تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۰۲
۰
کد مطلب : ۱۲۳۲۴
در آستانه ولادت پیامبر اکرم(ص)؛

نرم افزار چند رسانه‌ای «دانشنامه نبوی» در دسترس علاقمندان قرار گرفت

نرم افزار چند رسانه‌ای «دانشنامه نبوی» در دسترس علاقمندان قرار گرفت
حجت‌الاسلام و المسلمین ابن‌الرضا تولید این نرم‌افزار را حاصل تلاش دو ساله محققان و پژوهشگران مرکز تحقیقات عنوان کرد و با اشاره به ویژگیهای این نرم افزار اسلامی گفت: ارائه واژه نامه مرتبط با پیامبر اکرم(ص) و مباحث جانبی، امکان دسته بندی و جمع آوری اطلاعات به صورت نمودار درختی، ده عنوان لغت نامه در ۶۲ جلد با قابلیت جستجو از جمله ویژگیهای این نرم‌افزار است.

متکفل پروژه دانشنامه نبوی افزود: ارائه آیات و کلمات قرآنی مربوط به پیامبر اعظم(ص) همراه با اتصال به تفسیر و شان نزول آنها، نمایش شجره‌نامه انساب رسول اکرم(ص) و ذریه آن حضرت، متن زیارات و ادعیه مربوط به حضرت و قابلیت ترجمه و پخش صوت، همچنین نمایش و قرائت بیش از ۴۰۰۰ بیت از سروده‌های شاعران به زبان فارسی و عربی از دیگر ویژگیهای این نرم افزار می‌باشد.

حجت‌الاسلام ابن‌الرضا در بخش دیگری از سخنانش به محتوای نرم‌افزار دانشنامه نبوی پرداخت و گفت: وجود کتابخانه تخصصی پیامبر(ص) مشتمل بر  ۲۴۶عنوان کتاب در ۸۹۴ جلد از منابع معتبر به زبان فارسی و عربی در این نرم افزار وجود دارد.

وی افزود: ارائه بیش از ۶۸۰۰ کلید واژه، چهار هزار و ۱۰۰ نمایه و ۳۶ هزار موضوع استخراج شده از سخنان حضرت رسول(ص) برگرفته از کتاب بحارالانوار و نمایش ۸۲ تصویر و ۱۰۸ نقشه در بخش نگارخانه از دیگر محتویات این دانشنامه می‌باشد.

این محقق و پژوهشگر علوم دینی ادامه داد: متن زیارات و ادعیه نبوی به همراه ترجمه و صوت، کتاب شناسی حدود چهار هزار و ۴۰۰ عنوان کتاب، مقاله، دائره المعارف، مجموعه مقالات و پایان نامه مرتبط با پیامبر(ص) به همراه تصویر روی جلد در این نرم افزار اسلامی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام ابن‌الرضا پژوهش در متون از طریق فهرست کلمات، جستجوی ترکیبی و فهرست‌سازی را از دیگر قابلیت‌های این نرم‌افزار دانست و اظهار داشت: تدوین درختواره با بیش از ۱۵هزار مدخل و ۳۵ هزار فیش از ۱۹ عنوان کتاب در ۵۳ جلد درباره زندگی و سیره فردی و اجتماعی حضرت از قابلیت‌های این نرم افزار می‌باشد.

متکفل پروژه بیان داشت: گاه شمار تاریخ زندگانی پیامبر و نمایش رخدادها در بستر زمان با امکان اتصال به متون برنامه، ارتباط واژگان متن با لغت‌نامه‌های برنامه و ارائه اطلاعاتی درباره نسخه‌شناسی، کتاب و مولف با قابلیت انتقال متن و چاپ از دیگر قابلیت‌های دانشنامه است.

ابن‌الرضا به قابلیت‌های پژوهشی این نرم‌افزار اشاره کرد و افزود: نمایه‌زنی، حاشیه‌نویسی، علامت‌گذاری و رنگی کردن، یادداشت برداری و ذخیره متون با فرمت Rtf ،Unicode و یا Ansi، ارسال متن یادداشت شده از طریق پست الکترونیکی از جمله توانایی‌های پژوهشی این نرم افزار می‌باشد.

وی ادامه داد: جستجو، جایگزینی، درج ساعت، تاریخ، تصویر، مقایسه دو یا چند سند، تغییر سبک نمایش، بزرگنمایی متن، تغییر رابط کاربری به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی از دیگر قابلیت‌های این لوح فشرده است.

این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم گفت: نزدیک شدن برنامه به استانداردها و ویژگی‌های ویندوز به منظور تسهیل استفاده کاربر از برنامه و انتقال مستقیم متن و فهرست انتخابی از برنامه به محیط MS-Word و برعکس از دیگر قابلیت‌های منحصر به فرد نرم‌افزار دانشنامه نبوی می‌باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما