تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۸۵ ساعت ۰۴:۱۵
۰
کد مطلب : ۹۹۲۸

پرستش آزادگان

نیایش در نهج البلاغه
شماره27-28 - ذی الحجه 1427 - آذر و دی 1385


نیایش در نهج البلاغه

همراه با این کلمات، خدا را می‎خواند

(دعای 115)

ستایش خداوندی را سزاست که شبم را به صبح آورد، بی‎آن‎که مرده یا بیمار باشم. نه دردی بر رگ‎های تنم باقی گذارد و نه به کیفر بدترین کردارم گرفتار کرد. نه بی‎فرزند و خاندان مانده‎ام، و نه از دین خدا روی‎گردانم. نه منکر پروردگار، نه ایمانم دگرگون، و نه عقلم آشفته، و نه به عذاب‎های امت‎های گذشته گرفتارم.

در حالی صبح کردم که بنده‎ای بی‎اختیار و بر نفس خود ستمکارم. خدایا! بر توست که مرا محکوم فرمایی، در حالی که عذری ندارم. و توان فراهم آوردن چیزی جز آن‎چه که تو می‎بخشایی ندارم. و قدرت حفظ خویش ندارم، جز آن که تو مرا حفظ کنی...

خدایا! جانم را نخستین نعمت گران‎بهایی قرار ده که می‎ستانی، و نخستین سپرده‎ای قرار ده که از من باز پس می‎گیری!



فلسفه‎ی عبادات اسلامی

(خطبه 192)

خداوند بندگانش را با نماز و زکات و تلاش در روزه‎داری حفظ کرده تا اعضا و جوارح‎شان آرام، و دیدگان‎شان خاضع، و جان و روان‎شان فروتن و دل‎هایشان متواضع باشد.

کبر و خودپسندی از آن رخت بربندد، چرا که در سجده، بهترین جای صورت را به خاک مالیدن، فروتنی آورد و گذاردن اعضای پرارزش بدن بر زمین، اظهار کوچکی کردن است.

... به آثار عبادات بنگرید که چگونه شاخه‎های درخت تکبر را در هم می‎شکند و از روییدن کبر و خودپرستی جلوگیری می‎کند.



اقسام عبادت

(حکمت 237)

گروهی خدا را به امید بخشش، پرستش کردند. این، پرستش بازرگانان است. و گروهی او را از روی ترس عبادت کردند که این، عبادت بردگان است، و گروهی خدا را از روی سپاس‎گزاری پرستیدند و این، پرستش آزادگان است.



روانشناسی عبادت

حکمت 312

برای دل‎ها، روی آوردن و نشاط، و پشت کردن و فراری هست. پس آن‎گاه که نشاط دارند، آن را بر انجام مستحبات وادارید، و آن‎گاه که پشت کرده و بی‎نشاط است، به انجام واجبات قناعت کنید.



عبادت‎های بی حاصل

(حکمت 145)

بسا روزه‎داری که بهره‎ای جز گرسنگی و تشنگی از روزه‎داری خود ندارد؛ و بسا شب زنده‎داری که از شب زنده‎داری، چیزی جز رنج و بی‎خوابی به دست نیاورد! خوشا خواب زیرکان و افطارشان!



ارزش دعا

(حکمت 146)

ایمان خود را با صدقه دادن و اموال‎تان را با زکات دادن نگاه دارید؛ و امواج بلا را با دعا از خود برانید.



چهار ارزش برتر

(حکمت 135)

کسی را که چهار چیز دادند، از چهار چیز محروم نباشد: با دعا، از اجابت کردن؛ با توبه، از پذیرفته شدن؛ با استغفار، از آمرزش گناه؛ با شکرگزاری، از فزونی نعمت‎ها.



روش خواستن از خدا

(حکمت 361)

هرگاه از خدای سبحان درخواستی داری، ابتدا بر پیامبر اسلام صلی‎‎الله‎علیه‎و‎آله درود فرست، سپس حاجت خود را بخواه، زیرا خدا، بزرگوارتر از آن است که از دو حاجت درخواست شده، یکی را برآورد و دیگری را بازدارد.



مهلت پذیرش توبه

(حکمت 326)

عمری که خدا از فرزند آدم پوزش می‎پذیرد، شصت سال است.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما