارد درباره‏ی آن سخن بگوید و تحلیلی داشته باشد. چرا همه شعار می‏دهند «مرگ بر آمریکا» و «انرژی هسته‏ای حق مسلّم ماست» و چندین و چند سئوال دیگر؛ هیأتی باید بداند که«انرژی هسته‏ای حق مسلّم ماست» یعنی چه؟! و اگر نداند در فلسطین چه می‏گذرد و چرا باید اسرائیل نابود شود، طبعاً هیأت رفتن او هم آن‏چنان قابل دفاع نیست. و درست در همین جاست که تفکر«در هیأت جایی برای بحث سیاسی نیست» و بعد«چرا باید به یاد شهدا باشیم» و ... جا می‏افتد. یعنی آنگاه که هیأتی فقط می‏خواهد سینه بزند، اشک بریزد یا تباکی کند، اما فلسفه‏ی هیأت برگزار کردن را نمی‏داند، و غافلان هم از همین نقطه‏ی ضعف او ـ که همان تهی بودن و سیر در عالم بی‏خبری است ـ بهره می‏برند و آن طور که دلشان می‏خواهد به هیأتی می‏گویند و هیأت را به همان سمتی می‏برند که می‏خواهند و نباید...

از این پس در صفحه ‏ی زمینه یک مقاله‏ی تحلیلی درباره‏ی موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خواهیم داشت تا توقع هیأتی‏های واقعی را برآورده کنیم. همانان که از مداح و منبری‏شان توقع دارند نسبت به مسائل روز بی‏ تفاوت نباشد و آنان را با تحلیل روشن خود نسبت به واقعیات دنیای اسلام آشنا سازد.

تحریریه‏ خیمه



می‏دانید چرا دشمنان چشم دیدن شما را ندارند؟!

* سیدمحمد مهدی موسوی



اشاره

دو سه سالی می‏شود که فعالیت‏های هسته‏ای کشورمان نه تنها در داخل بلکه در سطح رسانه‏های خارجی یکی از خبرسازترین وقایع و جنجالی‏ترین مسائل بین‏المللی می‏باشد و اتفاقاً روز به روز ابعاد جدیدتری هم می‏یابد.

به راستی این همه سروصدای دشمنان علیه جمهوری اسلامی برای چیست؟ مگر توانایی‏های کشورمان در زمینه‏ی انرژی هسته‏ای تا چه اندازه مهم است که غرب از هیچ تلاشی برای توقف فعالیت‏های ایران ولو برای مدت کمی هم کوتاهی نمی‏کند؟

در حالی که این روزها سران استکبار و صهیونیست‏های حامی آنها ناامیدانه تلاش می‏کنند تا با ارعاب و تهدید، جنجال‏آفرینی و به راه انداختن جو مسموم سیاسی علیه پرونده‏ی هسته‏ای ایران، ما را از پیگیری برنامه‏های صلح‏آمیز هسته‏ای باز دارند، تحلیل‏گران غربی در سخنان خود با اشاره به پوشالی بودن تهدیدات غرب به سرکردگی آمریکا، تأکید می‏کنند که «در صورت تصمیم تهران به پیگیری برنامه‏های هسته‏ای خود، نه تنها هیچ قدرتی نمی‏تواند این کشور را از تصمیم خویش باز دارد، بلکه هرگونه اقدام نظامی در این باره نه تنها منطقه‏ی خاورمیانه، بلکه جهان را با بحران جدّی و غیر قابل مهار مواجه خواهد ساخت».

از همین رو است که می بینیم آمریکایی‏ها و حتی اروپایی‏ها در اتخاذ تصمیمات خود به‏ویژه پس از رویداد غرورانگیز دست‏یابی جوانان پراستعداد کشورمان به چرخه‏ی کامل سوخت هسته‏ای در مقیاس آزمایشگاهی آن دچار نوعی حیرت توأم با ترس و دلهره شده‏اند و در مانده‏اند که«با ایران هسته‏ای چه باید کرد؟!».

قبل از پاسخ به این پرسش اساسی که حقیقتاً دلایل اصلی مخالفت جهان غرب با پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در بعد هسته‏ای چیست؛ خوب است بدانیم که توانمندی هسته‏ای در دنیای امروز دارای چه اهمیتی است؟



اهمیت توانمندی هسته‏ای در جهان امروز

شاید توانمندی هسته‏ای در هیچ زمانی به اندازه‏ای که اکنون دارای اهمیت است، مهم نبوده باشد و این هم به خاطر این است که امروزه برخورداری از انرژی هسته‏ای به عنوان یک سلاح استراتژیک که قابلیت‏های فراوانی هم دارد، یکی از فاکتورهای توسعه و قدرت در جهان پرتلاطم امروز محسوب می‏شود.

در یک نگاه کلّی و مطابق آمار موجود می‏توان گفت درحال حاضر 431 نیروگاه هسته‏ای از 9 نوع مختلف در 31 کشور جهان وجود دارد. در این میان حدود 51 درصد از نیروگاه‏های اتمی دنیا در کشورهای اروپایی است. آمریکا که تلاش زیادی برای مهار فعالیت‏های مسالمت‏آمیز هسته‏ای کشورمان دارد، هم‏اکنون 20 درصد تولید برق خود را از این طریق به دست می‏آورد. از سوی دیگر جمهوری خلق چین به عنوان یک قدرت اتمی نوظهور قصد دارد تا ظرف 15 سال آینده 40 واحد مولّد اتمی دیگر بسازد.

به‏راستی مزیّت‏های برخورداری از انرژی هسته‏ای چیست که کشورهای غربی و شرقی به خاطر آن با صرف هزینه‏های میلیاردی جنگ‏های تبلیغاتی علیه یکدیگر به راه انداخته‏اند و می‏اندازند؟



کاربردهای فناوری هسته‏ای

در پاسخ به این سئوال می‏توان به قابلیت‏ها و کاربردهای انرژی هسته‏ای در دنیای امروز، به طور اختصار به موارد زیر اشاره کرد.

1. تولید برق 2. استفاده‏ی پزشکی در بخش تشخیص بیماری و درمان آن 3. در زمینه‏ی داروسازی؛ به طوری که 80 درصد داروها با مواد رادیواکتیو مرتبط می‏باشند 4. باستان‏شناسی؛ در بخش تشخیص قدمت اشیاء قدیمی 5. کشاورزی؛ در تهیه‏ی کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی 6. استفاده‏ی نظامی. بیشترین توجه کشورهای قدرتمند معطوف به استفاده‏ی نظامی از این انرژی می‏باشد. همان‏طور که می‏دانید مقامات کشورمان این کاربرد را صریحاً بر خلاف شرع و قانون دانسته‏اند.



دشمنان چرا چشم دیدن ما را ندارند؟!

با توضیحات گفته شده بهتر می‏توان به دلایل این نکته پی برد که چرا کشورهای غربی به‏ویژه ایالات متحده‏ی آمریکا توان ملاحظه‏ی ایران در باشگاه هسته‏ای جهان را ندارند؟

در این باره باید گفت:

1. جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که نه تنها با تکیه بر قدرت‏های بزرگ، بلکه با سعی وافر جوانان مستعد خود توانسته است به استقلال هسته‏ای دست یابد و آن را در محدوده‏ی سرزمینی خود بومی نماید. این در حالی است که اکثر کشورهای به ظاهر دارای فناوری هسته‏ای از خود هیچ ندارند و به قدرت‏ها وابسته‏اند.

2. ماهیت استکبارستیزی انقلاب اسلامی و حمایت از مستضعفان، موجب شده است که غرب، ایران را به عنوان تهدید جدّی برای موجودیت خود به شمار آورد. به‏ویژه آن که حمایت معنوی ایران از ملت مظلوم فلسطین و به تبع آن خشم صهیونیسم جهانی باعث موضع‏گیری شدید لیبرالیسم به سرکردگی آمریکا علیه ایران شده، و مسأله‏ی هسته‏ای همان‏طور که بارها هم اعلام شده، بهانه‏ای بیش نیست.

3. شاید مهم‏ترین دلیل مخالفت کشورهای غربی با پیشرفت هسته‏ای کشورمان به این خاطر باشد که نمی‏خواهند ایران هسته‏ای به الگویی مستقل برای کشورهای دیگر تبدیل شده و بدین‏ وسیله قدرت بلوک غرب دچار اضمحلال تدریجی گردد.



پیام‏های سه‏گانه‏ی ملت رشید ایران به دنیا

خوش‏بختانه کشورمان با اعلام خبر دست‏یابی کامل به فناوری غنی‏سازی اورانیوم، سه پیام مهم به جهان غرب و بلکه به دنیا فرستاد.

اول آن که به جهانیان فهماند زبان زور و تهدید در برابر خواست و استقامت یک ملت خدامحور کارایی ندارد.

دوم این که این خبر مسرت‏بخش تنها گوشه‏ای از قدرت علمی ایران را به جهان نشان داد و دنیا فهمید که با یک قدرت نوظهور روبه‏ روست.

و بالاخره سوم آن که ایران اسلامی به نوعی قدرت بازدارندگی در برابر تعرضات احتمالی بیگانگان دست یافته است، و به تعبیر رهبر فرزانه ‏ی انقلاب، اگر تعرض به ایران صورت بگیرد، منافع متعرضان را در همه جای گیتی به مخاطره می‏اندازیم، و این قدرت کمی نیست.



مسیر بی‏بازگشت

حقیقت آن است که امروزه برخورداری از توانمندی هسته‏ای راهی است که ملت ایران و مسئولان و احزاب و همه‏ی گروه‏ها و اقشار آن را انتخاب کرده‏‏اند و به هیچ وجه به راحتی از کنار آن نمی‏گذرند، و اینجاست که امروز، بهتر معنای سخنان پیر جماران را می‏فهمیم که: «ما می‏توانیم».



سوتیتر:



ماهیت استکبارستیزی انقلاب اسلامی و حمایت از مستضعفان، موجب شده است که غرب، ایران را به عنوان تهدید جدّی برای موجودیت خود به شمار آورد



شاید مهم‏ترین دلیل مخالفت کشورهای غربی با پیشرفت هسته‏ای کشورمان به این خاطر باشد که نمی‏خواهند ایران هسته‏ای به الگویی مستقل برای کشورهای دیگر تبدیل شود و بدین وسیله قدرت بلوک غرب دچار اضمحلال تدریجی گردد.

تعدادکلمات: 1271/سیدمحمدمهدی موسوی /زمینه

قابل توجه آقای زارعی: همراه با یک عکس ویژه
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما